Propozycje modów do tłumaczenia

Moje propozycje do tłumaczenia :Nowa wersja NS2016 ,Demosfen.

Proponuję SFZ Project: Episode Zero wygląda naprawdę świetnie lub Zimową Drogę, bo mało jest modów w zimowych klimatach z nową fabułą.

W dniu 20.06.2020 o 02:18, Anatolij napisał:

Demosfen.

Właśnie negocjuję z Demosfenem na moddb odnośnie plików tekstowych😁 ponieważ zabezpieczył configs i scripts przed otwarciem?smile_00129?

17 godzin temu, Protean napisał:

Proponuję SFZ Project: Episode Zero

Proponuje poczekać na pełną wersję. Na PL podstawce mod wylatuje, więc trzeba będzie ściągnąć repack i uzupełnić od razu 2 brakujące czcionki. Poza tym przydałoby się stworzyć polskie litery w tych czcionkach🔨

17 godzin temu, Protean napisał:

Zimową Drogę

Zabugowaną Zimową Drogę czy jeszcze bardziej zabugowaną Alternatywę Zimowej Drogi?

3 polubienia

Godzinę temu, Anton Gorodecki napisał:

Właśnie negocjuję z Demosfenem na moddb odnośnie plików tekstowych😁 ponieważ zabezpieczył configs i scripts przed otwarciem?smile_00129?

Gdyby to był ktoś inny to bym się zdziwił, ale jako, że to demosfen…

1 polubienie

Czy mógłby się podjąć dostosowania polonizacji NS2016 do wersji NS2016 OGSR.

Ostatnio można było zaobserwować lekką posuchę w modach. Prócz dema SFZ Project raczej nie było jakichś dobrych tytułów, ale w końcu pojawił się Kontrakt na Nowe Życie. 
Może jakiś tłumacz się nim zainteresuje  

37 minut temu, Agrael napisał:

Prócz dema SFZ Project raczej nie było jakichś dobrych tytułów

“Epizod Zero” uważam za unikatową w swoim rodzaju krótką modyfikację. A co do ostatnich “dobrych tytułów”… De gustibus non est disputandum, czyż nie?

43 minuty temu, Agrael napisał:

Może jakiś tłumacz się nim zainteresuje

Rozpocząłem tłumaczenie “Kontraktu na Nowe Życie”. Tekstu do przełożenia może nie ma zbyt wiele, ale jest sporo dialogów głosowych do których wypadałoby dodać polskie napisy, tak więc proszę nie spodziewać się zbyt szybko gotowego i przetestowanego spolszczenia. Prawdopodobnie powstaną dwie wersje spolszczenia: “czyste” i z dodatkami.  

3 polubienia

Demo SFZ.. To fakt - tutaj się zgodzę. Niewiele jest takich modów o podobnym klimacie i fabule. 

Świetna wiadomość  Pozostaje mi jedynie życzyć powodzenia, a kiedy już samo spolszczenie się pojawi - mniej istotne. Najważniejsze, że ktoś zainteresował się tym tytułem. Myślę, że naprawdę warto. 

1 polubienie

Dzień dobry wszystkim, z tej strony chętny świeżak do pomocy przy tłumaczeniu. Przeglądnąłem już zakątek tłumacza i szukam pierwszego moda, którego mógłbym współtłumaczyć

5 polubień

Od dawna nie padła żadna propozycja odnośnie do przetłumaczenia danego moda, dlatego pomyślałem o jednym.

Chodzi o Oblivion Lost Remake 2.5.

Sporo ludzi pyta o spolszczenie tego konkretnego moda.

@yellow, @metek58 chcielibyście dać mu szansę? :slightly_smiling_face: Zwłaszcza, że w przeszłości braliście udział przy tłumaczeniu jego starszej wersji - 2.5.

2 polubienia

Myślę, że można to ogarnąć. Ciekawe, czy @yellow ma podobne zdanie. Wstępnie chciałbym obejrzeć gamedata i namiar na tegoż moda 3.0.

Mam już wgląd w pliki.

Jaka jest wielkość moda?

Po zainstalowaniu, rzecz jasna.

No i po wypakowaniu, jeśli można. Chcę wiedzieć, czy mam wszystko. Patch też mam.

Pytam, bo zacząłem wypakowywać pierwszy plik 001 i chyba resztę samo wypakowało, ale tego nie było widać podczas kontynuacji do 008. Właściwości pokazały, że jest prawie 27 GB. Proszę o upewnienie mnie w tym.

Czy trzeba dalej wypakowywać spakowane pliki 002 do 008?

1 polubienie

Małe i może być szybko zrobione:

The exception, Ермак: Искупление (4), Зона поражения 2: Ответный удар.

@metek58mod wypakowuje wszystkie party po kolei samemu.

@vidkunsen trochę bez sensu tłumaczyć czwartą część gdy poprzednie nie są przetłumaczone :blush:

A The Exception już jest na tapecie.

Więc wszystkie 4 można przetłumaczyć - Jermak x 4 w PL.

Jeśli mogę coś zaproponować, to proponowałbym może nie tyle przetłumaczenie od zera, co “przekonwertowanie” spolszczeń serii “Na przekór śmierci” do tej wersji z Gunslingerem. Oryginał został przetłumaczony, ta wersja niestety nie doczekała się jak dotąd spolszczenia:

W zasadzie wszystkie nieprzetłumaczone mody z Gunslingerem byłyby przeze mnie mile widziane, uwielbiam jego animacje i feeling ze strzelania :slightly_smiling_face:

@Archeont

Zobaczymy, co przyniesie przyszłość :slight_smile: Według mnie najciekawszą częścią była W Pajęczynie Kłamstw.

Ciekawe, czy @gawron ma w planach jakieś spolszczenie, ale ostatnio go nie widziałem na forum ;/

1 polubienie