Masz tutaj wszystkie patche. Od 1.0 do 1.5 - instalujesz ten, który cię interesuje i stawiasz mody.
Instalacja na STEAM dla przykładu jest mały poradnik jak zainstalować Lost Alpha na Steam. Wszystko pięknie działa i podejrzewam, że z modami typu OP.2.1 byłoby podobnie.
W wolnej chwili sprawdziłem SGM 2.2 Lost Soul Final do Zew Prypeci na Steam - Także działa. Instalacja niemal identyczna co z Lost Alpha.
@Nostalgov A co płytka z ZP ma do grania? Gra raz postawiona, działa bez płytki. To samo jest z CzN. Tylko CCz wymagał jej włożenia do napędu.
A mody nie stawiaj bezpośrednio na grę, ale na jej kopię na innym dysku czy partycji niesystemowej. Jak takie coś zrobić, jest cały dział na forum. Gry traktuj jak święte krowy.
A ich kpie z modami, po ich ukończeniu wywalasz do kosza i nowego moda stawiasz na nowej kopii. Jeden warunek. W pliku fsgame.ltx moda, musisz mieć opcję na robienie zapisów w modzie. Też to jest na forum wielokrotnie opisane.
I też aby nie boksować się z wersjami Stemowymi, pobierz sobie repacki od @Pirunvirsi i z nich poskładaj sobie polskie gry - święte krowy.
Dzięki za zgłoszenie .
Jedynym wyjściem jest zrobienie nowych screenów. Tak się dzieje, gdy ludzie zapominają dodać zrzuty do postu jako plik. Już parę razy o tym wspominałem.
Zaryzykuję ostem odkopując ten temat, nie mniej muszę to zrobić. Zachciało mi się, po latach wrócić do SoC i ograć na poważnie pierwszy raz. Zripowałem sobie płytę z CD-Action, do wirtualnego obrazu dysku - zainstalowało się normalnie. Problem pojawia się, przy okazji downgrade do 1.0004 - pobrałem patcha w wersji PL i pojawia się taki błąd, jak w zdjęciu numer 1. Obawiam się instalować patcha, w wersji worldwide, mimo iż ten normalnie się odpala. Czy ktoś jest w stanie, jakkolwiek pomóc ogarnąć to drewno?
Ps. Czy pytanie odnośnie polecanych modów, w innym wątku powinienem zadać? Czy może, za to też dostałbym ostrzeżenie?
Znaczy po wgraniu plików Bin, z tej paczki od @kobal - pojawił się klasyczny błąd, dla tego wydania z CD-A. Czyli wywalało komunikat, o tym że nie wykrywa płyty - tutaj już musiałem, zastosować niestety cracka. Swoją drogą, czy jest zbiorczy temat odnośnie modów? To jest taki, gdzie można zapytać o polecenie i tak dalej.