Mod ukończony. Bardzo ciekawie się w niego grało niestety to praktycznie tylko fabuła z oryginalnej gry ze zmienionymi pewnymi rzeczami. S.T.A.L.K.E.R. wyglądał bardzo realistycznie i nowocześnie
linki do moda dodałem do pierwszego postu. Nie ma go już w internetach więc może by dodać do pobieralni, chociaż nie wiem czy warto bo nie był jakoś mega znany No chyba, że przyda się taki rodzynek.
Cześć Panowie,mocuję się z instalacją Radiophobi części pierwszej od wczoraj,po co są te dwa Party Part 1 i Part 2 trzeba oba pobrać czy wystarczy jeden tylko by mod działał bo już sam pojęcia nie mam??
no weź nie żartuj party są po to bo ktoś sobie podzielił archiwum (a po co się dzieli archiwa, żeby były np mniejsze pliki, a np rozmiar 4,39gb to było podzielone tak żeby na dvd wchodziło).
Trudno żeby ci mod działał jak wypakujesz tylko część plików. Musisz oba archiwa wypakować w jeden folder.
Wiem że to głupio zabrzmi ale i tak o pomoc poproszę,chcę zainstalować Radiophobię 1 ale nic mi nie wychodzi,jak wypakuję pierwszy part do Stalkera CC i drugi potem dodam patche na końcu hotflixa i polonizację xray przestaje działać,co może być tego przyczyną??? Po woli tracę już cierpliwość a chcę to na kanale zapodać ale postępy z mojej strony marne,coś doradzicie jak to się je???
Nawet loga nie ma,nic,ustawiłem na dynamiczne ale po załadowaniu gry,pyk i mam pulpit i tyle,a nerwy już biorą górę bo ile można starać się to odpalić.Na steam Stalker CC nie działa właśnie szukam jakiejś drugiej wersji Cienia Czarnobyla by pobrać ale kiepsko to idzie.Oryginały mam 2 ale nagrywarka padła.
Tylko że Radiophobia na wersji Steam i GOG powinna działać bez problemu. Dowodem na to może być film od ТоТ Деятель, który postawił drugą wersję moda na CC ze Steama i działało.
Jeżeli chodzi o GOG, to stawiałem na tej wersji mody wszelakie na każdą część i zawsze działało. Jedna rzecz która się często przewija przez internety to porada, aby grę uruchamiać nie przez skrót na pulpicie albo plik .exe w folderze bin, tylko przez Settings.exe w głównym folderze z grą.
ooo właśnie, a odpalałeś na gogowej wersji mody na Cień v1.0004? Robiłeś downgrade gry? No i na polskiej wersji grałeś, z napisami i lektorem czy na angielskiej?
Downgrade nie robiłem, aczkolwiek wiem, że jest to możliwe - więc jak mody na 1.0004 by działały na GOG to nie wiem, ale wszystko co chodzi pod 1.0006 co stawiałem na tej wersji działało bez problemu mi osobiście - LWO, Troops Of Doom, Dream Reader…
A jak chodzi o wersje językowe, to wszelakie “większe” mody czy też mody fabularne to tylko na polskiej wersji z lektorem i napisami. Angielską zawsze wykorzystywałem tylko do grania w podstawkę z jakimiś dodatkami, ewentualnie jako pole do zabawy z przerabianiem gry, ewentualnie dla modów, które posiadały angielskie tłumaczenie a nie miały dostępnego spolszczenia - wide wspomniany wcześniej Lost World Origin.
Panowie przy elewatorze w Radiophobii jest schowek Strieloka,mam na myśli pierwszą część,nie mogę go znaleść,jakieś podpowiedzi w którym miejscu jest umieszczony???