Jak zwykle ak, dlaczego bo jest tani w utrzymaniu, amunicja powszechnie dost?pna i to wszystkie rodzaje. Po zamontowaniu celownika i granatnika bro? zyskuje na celno?ci i sile ognia.
Problem polega na tym ?e bro? natowska czy jak kto woli po prostu zachodnia, szybko si? psuje..ci?g?e zaci?cia i problemy, moim zdaniem lepszy giwery ma Rosja bo nie uszkadzaj? si? w tak w?a?nie szybkim stopniu jak zachodnia, s? wytrzyma?e a i du?e obra?enia zadaj?. Najlepsz? broni? po mojemu to AK-74 z lunet? i podczepionym granatnikiem b?dz jak kto woli nowsza wersja o nazwie Obokan, albo snajperka Wintar BC, która jest niezast?piona podczas walki z wrogiem na odleg?o??.
Ale powiem ci ?e ?le wygl?da z pierwszej osoby ka?asz z lunet?. Za du?o ona zajmuje ekranu. Jak si? patrzy na jakiego? stalkera to fajnie wygl?da ale tylko w tedy.
Trs 301 w oryginale nazywa si? LR-300M/L
Tak tu si? zgodz? z tym AK, niby wygl?d nie jest najwa?niejszy bo bro? to w ko?cu bro? i s?u?y tylko do poci?gania za spust..a co do TRs301 czy jak kto woli LR-300M/L kontra Ak74, to wed?ug mnie wygl?d ma lepszy ta pierwsza bro?.
Ja ta uwielbiam ze szturmówek to:
-TRS
-AK 74
A ze snajperek to b?dzie:
-SVD
-SVU czy jako? ta je?eli nie wiecie o który mi chodzi to ten z uk?adem bezkolbowym czy jako? tak:P
A i jeszcze jedno.Avatar podejrzewam ?e niema G36 w kampanii tylko jest przez neta bo nie spotka?em si? z nim w kampanii.
Od pierwszyego stalkera niezmiennie AN OBAKAN I SVD DRAGONOV DALEKOSIEZNY.W modzie kapitalny jest pm dzika i gausus od ducha ,pepesza wcale niezgorsza na mutanty.
Powiem krótko Ak z ulepszeniami na maksa:D
Generalnie wygrywa bro? konstrukcji radzieckiej. Jest prosta w obs?udze, mniej zawodna i po ulepszeniach zwi?ksza swoj? u?yteczno??, kolejny aspekt to dost?pno?? amunicji do tej broni jest du?o ?atwiejsza.
Moimi ulubionymi broniami s?:
Ak 74, dobry do d?u?szego u?ytkowania, nie zacina si?, mo?na go fajnie ulepsza? i nie jest a? tak drogi.
W sprawie karabinów snajperskich to Wintar BC, lekki, celny. SWD te? jest dobry, ale niestety nie mo?na z nim biega? sprintem i ci??ko si? z nim obraca?, ale gdy ju? si? na niego zdecydujemy to mo?na go fajnie ulepszy?. ![]()
Z AK-74 cz?sto nie strzela?em bo jako? mi nie wchodzi
. Tak to strzela?em z TRS 301 ![]()
Ostatnio ulepszy?em tak mojego AK ?e ma stabilno?? toru lotu na 100 % ![]()
moj? ulubion? broni? s? AK 74 i ta strzelba my?liwska
Ja ak74 mialem juz na bagnach.
A ogolnie to zalezy od moda ale przewaznie AS WAL z luneta.
W moim skromnym przypadku - Abakan AN-94. Podrasowa?em go tak, ?eby dzia?aniem przypomina? szybkostrzelny AKM-74 znaleziony w kryjówce Stie?oka, jeszcze w “Cieniu Czernobyla”.
Ta sama co w opisie Vintar
, ostatnio przypasowa? mi si? tez Trs-301
Ja ak74 mialem juz na bagnach.
A ogolnie to zalezy od moda ale przewaznie AS WAL z luneta.
Ja po zainstalowaniu najnowszego patha ak74 mia?em ju? w ekwipunku na starcie
do tego bodaj?e 30 naboi w magazynku.
Tak piszemy o karabinach,pistoletach i strzelbach. Nie u?ywacie granatów zaczepnych i obronnych. ?wietna bro? miotana, stromotorowa o du?ej sile ra?enia. Do u?ycia przeciwko nieprzyjacielowi ukrytemu za przeszkodami i w budynkach, grup? nieprzyjació? i mutantów. Granatniki podczepiane, duxm?y zasi?g, si?a ognia i ra?eni.