@MaklerR - to jeszcze spróbuj ze zmniejszeniem ilości savów w ich katalogu. Stare gdzieś przenieś, aby w razie potrzeby mieć pod ręką. W modzie niezbyt dobrze jest zrobiona wymiana plików w stosie. Ja miałem takie wyloty w czasie silnej burzy, kiedy tekstury dalekich obiektów na ekranie się nie pojawiały, a zamiast nich były szare plamy. Ale miałem faatal i informację o przyczynie. Wyjściem z impasu było przeczekanie, albo gra z patrzeniem pod nogi, tak że widać było tekstury. Choć to raczej bezpieczne nie było, za względu na agentów lub mutki. Uniemożliwiało strzelanie.
Usunięcie zapisów zdało rezultat ![]()
O co chodzi z chipem analogowym w CEA? gdzie go znaleźć?
@SEB2E - moduł trzeba zabrać na stadionie w Prypeci. Zawsze jest w ostatnim leju. Patrz od 27 min.
@kondotier Wielkie dzięki, teraz mogę ukończyć tego moda ![]()
@SEB2E - no to możesz teraz zrobić przysługę @Sierioża , podrzucając mu zapis przy komputerze. Niech ma satysfakcję zobaczenia jak wygląda Złota Kula i co z nią można zrobić.
Zadanie dla wojskowych; Obrzeża.
Przeszukałem remizę, znalazłem kod do drzwi na bazie wojskowej i udałem się tam, zabiłem himerę, przeszukałem magazyn i znalazłem notatkę. Co mam teraz zrobić? Gdzie powinien być klucz do sejfu? Czy coś pokręciłem przy wykonywaniu zadania?
Witam stalkerów. Mam problem z zadaniem w dolinie mroku chodzi o zadanie kiedy musimy zniszczyć gniazdo szczurów mam benzyne ale jakąś ropę potrzebuje i nie wiem gdzie ją znaleść nawet przy okazji znalazłem andżele. Proszę o pomoc.
Sprawdź duże zbiorniki przy stacji benzynowej. Z jednego z nich możesz nabrać ropy, ale musisz zrobić to szybko i uważać na wieżyczki. Jeśli nie dasz rady wskoczyć na podmurówkę, wyrzuć kombinezon i wejdź po nim ![]()
@Sierioża Dziękuje bardzo! ![]()
@WujekJar - przy grze dla pograniczników ( wojskowych ) gra w remizie jest inna od gry dla przemytników. Trochę mało dałeś informacji.
Jeśli rozchodzi się o kod do sejfu na dachu remizy, to najpierw musisz dostać się do pomieszczeń komendanta straży. Teleport przy szkielecie pokonujesz wrzucając do puszki monetę znalezioną u przemytnika na wieży. 37 min.
https://www.youtube.com/watch?v=F1Ifi1dUYOo&index=9&list=PLQazZ5fwvjbn6bVwn9Z7zyJp_eK9LkPMN
Znajdujesz dokument i czytasz. Naprowadzenie na klucz przy popiersiu Lenina i niby błaha informacja o łupach w bagażniku osobówki. Ona jednak otwiera drogę do pomieszczeń na piętrze. Stamtąd lampa do odczytu starych dokumentów i moduł do radiostacji na maszcie. Następnie śmigłowiec na płaskowyżu. Mapnik pilota i dopiero do bazy. Wiadomości z mapnika pomocne w bazie śmigłowcowej.
Klucz za Leninem pasuje też do pomieszczeń w budynku za nim. Najpierw tam, potem dopiero do sejfu.
W bazie najpierw do nieruchomego wojaka na środku placu, zmienia się w szkielet zabrać klucz i do wieży parter. Czytać.
Do pierwszego hangaru przy bramie i znaleźć olej, uruchomić agregat i na piętro wieży. Uruchomić komputer, wejść w opcje. Otworzyć bazę. Wieżyczkę można włączyć od raz, ale nie koniecznie. Idziemy do hangaru co się otworzył. Zabieramy co uniesiemy. Powrót na piętro wieży i włączamy ćwiczenia. Na placu znacznik, idziemy, pojawia się chimera. Możemy zabijać sami, albo pobiec włączyć wieżyczkę jak tego nie zrobiliśmy. Wieżyczka zbija chimerę i z niej zabieramy klucz do magazynu przy bramie. Plądrujemy.
W tym wpisie są jeszcze screeny z tego działania Złota Kula
Witam wszystkich, potrzebuje pomocy: mianowicie po wejściu na Radar chcę zabrać z plecaka zaraz za miejscem gdzie walczyłem z 4 agentami PDA ocalałego i mnie wywala z takim logiem:
[03.11.17 10:41:42.853]
[03.11.17 10:41:42.853] [error]Expression : fatal error
[03.11.17 10:41:42.853] [error]Function : CScriptEngine::lua_error
[03.11.17 10:41:42.853] [error]File : script_engine.cpp
[03.11.17 10:41:42.853] [error]Line : 90
[03.11.17 10:41:42.853] [error]Description :
[03.11.17 10:41:42.853] [error]Arguments : LUA error: d:\zolotoy shar\gamedata\scripts\news_manager.script:185: attempt to index field ‘?’ (a nil value)
Co na poradzić?.
Tu masz opisany podobny błąd.
Ewentualnie wstaw sejwa i sprawdzę u siebie.
Dzięki za zainteresowanie, wstawiam zapis. zrezygnowałem z zabrania zawartości i kontynuowałem zadanie główne z tym, że nie wiem czy to nie wpłynie na fabułę.
Niestety muszę zakończyć moją przygodę z modem, widocznie coś mam pokiłbaszone, utknąłem z fabułą. W kompleksie antenowym zabrałem z sejfu dokumenty ( czerwona książka ) oraz klucz, chcę wejść do wagonu i klucz nie aktywny, wstawiam zapis proszę o sugestie.
Jednak gram dalej, nie mogłem wejść do wagonu to spróbowałem szczeliną między wagonem i ścianą i wszedłem, na filmie gość wchodził normalnie z tym kluczem do wagonu, może komuś się to przyda.
@Sierioża Zdobyłem tą benzyne z tego zbiornika i co dalej?
Masz w nicku Grom i nie wiesz jak się robi paliwo do miotacza ![]()
Zmieszaj to co masz w kanistrze z benzyną i to co w drugim z ropą i załaduj miotacz. No, a potem idź grillować.
@tom3kb Dzięki xD (Dolina Mroku ssie)
Dobra Znowu problem fabularny ;-;. Jestem w Labolatorium X18
Spoiler
Są tam Te dziwne Kontrolery Typu trzynasty jedenasty. Mam misje gdzie muszę znaleść awarie rur i szukam szukam i nie mogę znaleść. Proszę o pomoc.
@PolskiGROM One nie są dziwne, w pewnym sensie są całkiem… normalne. Aż podejrzanie normalne ![]()
Rury są trzy, a ostatnia jest w pokoju, w którym Kontrolerzy hodują grzyby. Pozostałe dwie łatwo znajdziesz, bo wydobywa się z nich para.