A zapytaj się lalki odnośnie tego zadania.
ta ..pytałem.. nic nie wie.. tak se myśle..nie byłem na obrzeżach przed przejściem ..-może to to? może coś tam koniecznie najpierw muszę zrobić.. ewentualnie przynieść..?
PDA Krysiuka, tego martwego koleżki Szliomy, pewnie już masz. Koło Szliomy leży taki niepozorny artefakt, trzeba go podnieść i akcja potoczy się dalej.
pda mam…nie widziałem tego artefaktu… on se po prostu leży czy trzeba go jakoś tym ustrojstwem z cyferkami wywołać?
Leży koło Szliomy w tej anomalii, pod choinką, lecą z niego takie jakby iskry.
iskier jakoś nie widziałem ale chodziłem wkoło powoli naciskając wszędzie “f” i w końcu się udało. Dzięki! rada dla stalkierów z tego forum: nie słuchać AI tylko wbijać tu jak w dym! dzięki wielkie!!
Żeby już ostatecznie rozstrzygnąć to zatrucie pokarmowe wyleczymy zjadając kilka porcji dobrego jedzenia. Może to trochę potrwać.
jedna taka rzecz Panowie którą gdzieś przeczytałem i się sprawdza a . propos m.in. mojej zawiechy z misją ze Szlomą w “kurzej ślepocie” czy innymi jak np. ktoś nie może znaleźć plecaka czy czegoś tam innego…
mianowicie gram na maksymalnych ustawieniach graficznych… i nie sądziłem że ten wygenerowany roślinny badziew może być aż tak gęsty że przeszkadza w lokalizacji przedmiotów…-na chwilę ustawieni na min. i wszystko jak na dłoni ![]()
a czemu teraz wolałeś zainstalować tą starszą wersję? jeśli można spytać…?
ogsr nie jest jakaś taka bardziej wypasiona?
Na wsi siedzę na zabytkowym kompie z prockiem 2x2Ghz, 2 giga pamięci ram i i grafiką geforce 9500 gt 512mb ramu, win 7 32bit więc tej wersji z 64bitowum silnikiem OGSR nie było sensu tu instalować.
aaaaaa
myślałem że może są jakieś mi nie znane defekty tej nowej wersji… bo wiadomo przecież że nie zawsze wszystko co nowsze musi być od razu lepsze… np . film „Things" do dzisiaj chyba nie mogę się zdecydować czy ten z 1982 roku jest lepszy czy ten prequel z 2011 roku…