Uniwersalny poradnik instalacji modyfikacji

Cytat

1. Część modyfikacji jest w wersji repack (Op-2 czy OGSE), tzn. do działania nie wymagają nadpisywania plików podstawowej wersji gry.

Ja bym napisał, że nie wymagają posiadania gry :blush: są to wersje samodzielne (lub prosto jak budowa cepa → Repack zawiera w sobie grę wraz z modem)

Cytat

1. Z przyczyn technicznych większość modów nie obsługuje szybkiego zapisu; naprawić to można w ten sposób: Save pod przyciskiem

Szczerze, jeszcze się nie spotkałem z modem, który by nie obsługiwał szybkiego zapisu, ewentualnie psuł save-y nim robione. Ale jako zabezpieczenie w zwiazku z pytaniami punkt może być :blush:

Cytat

1. Może się zdarzyć, że błędy zmuszą Was do powtarzania fragmentu rozgrywki, więc by nie cofać się w rozgrywce za daleko, róbcie często “twarde” zapisy, przez menu.

O to może być przydatne dla nowych, bo np na stalker.pl ostatnio ze 3 tematy z płaczem nie mam save-a, coś w stylu:

Cytat

Nie zrobiłem normalnego zapisu, autosave jest z przeszło roku świetlnego.

Ja tam zawsze staram się pomóc więc dołączyłem się do dyskusji → " Przecież te wszystkie “nowe” asiory to i w Solianki potrafią grać tylko na jednym quicksave-ie to co potem mają wczytywać "