Złota Kula + Autumn Aurora 2.1

W dniu 9.05.2021 o 11:29, kondotier napisał:

Upicie Kardana

Tylko co to za gra, która wymaga przeczytania ściany tekstu, zanim się do niej wgl zabierzemy, wszystkie potrzebne informacje powinny być ujawnione w trakcie gry.

A to nawet nie jest poradnik, tylko ostrzeżenie przed błędami twórcy gry, aby nie założyć sobie pętli na szyi podczas rozgrywki, a czegoś takiego wgl nie powinno być

Przykład:

“Przy zabieraniu klucza zza Lenina przy obu grach, dla przemytników i wojska jest kruczek. Najpierw idziemy do pokoju wypoczynkowego w budynku za Leninem. A dopiero po jego otwarciu i złupieniu, do piwnicy przy przemytnikach i sejfu przy wojskowych. Tak klucz zadziała. Odwrotnie, nie.”

Czyli jak otworzyłem w innej kolejności to teraz musze znowu przechodzić wszystko od nowa, bo nie mam zapisu z momentu zdobycia klucza..

A podczas rozgrywki 0 informacji na ten temat.

Twórca powinien stworzyć grę tak, aby nie było takich cyrków i aby gracze wiedzieli co mają robić, a nie czuć się zagubieni, bo nie ma żadnych poszlak, informacji co robić dalej itp. Jest różnica pomiędzy skonstruowaniem zadania tak, aby wysilić gracza do myślenia, a stworzeniem zadania które polega na szukaniu igły w stogu siana.

Byłem pozytywnie nastawiony do tego moda, ale moja cierpliwość uległa, nie chce mi się dalej męczyć, dlatego odpuszczam.