Wiesz, Ostatecznie to można nagrać tłumaczenie dialogów w postaci lektora czytającego. W sumie był bym w stanie osiągnąć efekt taki jak w podstawce stalkera ale potrzebował bym kogoś z głosem który się do takiej roboty nadaje, głosem dojrzałym wiadomo.
Mimo, że fajnie jest mieć super mikrofon do takich spraw, ale ostatecznie wcale nie jest potrzebny i nawet zadowalające efekty można uzyskać bez drogiego sprzętu, ze sprzętem jaki mamy.
Nie ukrywam, ale to mimo wszystko to i tak trochę roboty dla tłumaczy z samym tłumaczeniem. Trochę z ‘‘lektorem’’ i sama obróbka, ale obróbka to wcale nie tak długo by zeszło.
Przy tak daleko idących ingerencjach w moda, jego tłumaczenie zamieni się w robienie moda na nowo. “Na oko” wygląda to na łatwiznę, ale takim nie jest. To nie tylko przetłumaczenie plików głosowych, ale takiego dopasowania tłumaczenia, aby zgrane było czasową długością, do rosyjskiej wypowiedzi. A to już może być nie wykonalne.
I nie miejcie pretensji do autorów modów. Robią mody na użytek rosyjskich graczy, a nie dla obcokrajowców. My niestety, możemy skorzystać tylko z tego, co jest dla nas jadalne.
Uwierz mi, że da sie to zrobić wystarczą chęci. Pliki nagrań są będą w modzie. Ich edycja wystarczy w takim wypadku jeśli chodzi o dialogi. Jestem pewien, że możemy sobie z tym poradzić.
Widzisz, @kondotier ma sporo racji. Nie chodzi nawet o samo podłożenie odpowiednio nagranego dźwięku, czyli sprawy techniczne. Jest coś, co wydawało by się rzeczą najprostszą, a jest kluczowe w tym wszystkim, czyli brzmienie głosu osób użyczających go bohaterom i odpowiednio przeczytane kwestie dialogowe. Bez tego, nie ważne jak dobry byłby sprzęt do dyspozycji, można bardzo łatwo, w najlepszym wypadku tylko otrzeć się o parodię. W Update 5 wszystko brzmi świetnie, a to dlatego, że dialogi czytają zawodowi aktorzy.
Uwierz mi, że da sie to zrobić wystarczą chęci. Pliki nagrań są będą w modzie. Ich edycja wystarczy w takim wypadku jeśli chodzi o dialogi. Jestem pewien, że możemy sobie z tym poradzić.
Widzisz, są tutaj ludzie którzy “troszeczkę” więcej mają doświadczenia i zasług w pracy dla tego forum, znają się na swojej pracy i oceniają sytuacje z realnych perspektyw. Doceniamy twoje “młodzieńcze zapędy” i chęć bycia wszędzie w tym samym czasie… ale to akurat nie o to chodzi. Bez urazy młody człowieku.
@Tario - oczywiście nie było moją intencją zniechęcanie Cię do działania, bo być może są wśród nas ukryte talenty o głosie niekoniecznie jak Lucjan Szołajski, ale wystarczająco dobrze brzmiącym, aby można było go użyczyć Sidorowiczowi.
Widzisz, @kondotier ma sporo racji. Nie chodzi nawet o samo podłożenie odpowiednio nagranego dźwięku, czyli sprawy techniczne. Jest coś, co wydawało by się rzeczą najprostszą, a jest kluczowe w tym wszystkim, czyli brzmienie głosu osób użyczających go bohaterom i odpowiednio przeczytane kwestie dialogowe. Bez tego, nie ważne jak dobry byłby sprzęt do dyspozycji, można bardzo łatwo, w najlepszym wypadku tylko otrzeć się o parodię. W Update 5 wszystko brzmi świetnie, a to dlatego, że dialogi czytają zawodowi aktorzy.
20 minut temu, gawron napisał:
@Tario - oczywiście nie było moją intencją zniechęcanie Cię do działania, bo być może są wśród nas ukryte talenty o głosie niekoniecznie jak Lucjan Szołajski, ale wystarczająco dobrze brzmiącym, aby można było go użyczyć Sidorowiczowi.
Wiem, sam mówię, że trzeba by było wybrać osobę o odpowiedniej barwie głosu, i musiała by się oczywiście też zgodzić. Mówisz otrzeć o parodie, no prawda, ale czy zaszkodzi spróbować? Tutaj nie mówię o podkładaniu głosu pod postacie, a mówię o lektorze, sam wiesz. Jedna barwa, brzmiacą wystarczająco dobrze wystarczyła by do całości tak naprawdę.
Ogólnie rzecz biorąc to trzeba by było wejść na TS’a i posłuchać, albo jakąś próbkę przygotować, we wszystkim jest nadzieja.
Nie wiem jaki charakter ma anomalia, nie zostało to wyjaśnione. Dzisiaj chłopaki wrzucili nowego screena anomalii i wyraźnie widać, że rosną tam grzybki.
No i dobrze znane miejsce tym, którzy grali w Update 4, teraz w nowej oprawie.
Zapewne wielu już wiadomo, że linia fabularna w PA będzie zmieniona nie do poznania. Przemianie zostaną poddane także główne personaże historii. Ktoś zmieni swój wygląd, kto inny zostanie całkiem usunięty z fabuły. Nowy wizerunek Dzikiego można było już zaobserwować na screenach i wideo.