Problemy z pobraniem, plikami i instalacją

Spolszczenie szczątkowe, jeżeli nie kumasz rosyjskiego to nie masz szans pograć… Ja też raczej odpuszczę, bo widzę, że podobnie jak w Soljance przychodzą SMS-y i wyświetlają się za krótko żeby je zrozumieć, poza tym jest jakiś błąd w modzie, bo w PDA nie ma widocznych zadań… Poczekajmy na patche i spolszczenie trurl3, teraz jedynie można w sobie podsycać zapał do moda.

Nie wiem dlaczego, ale po aktualizacji do wersji 6.006 gra wywala mi się na pulpit przy wczytywaniu sejwa bądź rozpoczęciu nowej rozgrywki. Ponowna instalacja starego patcha problem naprawia. Może to tylko u mnie?

A odnośnie spolszczenia, w sieci jest zangielszczenie. Wprawdzie zrobione Google translatorem ale umożliwia grę jak ktoś się uprze i kompletnie ruska nie rozumie. Jakby coś służę namiarami.

Jest jakiś fatal error to by ułatwiło rozwiązanie problemu.

Jak na razie to pierwszy taki przypadek, chyba że ktoś jeszcze miał taki problem. Sprawdzałeś jak pobierałeś archiwa, najlepiej rozpakowywać i sprawdzać 7zipem, wtedy jest pewność że archiwum jest dobre.

Miałem na myśli wersję 6.007.. Palec mi się omsknął. A gra po prostu wyłącza się na pulpit bez żadnego komunikatu o błędzie, jedynie Windows wyświetla komunikat ze wystąpił problem z aplikacją. Spróbuję jeszcze zainstalować na “czystego” Stalkera od razu najnowszego pacza, może coś da.

Postaw stalkera w wersji 1.004 ..na to zainstaluj moda …dalej przejściówka na 005…potem na 007…na końcu patch kumulowany dla 007 …ma chodzić. Uruchamiaj z nowej ikony…

Zawsze po odinstalowaniu gry czyścimy rejestr z pozostałości.

Archiwa są na 100% dobre, po za tym mod był instalowany zgodnie z powyższą instrukcją. Właśnie zainstalowałem czystego Stalkera, wgram podstawę moda i zainstaluje pacze jeszcze raz. Ciekawe czy pójdzie. Możliwe że coś mu się w plikach pomieszało przez kilka zangielszczeń które testowałem.

Sprawa się trochę wyjaśniła. Po małej kombinatorce stwierdzam, iż sprawcą kłopotów jest zangielszczenie tudzież spolszczenie. Wygląda na to ze ani jedno ani drugie nie jest kompatybilne z wersją 6.007.
W ogóle dziwna sprawa z tym modem jest. Czysto zainstalowany i spaczowany mod, bez jakichkolwiek dodatków za cholerę się nie włączy. Po wrzuceniu spolszczenia (zangielszczenia) gra i owszem, włączy się.. Ale po zakończeniu “inicjalizacji” przy wczytywaniu czy to nowej gry czy sejwa wywala się na pulpit z komunikatem windy o błędzie. Ale o dziwo wystarczy na wersję 6.007 zainstalować z powrotem przejscówkę na 6.006 i patcha 6.006 żeby mod w magiczny sposób przestał sprawiać problemy..
No cóż.. Pozostaje tylko zostać przy starszej wersji na razie i czekać na update spolszczenia (zangielszczenia). W sumie szkoda, bo liczyłem na to ze patch usunie błąd który uprzykrza mi grę (nie mogę użyć kamizelki taktycznej)

W sumie sam trurl pisał że polska wersja ma jakies dodatkowe pliki których nie ma wersja oryginalna, a angielska wersja pewnie robiona jest na podstawie rosyjskiej dlatego musimy czekać na pl wersji 6.007.

Witam pytanko moje a raczej 2 po pierwsze nie mogę ściągnąć plików polonizacji i dodatków czy tylko mi nie działają czy jak?
Druga sprawa jest taka że nie wiem czy jest sens instalować polonizację jak by się udało zassać z racji że najnowszy patch jest w wersji 6.008 a spolszczenie było na 6.005 czy w związku z tym będą jakieś problemy itp?

Linki są w porządku…swobodny zapis i cząstkowa polonizacja do wersji 6.005. Jest to bardzo robocza wersja…

cze wam Stalkerzy mam pytanko skad mozna tego moda pobrac bo probuje z tej stronki ale blad wyskakuje ([#10339] Wybrane filtry tematów nie są poprawne. Proszę wróć i zmień swój wybór.) ale skad moglbym pobrac ten mod !!

Spróbuj postąpić w/g tego tematu http://www.stalkerte…3800#entry23800 tylko że i tak to tylko cząstkowe spolszczenie , linki do samego moda znajdziesz w tym temacie http://www.stalkerteam.pl/topic/893-nlc-6-poczatek/

Dlaczego jako zalogowany i zarejstrowany nie mam dostepu do plików gry, spolszczenia, dodatków, dyskusji…etc…wyskakuje mi jakiś błąd…o co biega???
[#10339] Wybrane filtry tematów nie są poprawne. Proszę wróć i zmień swój wybór.
oto ten komunikat !

Usterka po poprawkach kodu forum…już poprawiona.

Polecam sciaganie bezposrednio z AMK TEAM.ru

http://www.amk-team.ru/forum/index.php?showtopic=8431

1 polubienie