Trochę o zepsuciu na obecnym rynku gier

@apg2312

15 godzin temu, apg2312 napisał(a):

A jeśli chodzi o “próbę traw”, Ciri to Starsza Krew

nie kupuję tego…zobacz ten materiał od 8:22 (przynajmniej do 10 minuty).

Spoiler

https://www.youtube.com/watch?v=JyTG8PviSgU

Jak zauważa Drwal Rębajło w swoim filmie ─ w którym momencie książki było powiązanie “starszej krwi” z wiedźmińskimi mutacjami, hmm? Może przypomnij. Zobacz ten materiał, przynajmniej od podanego momentu. “Starsza krew” nie powinna być tu uzasadnieniem, a jeśli się mylę to proszę o fragment z książki, tak bym mógł się merytorycznie odnieść.

Kolejny film z dedykacją o Ciri…oraz starszej krwi której uzasadnienia się trzymasz w argumentacji.

@apg2312 - zobacz sobie jeszcze ten fragment od 9 minuty. Arkadikuss wyjaśnia że “starsza krew nie ma znaczenia w próbie traw” i ja się pod tym podpisuję. Jeśli mam braki w kanonie wiedźmińskim, to z pewnością są ludzie którzy tworząc swój content mają znacznie lepsze rozeznanie aniżeli ja. Moje zdanie już znasz, powtórzę więc: to lewicowy aktywizm jest powodem umieszczenia Ciri w roli głównej postaci w kolejnej odsłonie Wieźmina a nie kanon i mówię to nie bez kozery, będąc świadkiem tego jak dzisiejsze środowisko “tęczowych aktywistów” - przejmuje rynek gier - niszcząc wspaniałe tytuły. Widzę co się dzieje w branży gier i gdy tęczowi aktywiści maczają palce w kolejnych produkcjach to nie trzeba być prorokiem, by wiedzieć że doprowadzi to do upadku tytułu a przynajmniej “Wielkiej Schizmy” pomiędzy fanami produkcji. Nie chcę mieć racji, ale obawiam się że prawdziwy Wiedźmin skończył się na 3 części. Kolejna odsłona będzie “produktem wiedźminopodobnym”.

15 godzin temu, apg2312 napisał(a):

jedno z zakończeń “Dzikiego Gonu” jest takie, że Ciri zostaje wiedźminką. Zgadza się ??

Tyle że nie każdy musiał to zakończenie wybrać, więc nijak ma się to do innych wyborów graczy.

Jak CDPR chce uzasadnić swój wybór LORE’owo? Nie wiem, ale z pewnością **“próba traw” w kontekście "starszej krwi"nie ma na chwilę obecną uzasadnienia w kanonie wiedźmińskim. Pamiętam że Ubisoft w przypadku Assassin’s Creed Shadows - główną postać samuraja Yasuke uzasadniał historycznymi zapisami, jakoby w feudalnej Japonii był kiedyś czarnoskóry służący Jezuitów, który następnie został przybocznym Nobunaga Oda, nosząc jego miecze, ok był…ale nie znaczy to że automatycznie został samurajem, bo na ten przywilej mógł zasłużyć sobie tylko ktoś wielce uprzywilejowany. Ubisoft zrobił jednak fikołka intelektualno-historycznego i uzasadnienie znalazł w taki pokrętny sposób. Tak jak oszuści szukają luk w prawie by je naginać, tak współcześnie niektórzy twórcy gier szukają luk w LORE by móc obejść pewne ograniczenia. Zasada jest jednak ta sama.

@metek58

10 godzin temu, metek58 napisał(a):

Ten lewoskręt w świecie jest szkodliwy i ocenią to dopiero potomni.

To prawda, doprowadzi tylko do spadku dzietności i wojny płci…na horyzoncie widzę teorię spiskową o nazwie depopulacja.

1 polubienie