Skończyłem moda , niesamowity klimat jak i poprzednim modzie “SFZ Project: Episode Zero”. Trudno szukać w takim klimacie oczywiście spolszczonych modów do stalkera , i mam nadzieję ze kiedyś zagram “SFZ Project” oczywiście spolszczanego (który będzie na kilkanaście na godzin). @gawron Czapki z głów za odwaloną robotę.
Czy ktoś wie jak otworzyć albo lepiej czy znajduje się coś ciekawego w nim ? .
Faktycznie, mod jest niestety krótki i to chyba tak naprawdę jedyna jego wada. Chociaż, jeżeli miałbym być szczery, to SFZ Project: Episode Zero miał w sobie więcej mistyki i tym samym bardziej mnie urzekł panujący w nim klimat.
W każdym razie lokacja w Lost Story to coś pięknego - podziwianie widoczków to sama przyjemność. Dzięki @gawron
Nie wiem czy grasz ze spolszczeniem, ale brakuje Ci pliku string_table_includes.xml w folderze gamedata\config\text\rus
Taki plik jest w paczce ze spolszczeniem do moda w pierwszym poście z tym, że jest w folderze gamedata\config\text\pol
Może, spróbuj go skopiować do folderu rus
Tak gram ze spolszczeniem z tym, że zawsze najpierw odpalałem moda, żeby sprawdzić czy działa a dopiero potem spolszczałem. W każdym razie pobrałem spolszczenie i już działa. Dzięki wielkie
… zawsze najpierw odpalałem moda, żeby sprawdzić czy działa a dopiero potem spolszczałem…
To już wiesz, że trzeba instalować wszystko do końca, a potem sprawdzać
Dopiero zaczynasz działać na naszym forum, więc taka wskazówka na przyszłość.
Podałeś w swoim poście zrzut ekranu z błędem.
Lepiej (i tak jest przyjęte) podawać błąd jako wycinek pliku log.
Znajdziesz go w głównym katalogu gry w ścieżce \savedata\logs
i w poście o błędzie podajesz tylko to co jest zaznaczone na niebiesko:
Dodatkowo, żeby katalog savedata był widoczny w głównym katalogu gry to w pliku fsgame.ltx (też jest w głównym katalogu)
jeden wiersz musi wyglądać tak:
Z zasady tam jest true, ale domyślnie same podstawki gier takie jak: SoC, CS czy CoP mają w tym wierszu (w tym pliku) wartość false,
i gra robi zapisy w dokumentach na dysku C: Więc jeśli w głównym katalogu gry nie ma katalogu savedata, to już będziesz wiedział jak to zmienić
Szczodrej Zony STALKERZE !