Spolszczenie rozpakowałem,zainstalowałem,gra wczytuje 10.10 ,zaraz po wczytaniu kiedy ma się rozpocząć wylot na pulpit XD 3R przestał działać
Mam nadzieje ze teraz mogę pisać o problemie technicznym.Zrobiłem pełną reinstalację zgodnie z zaleceniami i nadal spolszczenie powoduje po wczytaniu wywałkę a na starym spolszczeniu nie.Stare spolszczenie nie było złe,może by zapodać tylko plik do naprawy tych przejsc pomiedzy lokacjami
Mam orginal pl + patch 1.0004 oryginał z kompletu,instalowałem podstawkę,uaktualnienie 14.08 2010,patch 20.08.2010+03.09.2010,bin,spolszczenie,potem z dodatku witaminę i fps.próbowałem z płyta i .dodam ze poprzednio wsio śmigało. zew scieżki działają.W tym pliku x.rain same errory
Spolszczenie dziala nawet nalozone na poprzednie.wieczorem zaczne grac i mam nadzieje ze przejscia w lokacjach bedom.DZIEKUJE ZA CIERPLIWOSC ale slaby zemnie informatyk (zrobilem calkowitom reinstalke i wtedy zatrybilo)
Jak dalej coś będzie nie tak coś z tym pobieraniem to piszcie.
Mam 7zipa, pobrałem spolszczenie podczas testowania archiwum nie pokazuje błędów natomiast podczas rozpakowywania archiwum pokazywane są błędy. Wielkość archiwum to 75 mb, próbe robiłem na windows 7 64 bity wieczorem sprawdze na windows xp.
Postąp zgodnie z tym:
http://www.stalkerteam.pl/Thread-Rozwiązanie-problemów-z-systemem-pobierania
7zip rozpakowuje, ale potem mam jakis plik bez ikony archiwum, jak daje rozpakuj to rozpakowuje a w pewnej chwili pojawia się błąd nie ma żadnego folderu gamedata, po prostu nie ma nic.
Archiwum jest w porządku.Przed chwilą bez żadnych problemów je ściągnąłem.Waga archiwum 18.2 MB .To archiwum samorozpakowywujące więc po prostu klikasz na nie dwa razy , pojawia się okno aplikacji rozpakowywującej , potwierdzasz.Pojawia sie okno z domyślną ścieżką do rozpakowania - potwierdzasz i otrzymujesz folder o wadze 76.8 MB w którym znajdziesz gamedatę.Jeżeli coś nie gra to
Ściągnij jeszcze raz korzystając z innej przeglądarki
Ściągnij jeszcze raz i rozpakuj na wyłączonym programie antywirusowym
Również pobrałem dla testu..Kobal dobrze mówi wszystko w porządku..wielkości te same. Pobierałem z Opery. Proponuje użyć WinRar do wypakowania plików.
Powalczyłem dzisiaj i użyłem winrara i pomogło, 7zipa używam ciągle ale program poddaje się na archiwach samorozpakowujących z dowlandu portalu to już drugi raz.
Ja tu chyba czegoś nie rozumiem - dlaczego mówicie o wypakowywaniu, skoro archiwum jest samorozpakowujące?
Po pobraniu i rozpakowaniu otrzymałem plik, nie było to archiwum, brak ikony folderu archiwum, nie wiem co się dzieje z archiwami samorozpakowującymi z dowlandu ale mam problem po pobraniu z ich rozpakowaniem.
Archiwum samorozpakowujące jest plikiem wykonywalnym .exe i zawiera w sobie aplikacje do rozpakowania. Wystarczy uruchomić kliknąć i ew. podać ścieżkę do miejsca rozpakowania, ale niekoniecznie.
Doskonale wiem o tym tylko archiwum nie było widoczne, brak ikony archiwum samorozpakowującego,istniała ikona plik na którą klikałem następowało wypakowywanie a potem błąd archiwum.
Ja tu chyba czegoś nie rozumiem - dlaczego mówicie o wypakowywaniu, skoro archiwum jest samorozpakowujące?
Nigdy nie używam takich .exe..zawsze najpierw rozpakowuję plik, a do gry wrzucam …\gamedata.
Podejrzenie co za pliki zawiera archiwum, potem rozpakowanie sposób bezpieczny.
Hmm, w takim razie nie będę robił wersji samorozpakowującej…
Dwa razy były archiwa samorozpakowujące i miałem problemy z ich prawidłowym pobraniem.
Hmm, w takim razie nie będę robił wersji samorozpakowującej…
myślę że praktyczniejsze jest /gamedata. Podam przykład.. ostatnio korn06 miał problem ze znalezieniem embrionu jednego psa…więc nie wiele myśląc wypakowałem spolszczenie i w pliczkach pożyczyłem nazwy embrionów bo wiem, że tam są w zadaniu na exo…![]()
Ale co to ma do sposobu archiwizacji? Po prostu widzę, że nie ma zaufania do archiwizacji w postaci archiwów samorozpakowujących. Czyli będą normalne archiwa. Tylko czy 7zip czy RAR?
To nie miało nic w spólnego z koncepcja plików spakowanych do postaci .dbx.
Osobiście używam 7zipa,choć winrara też ma zainstalowanego.
Ale co to ma do sposobu archiwizacji?
Teoretycznie nic, ale ja jestem mały Kowalski i chcę zajrzeć do pliku, który ma czarną ikonkę i nie wiem jak…do tego naczytałem się gdzieś, że należy szukać, lub wrzucać, zamieniać…/gamedata (określenie w 98% przypadków), a tutaj jej nie ma…
… więc mam problem.
Zdecydowanie WinRAR używam tego programu już od lat i nikt nie przekona mnie do Zip-ów. Twierdzę że jest prostszy w obsłudze…szybko można naprawić uszkodzone pliki jeżeli posiadają dane naprawcze itd…