Rozważania na temat migracji na Discourse

W przeddzień migracji… FOTO 1

23.03.2007
We’ve done it! Thanks to all who waited until the release!

… ilu jeszcze to pamięta ??? To, że portal żyje to z jednej strony głosowanie nagami użytkowników ;)) [ logowaniem ] to zaś wynika z faktu iż jesteśMY na dziś jedynym polskim portalem poświęconym S.T.A.L.K.E.R-om ale głównie ich modyfikacjom … który jeszcze żyje .

Ci poniżej na aktualnych stronach wyglądają żałośnie … zero aktywności … zero aktualnych, zaktualizowanych patchy, modów, spolszczeń itd itd. Graficznie wyglądają dziwnie znajomo z propozycją migracji. Co do tej formy odniosłem się już powyżej. FOTO 2-3

@enter_login pisze " sama kwestia wyglądu, starego, czy nowego forum jest tu drugorzędna " poważnie ? mężczyźni od 10.000 lat są wzrokowcami a ty skędy jesteś , że nieśmiało zapytam z Venus ?
A już porównanie ModDb do stalkerteam.pl to jak porównanie galerii handlowej do kontenera z węglem. ModDb porównuj z NEXUS-em. TO czym jest ten portal to zasługa FORUM !! czyli komunikacji między użytkownikami i ich aktywności między sobą.
" Nie mam dostępu, ale odwiedzających jest pewnie “tak sobie”, czyli raczej grosiki…" na samej górze strony głównej kolego Kto jest online? 6 użytkowników, 0 anonimowych, 149 gości

@portals pisze tak " rozważamy migrację forum na Discourse … i dalej …poznam opinie co myślicie o tym pomyśle… a na końcu …Niestety zostawienie jak jest nie jest możliwa opcją "
To po co te podchody skoro decyzja jest podjęta ?? Jak wspomniałem użytkownicy/forumowicze zagłosują “nogami”.

LEPSZE jest dobre, dopóki nie okaże się trumną. Czy kolejne zdjęcie STALKERTEAM w 2027 będzie opatrzone napisem :

23.03.2007 - 31.12.2025 We’ve done it! We say goodbye to everyone, we close ourselves!

REASUMUJĄC. Samo słowo ‘migracja’ tu i teraz nie najlepiej się kojarzy. Oznacza rewolucję i podróż w nieznane. A nikt nie chce rewolucji bo rewolucja to także ‘ofiary’. Przenosiny jak dla mnie, najbardziej by przemawiały pozytywnie …bo przenosiny oznaczają, że organizyjemy coś w nowym miejscu zachowując pamięć przeszłości i tego co mieliśmy. Tak zwyczajnie.
Co do wskazanych ewentualnych kosztów ~$140 . Oczywiście !!!, że jakiekolwiek koszty są …nie powinny być na głowie jednej osoby. Dla przypomnienie średnia pensja dziś to ca. ~$1800-1900, najniższsza ca. ~$1000.

Kiedy byłem młody zarabiałem msc. $100 (ówczesny przelicznik).

1 polubienie