Пространственная Аномалия 2 (Przestrzenna Anomalia 2)

No i sprawa nazwy wyjaśniona, “Wiedźmi Kocioł” czyżby ukłon w stronę naszego Wiedźmina :slightly_smiling_face:.

Nadszedł czas na kolejne “interaktywy”. Autorzy chcieliby wiedzieć, czego oczekujemy w trakcie odkrywania lokacji. A więc, co chcielibyśmy odkryć np. w opuszczonych domostwach w czasie wędrówki? Pytanie dotyczy nie tylko przedmiotów przynoszących jakąś bezpośrednią korzyść, ale również różnego rodzaju ciekawostek w rodzaju zapisków byłych mieszkańców czy przebywających wcześniej stalkerów, jakichś szczególnych cechy wnętrza domów, pozostawionej broni i amunicji itd.

Niewielkie wideo z prac nad modem. Spacer po Barze №92.

6 polubień

Ja bym chętnie widział od czasu takie notatki z jakimiś informacjami o jakichś ciekawych schowkach, o których możemy się dowiedzieć tylko po znalezieniu tych poukrywanych kartek. Trochę jakichś śmieciowych notatek, jakieś tam niby pamiętniki stalkerów, inne pierdoły tak jak wyżej pisałeś. Fajne by też mogły być takie notatki gdy któreś znajdujemy to nam się zaczyna jakaś linia questowa, której bez znalezienia tej karteczki by nie było, i to nie w stylu, że gadamy z jakimś gościem, a on nam mówi “wiesz idź przeszukaj tamten dom może tam być coś ciekawego” tylko, że leżą sobie takie poukrywane gdzie niegadzie notatki, na które możemy się natknąć jeśli lubimy zwiedzać mapy i to one są wprowadzeniem do jakiejś historii, poszukiwań itp.

No ale, że mój rosyjski jest w stanie agonalnym to się takimi przemyśleniami podzielę tylko z wami ale może na rus forach też ktoś wpadnie na takie rozwiązania.

1 polubienie

Również chętnie zobaczyłbym takie smaczki w U5. Na stronie moda już się pojawiły prośby/sugestie o zapiski, których treść przybliżałaby nam osoby, które tam wcześniej przebywały, przedstawiały ciekawe historie. No i zawierały nie mówiące wprost, ale zakodowane informacje o ukrytych przedmiotach, tak, żeby trzeba było trochę pogłówkować. Oddzielną sugestią jest wprowadzenie odrobiny mistyki, czyli np. złowróżbne szepty i inne odgłosy wprowadzające element niepewności i klimat trillera. Dla mnie, każdy znaleziony zapisek mógłby być początkiem nowego zadania, ale nie wymagajmy zbyt wiele. Myślę, że scenariusz jest zamknięty, a autorzy chcą wnieść parę smaczków (bo przecież żadne to nowości) aby odrobinę urozmaicić i uprzyjemnić grę.

4 polubienia

Fajnie by było, gdyby dało się odkrywać sekretne pomieszczenia. A w nich informacje o przejściach do innych lokacji, bądź schowki z bronią, np. z amunicją do broni, artefaktami o pozytywnych walorach. Listy o ukrytych schowkach, też byłyby świetne dla graczy szukających przygody.

Nowy trailer z moda:

Spoiler

https://youtu.be/0DGN8Oit4YE

Bunkier Sidorowicza. Przedstawione wnętrza nie są jeszcze wersją finalną bunkra handlarza.

4 polubienia

Mapowanie wypukłości na ścianach robi “grafikę”. W finalnej wersji w tych niebieskich szafkach Sid trzymać będzie dmuchane lale dla potrzebujących😁

1 polubienie

Kurde to jest chyba jedyny mod, który nawet jak nie będzie mógł być spolszczony (przez to, że dużo ma być nagranych dialogów) to i tak przejdę, nawet jak będzie tylko po rosyjsku :slightly_smiling_face:

1 polubienie

To już jest nas dwóch. Myślę, że jeszcze jeden mod przypadnie Ci do gustu. A na razie przypomnienie Update 4.

3 polubienia

Pensjonat “Gwiazda Polesia”, który teraz stał się częścią Przestrzennej anomalii i azylem stalkerów, którzy tutaj trafili.

2 polubienia

Wracając na bazę można wreszcie odetchnąć z ulgą i zapomnieć o potwornościach, które zdarzyło się spotkać poza jej terytorium.

2 polubienia

Nowe zrzuty ekranu i informacja o trwających pracach nad tekstem scenariusza dla lokacji “Bąbel przestrzenny”.

2 polubienia

Czekam i czekam.

A mamy już na forum specjalistę, który pięknie “wypisuje” na ekranie wszystkie pliki głosowe. Tak że, na pewno pomoże przy tłumaczeniu. Sądzę, że jak to przeczyta, to się sam zdekonspiruje.

1 polubienie

Dobrze, że jest na forum taki fachowiec.

W dniu 28.07.2016 o 23:46, kondotier napisał:

Czekam i czekam.

Mam nadzieję, że po premierze okaże się, że było warto. Myślę, że autorzy chcą dopieścić moda, oby tylko nie przecukrzyli. Na razie jeszcze jeden screen.

1 polubienie

Jak przecukrzą, a screeny chyba na to wskazują to niektóre nasze kompy ledwo ma średnich to to uciągną, Obym się mylił :slightly_smiling_face:.

Idealnie!

2 polubienia

Praca wre. Aktualnie wprowadzane są końcowe poprawki lokacji “Bąbel przestrzenny”, prace także trwają nad tekstową wersją scenariusza.

Spoiler

7 polubień

PROFFESIONAL, twórca moda na forum ap-pro.ru prowadzi event.

Przed wami jeden z pustych pokoi pensjonatu “Gwiazda Polesia”,  jakie dodalibyście elementy wyposażenia wnętrza,  aby to miejsce miało przypominać miejsce postoju uwięzionych w anomalii stalkerów? Odpowiedzi w komentarzu.

Może ktoś od nas pomoże: http://ap-pro.ru/forum/59-21024-8#931605

1 polubienie

Praca nad "Bąblem Przestrzennym jest kontynuowana równolegle z dopracowywaniem scenariusza. Nowy kadr z moda:

ŹRÓDŁO:  http://ap-pro.ru/news/blic_novosti_16_11_16/2016-11-16-833