Złota Kula [OGSR Engine]

A zapytaj się lalki odnośnie tego zadania.

ta ..pytałem.. nic nie wie.. tak se myśle..nie byłem na obrzeżach przed przejściem ..-może to to? może coś tam koniecznie najpierw muszę zrobić.. ewentualnie przynieść..?

PDA Krysiuka, tego martwego koleżki Szliomy, pewnie już masz. Koło Szliomy leży taki niepozorny artefakt, trzeba go podnieść i akcja potoczy się dalej.

1 Like

pda mam…nie widziałem tego artefaktu… on se po prostu leży czy trzeba go jakoś tym ustrojstwem z cyferkami wywołać?

Leży koło Szliomy w tej anomalii, pod choinką, lecą z niego takie jakby iskry.

1 Like

iskier jakoś nie widziałem ale chodziłem wkoło powoli naciskając wszędzie “f” i w końcu się udało. Dzięki! rada dla stalkierów z tego forum: nie słuchać AI tylko wbijać tu jak w dym! dzięki wielkie!!

1 Like

Żeby już ostatecznie rozstrzygnąć to zatrucie pokarmowe wyleczymy zjadając kilka porcji dobrego jedzenia. Może to trochę potrwać.

jedna taka rzecz Panowie którą gdzieś przeczytałem i się sprawdza a . propos m.in. mojej zawiechy z misją ze Szlomą w “kurzej ślepocie” czy innymi jak np. ktoś nie może znaleźć plecaka czy czegoś tam innego…

mianowicie gram na maksymalnych ustawieniach graficznych… i nie sądziłem że ten wygenerowany roślinny badziew może być aż tak gęsty że przeszkadza w lokalizacji przedmiotów…-na chwilę ustawieni na min. i wszystko jak na dłoni :wink:

a czemu teraz wolałeś zainstalować tą starszą wersję? jeśli można spytać…?

ogsr nie jest jakaś taka bardziej wypasiona?

Na wsi siedzę na zabytkowym kompie z prockiem 2x2Ghz, 2 giga pamięci ram i i grafiką geforce 9500 gt 512mb ramu, win 7 32bit więc tej wersji z 64bitowum silnikiem OGSR nie było sensu tu instalować.

aaaaaa :slight_smile: myślałem że może są jakieś mi nie znane defekty tej nowej wersji… bo wiadomo przecież że nie zawsze wszystko co nowsze musi być od razu lepsze… np . film „Things" do dzisiaj chyba nie mogę się zdecydować czy ten z 1982 roku jest lepszy czy ten prequel z 2011 roku…