Dziękuje, bardzo ładny opis zrobiłeś, wielu to pomoże, lecz z ostatniego linka nie będą mogli skorzystać (bez ponownej rejestracji).
A zmianę localization.ltx mamy opisaną w #1 pkt.2 i w #5.
Do pkt 3 miałem jak piszesz. Z tym, że ikona pliku dbf, jest u mnie ikoną z Offisa. Ale od 4 zaczęły się problemy. Po pierwszym db, extrakter nie pytał gdzie wsadzić. Od razu okienko pokazujące proces.
Ale jutro spróbuję od nowa. Nie będzie problemu, bo robiłem to wszystko na kopii. Wywalę ją, a moda rozpakuję jeszcze raz.
Dodano:
No, mam nadzieję, że tym razem extrakcja się udała. Wszystko poszło do nowego katalogu ( w tym przypadku od razu nazwa gamedata ).
Waży 5.66 GB, czyli tyle ile podał apg2312. Wczoraj, próbowałem je extrachować klikając w plik i dopiero wskazując program extrachujący. Z wiadomym skutkiem.
Tym razem, do każdego pliku podchodziłem przez extraktor i dostawałem wtedy możliwość wskazania katalogu docelowego.
Mam tylko obiekcje z tym plikiem Bojevaja Podgotowka.chm. Mowa jest tylko o extrakcji plików db, a co z nim? Nie chcę go ładować do gamedata, aby nie namieszać, choć jako zbędny nie powinien nic szkodzić. Wolę dmuchać na zimne.
Też go potraktować extraktorem, czy zostawić w spokoju?
Próbowałem go otworzyć, ale jest w robaczkach, a zmiana kodowania nic nie daje.
I jeszcze jedno, pliki podstawki do pol, kopiować z zamianą czy bez?
Pierwsze wrażenie. Pożeracz pamięci dysku. Aby w razie sypnięcia się postawionego moda, nie zaczynać procedury od początku, wypadałoby pozostawić to co już jest rozpakowane. A to grubo ponad 10GB + drugie tyle zajmie mod z savami. Jeszcze mi się to zmieści, ale na następny, będę musiał usunąć spakowania starszych, już ogranych.