Złota Kula

@konkun11 - Tak.

@konkun11, mam prośbę. Pobierz tę gamedatę, rozpakuj i wstaw do gry z zamianą plików. Tylko wcześniej zrób sobie KONIECZNIE kopię zapasową zmienianych plików i kopię zapisów. Jest to obejście antyczita i lepszy art.

Link - http://uploadfile.pl/pokaz/1435429—8heg.html

Napisz czy to coś zmieniło.

ok

@smox art działa. Coś jeszcze zmieniałeś ?

Ale spawner nie działa ( pewnie winmerge wystarczy ).

@smox A możesz ominąć ograniczenie maksymalnej wagi ekwipunku ?

@konkun11, nie mam już moda na dysku. Podnieść max. udźwig z pewnością się da. Tu masz to opisane (na samym dole) - Call of Chernobyl 1.5b R6 - DYSKUSJA OGÓLNA

Pomoc rannemu na Obrzeżach jest wymagana?

Wiem, że po wykonaniu musimy wykonywać zadania, bo inaczej giniemy…

@smox Próbowałem standardowo podnieść i antycheat nie zabija ale gdzieś jest parametr ustawiony na 80kg i nie da się ruszyć. Musiałbym bardziej pogrzebać w tym modzie ale czasu nie ma :frowning:

@daniu

Ten w wiosce co nas woła i zmusza do wykonania kilku misji? Pierwsza to wybicie dzików.

Jeśli o tego ci chodzi to jest quest poboczny, ja go olałem i nie brałem jak kapnąłem się, że jesteśmy uwięzieni w wiosce.

1 polubienie

Czy ktoś też ma w modzie buga, że nie da się używać niektórych typów amunicji? M. in. gruby śrut, SP-6, przeciwpancerne 7.62 do Dragunowa etc? Próbuję przeładować i nic, jakby ich nie było w ekwipunku. Jest jakiś sposób, żeby to obejść?

@zsv23 też to mam ale nw czy to bug czy celowe działanie twórcy

@konkun11 - Zobacz w arcie, on zwiększa też udźwig. Ja tych artów znalazłem 7, tak że nie musiałem stosować innych, no i udźwig miałem ponad miarę.

Po Obrzeżach i Kordonie, powinieneś mieć conajmniej cztery. Na Obrzeżach były w schowkach na drzewach.

I jest takie coś, że AK47 z lunetą i Sajga kupiona w sklepie, są bronią z którą najlepiej przechodzić moda. Można dodatkowo trzymać jeszcze tę czterolufkę z Kordonu. Naboje z solą do niej, są tak samo skuteczne jak śrutowe.

@zsv23 - Mod ma swoją ludzką historię. Był robiony na raty, bo wojna w Donbasie zniszczyła autorowi sprzęt. Zbierał potem materiał moda u swoich pomocników. Stąd ma sporo niedoróbek i jedną z nich jest blokada ciężkiej amunicji. Gdyby tak było zamierzone, to tej amunicji by w modzie nie było.

No i skorzystaj z tej wstawki od @smox , będzie Ci się lepiej grało.

@kondotier Już sobie z tym poradziłem. Dałem jednemu artowi full wytrzymałości i ładunku. Szkoda, że projekt nie został doszlifowany bo to jest zajebisty mod. Są jeszcze jakieś mody cofające fabułę do czasów zaraz po 2 awarii ?

@konkun11 - Jeśli chcesz całkiem innej fabuły, to przyjrzyj się Wariantowi Omega 4.0, lub Fotografowi. Możesz też spróbować Drogi we mgle.

Każdy spolszczony mod na naszym forum, ma w #1 opis zmian jakie wprowadza.

Dzięki za wyjaśnienia. Mod bardzo mi się podobał, kiedy zobaczyłem dedykację na końcu, to nawet się wzruszyłem.

Teraz przechodzę sobie drugi raz i odkrywam rzeczy, które wcześniej ominąłem. W związku z tym mam dwa pytania:

1. za Żelazną Kurtyną jest rozbity UAZ, co do którego lalka daje podpowiedź, żeby popytać ludzi, czy nie widzieli PDA. Zagadałem z Andriejem, dał mi PDA i dostałem na mapie znacznik “punkt ewakuacji płk Krasnowa”. Punkt ten widnieje za wioską kotów na Kordonie. Poszedłem tam, ale żadnego schowka nie znalazłem ani nic. To tylko tak dla bajery czy coś tam jednak jest?

2. Czy ktos pamięta, skąd wypada ostatnia kapsułka z tych trzech, za pomocą których tworzymy w X-18 artefakt “pancerz”? Jedną mam z kontrolera na ATP, drugą z dzika, z którego była zrobiona zupa, a trzecia…?

1 polubienie

Zdaje mi się ,że w laboratorium z mutanta jakiegoś. Poszukaj po moich filmach.

Czy to normalne, że Abdul nie idzie za Żekanem w Barze ? Autobus już pokonałem a ten dochodzi do zabitego żołnierza ja biorę krótkofalówkę i nic się nie dzieje.

Samo wzięcie krótkofalówki nie wystarczy. Trzeba przez nią porozmawiać.

@smox Dzięki za odp :slightly_smiling_face: A ten karzełek poza trupem i schowkiem gdzieś prowadzi ?

Chyba nie. Stoi sobie w pomieszczeniu i tyle.

Czy jest możliwe odzyskanie ekwipunku w x-16 ?