@Arni Świetne podsumowanie. Podpisuje się pod tym rekoma i nogami.
Jesli chodzi o S.T.A.L.K.E.R. 2 to nie zależy mi szczerze na tej produkcji. Dla mnie powstało kilkadziesiąt kolejnych części serii,a są nimi globalne modyfikacje z własną fabułą i lokacjami.
Traktuje każdego takiego moda jako samodzielną grę i spora większosć z nich mogłaby spokojnie i bez wstydu otrzymać wydanie pudełkowe.
Oblivion Lost Reamke to dla mnie ten sam STALKER, na którego czekałem od 2002 roku, a Lost Alpha to w zasadzie Remake Cienia. Kontynuacji historii Strieloka też już powstało kilka jak i prologów więc nie jestem mega najarany na legitną drugą część. Obawiam się że jakby wyszła ta gra to i tak idąc z modą dzisiejszych produkcji byłaby to gra bardziej Casualowa,nastawiona głównie na akcje.
Zobaczymy jednak czy dwójka kiedykolwiek powstanie i jak będzie,póki co nie ma sobie co zawracać głowy tym, bo moderzy tworzą na X-Ray prawdziwe cuda.
To oczywiste, mi chodziło o to, że nie mam wypieków na twarzy na samą myśl o STALKER 2 czy mokrych snów gdzie już gram w tą produkcje. Powód jest prosty, nie powstało nic godnego uwagi w zasadzie oprócz kilku concept artów, zarysów historii oraz filmiku z modelami i animacją, a pamiętam doskonale jak w 2002 zobaczyłem jedna z pierwszych zapowiedzi Oblivion Lost ze screenami z builda 1114 oraz z opisem cudwo obiecywanych prze GSC i jużzwtedy napaliłem się na tą grę jak szczerbaty na suchara…W tym przypadku czegoś takiego nie było,więc gra jest mi póki co zupełnie obojętna,ale ozcywiście jakby sie okazała dobrą produkcja to jak najbardziej bym zagrał.