Uniwersalny poradnik instalacji modyfikacji

Cześć mam takie pytanka , czy degradacja wygląda tak samo przy wersjach stemowych ?

Drugie to czy instalacja modów na Steam się rożni od klasycznej instalacji modów ?

Moja pudełkowa wersja z platynowej kolekcji niestety odmówiła posłuszeństwa i komputer nie widzi płytki :face_with_symbols_on_mouth:

Wybaczcie jeśli napisałem w złym temacie ale kompletnie nie miałem pojęcia gdzie to umieścić .

@Nostalgov zerknij może tutaj

Możesz też dodatkowo w googlu poszukać czegoś w stylu “stalker steam downgrade”.

1 polubienie

Dzięki a z modami orientujesz się jak to jest może ? W sensie czy będą chodzić mimo stemowej podstawki

Zależy, które, i na której wersji.

@Nostalgov Większość ( o ile nie wszystkie ) mody na Steam będą ci działać, ale musisz zmienić patch.
W tym starym Degradacja patcha - SoC 1.000; 1.0003; 1.0004; 1.0005 + fsgame.ltx + gamedata + Out of Memory jest wszystko opisane.

Wystarczy, że pobierzesz tą paczkę autorstwa @@Кристофер_(Kpuc): https://onedrive.live.com/?cid=2DE019A35E254D1A&id=2DE019A35E254D1A!141

Masz tutaj wszystkie patche. Od 1.0 do 1.5 - instalujesz ten, który cię interesuje i stawiasz mody.

Instalacja na STEAM dla przykładu jest mały poradnik jak zainstalować Lost Alpha na Steam. Wszystko pięknie działa i podejrzewam, że z modami typu OP.2.1 byłoby podobnie.

W wolnej chwili sprawdziłem SGM 2.2 Lost Soul Final do Zew Prypeci na Steam - Także działa. Instalacja niemal identyczna co z Lost Alpha.

Spoiler

1 polubienie

No to super dziękuje w takim razie czas się spróbować z fotografem.

Cytat

W wolnej chwili sprawdziłem SGM 2.2 Lost Soul Final do Zew Prypeci na Steam - Także działa. Instalacja niemal identyczna co z Lost Alpha.

Akurat Zew Prypeci jako jedyna płytka mi działa ale dziękuje za chęci innym też się pewnie przyda

EDIT:

Gra teraz chce żeby dać jej płytkę

@Nostalgov A co płytka z ZP ma do grania? Gra raz postawiona, działa bez płytki. To samo jest z CzN. Tylko CCz wymagał jej włożenia do napędu.

A mody nie stawiaj bezpośrednio na grę, ale na jej kopię na innym dysku czy partycji niesystemowej. Jak takie coś zrobić, jest cały dział na forum. Gry traktuj jak święte krowy.

A ich kpie z modami, po ich ukończeniu wywalasz do kosza i nowego moda stawiasz na nowej kopii. Jeden warunek. W pliku fsgame.ltx moda, musisz mieć opcję na robienie zapisów w modzie. Też to jest na forum wielokrotnie opisane.

I też aby nie boksować się z wersjami Stemowymi, pobierz sobie repacki od @Pirunvirsi i z nich poskładaj sobie polskie gry - święte krowy.

1 polubienie

Dzięki nie chodziło o płytkę do ZP tylko CC , niepotrzebnie w takim razie zrobiłem reinstalacje gry .

Zaraz podziałam i dam znać w edit czy już śmiga

Witam, chciałbym zgłosić nie działające obrazki na pierwszej stornie, objaśniające co i jak robić. 

2 polubienia

Dzięki za zgłoszenie . 
Jedynym wyjściem jest zrobienie nowych screenów. Tak się dzieje, gdy ludzie zapominają dodać zrzuty do postu jako plik. Już parę razy o tym wspominałem. 

Zaryzykuję ostem odkopując ten temat, nie mniej muszę to zrobić. Zachciało mi się, po latach wrócić do SoC i ograć na poważnie pierwszy raz. Zripowałem sobie płytę z CD-Action, do wirtualnego obrazu dysku - zainstalowało się normalnie. Problem pojawia się, przy okazji downgrade do 1.0004 - pobrałem patcha w wersji PL i pojawia się taki błąd, jak w zdjęciu numer 1. Obawiam się instalować patcha, w wersji worldwide, mimo iż ten normalnie się odpala. Czy ktoś jest w stanie, jakkolwiek pomóc ogarnąć to drewno?
Ps. Czy pytanie odnośnie polecanych modów, w innym wątku powinienem zadać? Czy może, za to też dostałbym ostrzeżenie?

@Bog Mi się wydaje że powinieneś po prostu zainstalować inny patch, np 1.0006 z tego tematu, powinien się nadać:

Znaczy po wgraniu plików Bin, z tej paczki od @kobal - pojawił się klasyczny błąd, dla tego wydania z CD-A. Czyli wywalało komunikat, o tym że nie wykrywa płyty - tutaj już musiałem, zastosować niestety cracka. Swoją drogą, czy jest zbiorczy temat odnośnie modów? To jest taki, gdzie można zapytać o polecenie i tak dalej.