UWAGA PRZECZYTAJ @marek74chros !!!
Czy robiłeś zadania w Limańsku i Prypeci:
cyt.
- W scenariuszu jest mała niedokładność – GG może pójść na Generatory nie przechodząc Limańska i Prypeci, i zanim pierwszy raz porozmawia SMS Czarnym Doktorem w Szpitalu. Nie róbcie tego – to bardzo poważny błąd fabularny. Przed pójściem na Generatory należy zaliczyć wszystkie wymienione poprzednio lokacje.
Generatory…
Kilka ważnych uwag i problemów
PRZEWODNIK PO Narodnoj Soljance Ukryj zawartość
Uważnie czytajcie dialogi i przychodzące SMS-y, szczególnie – czerwone. W ostatnich dopełnieniach coraz większa część scenariusza rozgrywa się właśnie w wymianie SMS-ów, włącznie z wydawaniem GG zadań i podpowiedzi.
W scenariuszu jest mała niedokładność – GG może pójść na Generatory nie przechodząc Limańska i Prypeci, i zanim pierwszy raz porozmawia SMS Czarnym Doktorem w Szpitalu. Nie róbcie tego – to bardzo poważny błąd fabularny. Przed pójściem na Generatory należy zaliczyć wszystkie wymienione poprzednio lokacje.
Chociaż odnosi się to do poprzednich wersji, u mnie w poprzednim dopełnieniu wynikły poważne problemy przy pierwszej rozmowie z Czarnym Doktorem – nie pojawiał się potrzebny dialog, albo były stałe wypady po nim. Próbujcie iść do Doktora w Szpitalu z bronią w rękach i bez broni, przegrywajcie po 10 razy, ale zakończcie ten dialog. Nie przejmujcie się, jeśli po skończeniu dialogu i snu GG zginie HUD, albo broń nie będzie chciała się wybierać – u mnie to przeszło po zapisie i wczytaniu sejwa. HUD standardowo włącza się klawiszem «+». I koniecznie przed wizytą u Doktora wyczyścić wszystkich monolitowców w Szpitalu – inaczej nie będzie dialogu.
Nie należy rozmawiać SMS Kłem, który stoi na Czarnobylu 2 dotąd, aż nie dojdziecie do p..31 w opisie zadań..Generatory albo nieuchwytny Astronom.
U mnie, niestety, na Generatorach zazwyczaj nie działały (nie wczytywały się) sejwy, działał tylko autosejw. Walczyłem z tym nieco pokrętnym sposobem - po wypełnieniu ważnego kwesta wychodziłem z lokacji i wchodziłem ponownie, otrzymując nowy autosejw na wejściu. Niestety, metoda działa nie zawsze - wygląda na to, że po wypełnieniu części następujących kwestów nie należy wychodzić z lokacji.
Bardzo często zdarzają się wyloty (na dowolnej lokacji) tego typu (cyfry mogą być rożne)
Generatory albo nieuchwytny Astronom
Linia scenariusza zaczyna się po ostatnim spotkaniu z Pielgrzymem w Starej Wsi
PRZEWODNIK PO Narodnoj Soljance Ukryj zawartość
Idzie wymiana SMS-ów z Kłem, dowiadujemy się, że GG musi iść na Czarnobyl-1. Jeśli ktoś nie używał przejścia Czarnobyl-2 – Czarnobyl-1, to idziemy teraz tym przejściem, żeby dowiedzieć się gdzie GG jest potrzebny. Przejście jest zaznaczone na mapie w PDA.
Na Czarnobyl-1 spotykamy Ducha, rozmawiamy, prowadzi nas do punktu przejścia. Jak się zatrzyma – rozmawiamy, pojawia się przejście, idziemy na generatory.