Wywala przy starcie

Witam.Nigdy by mi do głowy nie przyszło ze bede musiał kogoś błagać o pomoc ze S.T.A.L.K.E.R’em a jednak…
Sprawa wygląda tak:Przeszedłem już większą połowę Zewu.Do momentu wejścia do Lab X10 z polecenia Swibłowa po jakiegoś starego PieCa i jakieś inne bety wszystko było igła.Ani jednego bugtrapa.Cyrki się zaczęły w X10…wywalało mnie na pulpit średnio raz na 1 minute grania.Więc odistalowałem gre,potem zainstalowałem jeszcze raz,pobrałem sobie wersje FULL-PL(wcześniej grałem na becie).No i tu zaczynają się jeszcze większe schody…po skopiowaniu gamedata gra wogóle się nie odpala.Ekran Ciemnieje i od razu błąd.
Podstawowa wersja stalkera (bez folderu gamedata) odpala i śmiga jak ta lala.Jak wrzuce gamedate to jest kicha.
Sprawdziłem plik fsgame.ltx-jest tak jak ma być.
mój sprzęt to:
Intel C2D E4600 2,4
Asus P5NE-SLI
2GB ram 900MHz
GF 8800GTS 640MB
Ms Win SE7EN
S.t.a.l.k.e.r. po polsku,po patchu 1.00004
Jeżeli ktoś miał taki problem to prosze o pomoc.Pzdr. Michał

Przede wszystkim czy nie popełniłeś pewnego błędu. Po nowej instalacji podstawki trzeba przynajmniej raz uruchomić czystego Stalkera żeby zapisał się plik xray.Odpalasz pogadasz z Sidem i wtedy możesz instalować sobie mody.
Punkt drugi Na dysku c w katalogu dokumenty publiczne znajdziesz folder STALKER SHOC a w nim logs i w końcu wymieniony wyżej plik xray.Otwórz go notatnikiem i sprawdź czy na samym dole nie masz loga błędu , wtedy wklej go do postu poczynając od FATAL ERROR , będzie wiadomo co ci nie gra
Jeśli nie ma żadnego wpisu o błędzie zacznij kombinować z ustawieniami grafiki
Jeśli to nie pomoże ponowny install wszystkiego od nowa

Aha…no nie miałem pojęcia że trzeba uruchomić czystą wersję gry…ale to faktycznie ma sens.
Log faktycznie znalazłem,mało tego jest fatal error…
[error]Expression : wave&&wave->length()
[error]Function : CSoundRender_Source::LoadWave
[error]File : E:\stalker\patch_1_0004\xrSound\SoundRender_Source_loader.cpp
[error]Line : 65
[error]Description : Can’t open wave file:
[error]Arguments : c:\program files (x86)\thq\s.t.a.l.k.e.r. - shadow of chernobyl\gamedata\sounds\characters_voice\scenario\video\intro_gsc_wp_l.ogg
Tylko nie bardzo to rozumiem…żadnych sterowników dźwięku nie dotykałem w międzyczasie instalacji.Jedyne co upgradowałem to sterowniki directX na wersję June2010 i sterowniki karty graf. z 258.xx na 260.99 po instalacji których gra wogóle nie odpalała nawet bez modów więc zmuszony byłem wywalić nowe i zdowngradować do 258.xx…ale co to ma z dźwiękiem wspólnego…nie wiem.

Masz problem z początkowym filmikiem z podstawki.Albo instaluj grę jeszcze raz ewentualnie uruchom grę z parametrem nointro czyli z pominięciem filmiku.Jak to zrobić ?
Klikasz prawym przyciskiem myszy na skrócie do Stalkera,wchodzisz we właściwości.Tam gdzie pisze element docelowy dopisujesz na końcu po spacji -nointro.Czyli n/p tak to wygląda u mnie
“F:\Gry\Stalker\S.T.A.L.K.E.R. - Shadow of Chernobyl\bin\XR_3DA.exe” -nointro
Pamiętaj o spacji przed myślnikiem

zrobiłem przywracanie systemu,potem ponowna instalacja i wszystko gra.
Ale pograłem 5 minut i znowu wylądowałem na pulpicie.
[error]Expression : I != levels().end()
[error]Function : GameGraph::CHeader::level
[error]File : e:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\xrgame\game_graph_inline.h
[error]Line : 171
[error]Description : there is no specified level in the game graph : 52