Sigerous Mod 3.10 CS

A co może oznaczać ten problem ?

Expression : fatal error
Function : CInifile::r_section
File : E:\priquel\sources\engine\xrCore\Xr_ini.cpp
Line : 443
Description :
Arguments : Can’t open section ‘aliendrone_normal’

brak tej sekcji " aliendrone_normal " która jest pewnie wpisana w jakimś pliku script lub xml i jest potrzebna w fabule - pewnie czeski błąd i literówka. Trzeba poszukać pliku który ma konfig na ten aliendrone_normal (pewnie będzie się podobnie nazywał) i dodać na końcu takie coś:

Panowie mam pytanie. Bardzo mi się podobał sgm dla COP i chciałbym w coś podobnego zagrać. Jakieś sugestie może to?

@LordDino

Sgm do CS jest biedniejszy pod każdym względem od tego z Zewu ale warto zagrać jak koniecznie chcesz pograć w CS i chcesz go sobie rozbudować.

Ten do Cienia też jest sporo prostszy.

Chłopy nie działają mi śrutówki, nie zadają obrażeń żadne od dwururek po lepsze zwykła ammo działa śrut nie.

Przeczytaj w ich opisie, czy nie zostały wcześniej ulepszone tak, że nadają się tylko do strzelania kulowymi. Nie Ty je ulepszałeś, ale takie już były. Chcesz strzelać śrutem, trzeba taką znaleźć ( a może da się kupić ).

On nimi strzela ale bez dmgu i ja rozumiem nie działającą jedną a tu nie chodzą wszystkie. Inne ammo też nie zdziałają. Gdzie tu są sejwy zainstaluje 2 raz może zaskoczy.

Przydałoby się zagrać w coś do Czystego Nieba. Padło na Sigerous Mod - ostatni raz grałem w niego jakieś 7 lat temu.
To się dopiero nazywa bezstresowy mod.

Przy opuszczeniu Bagien mam całkiem niezły ekwipunek, a i kasy sporo w kieszeni zostało.

Spoiler

Mapa pięknie wyczyszczona z Renegatów. Czyste Niebo kontroluje całą lokację.

Spoiler

Pojawiły się nowe postacie i zadania ( przynieś, podaj i pozamiataj )

Spoiler

2 polubienia

Agrael - mapy, schowki, myki, triki, zagadki etc, etc:

http://sigerous.ru/news/sostojanie_sigerous_mod_39_a_na_nastojashhij_moment/2016-10-18-359

Znajdź, wykorzystaj, graj.

E to jest tak prosty mod, że da radę bez poradników :slightly_smiling_face:

@vidkunsen Tworzyć poradniki do wersji SGM z Czystego Nieba to tak jakby zrobić film instruktażowy z ugotowaniem wody w czajniku.

Tak jak wspominałem i zapewne większość wie - mod posiada nowe zadania, ale są banalnie proste. To bardziej taki zapychacz. Nie mniej jednak dobry mod na odstresowanie się po przygodach z czymś o wiele, wiele trudniejszym.

Aczkolwiek do Yoctosfera jest mu bardzo daleko.

Witam, jestem tutaj nowy, więc zapytam –

Skąd mogę pobrać najbardziej aktualną, działającą oraz – jeśli to możliwe – spolszczoną wersję moda SGM do Czystego Nieba?

Bardzo dziękuję za pomoc!

linki zawsze w pierwszym poście danego moda, tam też najnowsza wersja, patche i spolszczenie o ile mod takowe posiada.

1 polubienie

6 godzin temu, tom3kb napisał:

linki zawsze w pierwszym poście danego moda, tam też najnowsza wersja, patche i spolszczenie o ile mod takowe posiada.

Bardzo dziękuję. Już pobieram!

witam

opis sytuacji przechodze sobie fabułe na agropromie dołączyłem do powinności mam przejąć droge na wysypisko i kiedy dochodze do miejsca to nic się nie dzieje żadnej wolności nic pusto spojrzałem na mape i na wysipisku są już odziały i zajeli coś i niewiem o co chodzi

żadna wiadomość mi nie przychodzi stoje i nic

co mam robić

@Matrix12 nic. Wojna Frakcji i tak nie działa w Czystym Niebie więc olej ją i nie zawracaj sobie nią głowy.

ok

Dawno nie grałem w moda do Czystego Nieba. Padło na tego i jestem zadowolony. Przyjemnie się w niego gra.

Kilka screenów z początku mojej rozgrywki -

2 polubienia

@smox tak, zarówno ten jak i ten do Cienia fajnie urozmaicały podstawki, trochę zmian gameplayowych, broni, sporo nowych choć raczej prostych zadanek. Dobre jak ktoś chciał sobie delikatnie rozbudować rozgrywkę.

Pamiętam, że w SGM do CCz bardzo przyjemnie się grało :slightly_smiling_face: Szkoda, że autor nigdy go nie rozbudował.