Miałem na temat moda się nie wypowiadać. Ale powiem tylko, że w pełni się zgadzam z recenzentem z filmiku.
Moda poprowadziłem tak, że ukończyłem główną fabułę i dostałem pytania o zakończenie, lub pozostanie w grze.
Najpierw wybrałem wyjście ze strefy i zobaczyłem napisy końcowe, a następnie powtórzyłem grę i pozostałem.
Idąc na stację spotkałem odmieńca.
Jeszcze żywy. A tu już martwy.
Pisałem poprzednio o braku reakcji po znalezieniu bąbla. Wtedy do niego nie wskoczyłem i dobrze. Poszedłem tam teraz w wolnej grze i mimo że bąbel już się nie pokazuje, co jest oczywistym bugiem, skoczyłem i znalazłem się w labie.
Wyposażony po zęby, w minigana, M60, miotacz płomieni i kupę amunicji, ruszyłem po tunelach. I albo już grałem w jakąś wcześniejszą wersję tego moda, albo lab pamiętam z innych modów, tak że poruszanie się po nim nie stanowiło trudności.
Jednak odpuszczę sobie dalsze jego przemierzanie, nie z powodu trudności w grze, ale z powodu ciągłego zaliczania pulpitu przy wczytywaniu zapisów. A przy zbiorowych atakach mutantów wszelkiej maści, o zginięcie nie trudno. O ile wstawki filmowe w czasie gry na powierzchni, będące snami były jeszcze do zniesienia, to te w labie przy czytaniu znalezionych dokumentów, nic wspólnego z treścią moda nie mają, a są wielce perwersyjne.
Ten się wystrachał, ale do wentylacji nie wlazł i tam go usmażyłem.
Kominek odkryłem przypadkowo idąc do kuchenki. Ale raz działa raz nie. Upiekłem ziemniaka i chciałem słoninę, a zamiast pieczenia ciągle miałem gaszenie ognia. Ale pisząc powyżej o opcjach z ZK, myślałem o ogniskach poza stacją. Tak jak to było w początkowej informacji.
A na dodatek, skoro mod wymaga spania, to ilość miejsc gdzie to można zrobić, też powinna być odpowiednia. To samo z wodą. Na stacji Janów aż trzy baniaki, a na reszcie lokacji brak. Choćby w bunkrze, tam gdzie nas wzywają i trzeba siedzieć przez następujące kolejno po sobie emisje, psi sztormy i opady radioaktywne lub kwaśne. Choć nie zawsze są wszystkie razem. Bywają pojedynczo.
Mam nadzieję, że jest to dopiero materiał na moda i kolejna wersja usunie te wszystkie błędy jakie są w filmowej recenzji.