Зимняя Сказка 2 (Zimowa opowieść 2)

Tytuł oryginalny: Зимняя Сказка 2
Platforma: Zew Prypeci 1.6.02
Data premiery: 16.11.2023 r.
Autorzy: Scavengers Group, Paracetamol

OPIS:

Spoiler

Niewielkie rozszerzenie oferujące nową historię, która w założeniu nie jest bezpośrednio powiązana z oryginalną fabułą moda Зимняя Сказка (Zimowa opowieść). Oprócz nowej, niewielkiej kampanii wprowadzono także pewne zmiany graficzne w pierwszej części projektu.

Zimowa opowieść:

Wcielasz się w stalkera, który podczas burzy śnieżnej zgubił się w Strefie Wykluczenia. Twoim zadaniem jest przetrwać za wszelką cenę i czekać na grupę ratunkową, która wyruszyła Ci na pomoc. Wbrew pozorom nie jest to takie proste - przenikliwy mróz daje o sobie znać. Powoli zamarzasz, więc żeby przeżyć, potrzebujesz ciepłych ubrań i źródła ognia. Nie zapominaj, że jesteś w Zonie - mutanty, zjawiska paranormalne oraz mistyka - wszystko to może Cię zabić.

Tajemniczy zabójca:

Podczas powrotu z kolejnego zlecenia doszło do małej wpadki… Cały Twój oddział zginął. Gdy ogrzewasz się przy ognisku oraz rozmyślasz o tym, co się właściwie wydarzyło, postanawiasz przyjrzeć się ciałom swoich dawnych towarzyszy…

Od autora (Paracetamol):

Spoiler

Krótko mówiąc, był to mój pierwszy “test pióra” na silniku Zewu Prypeci, z którego, szczerze mówiąc, nie jestem zbyt zadowolony. Mam nadzieję, że komuś przypadnie do gustu moja praca i praca wykonana przez Scavengers Group. Miłej gry!

Podziękowania:

Spoiler
  • Emmis - za system tytułów.
  • Scavengers Group - za część pierwszą moda.
  • I wielu innych, których nicków niestety albo nie pamiętam, albo nie znam.

PORADY:

Spoiler

Wstępne wskazówki:

1. Za stabilność nie dam 100% gwarancji, ponieważ nie miałem bezpośredniego udziału w pracach nad pierwszą częścią.
  2. Dodatek Tajemniczy zabójca nie działa na statycznym oświetleniu.
  3. Modyfikacja jest krótka - być może na jeden wieczór.

GALERIA:

Spoiler

INSTALACJA:

Spoiler

Zalecana kolejność instalacji:

1. Zew Prypeci 1.6.02.

1. Zawartość pobranego archiwum moda umieszczamy w głównym katalogu gry.

LINKI DO POBRANIA:

Spoiler

Mod:

• Cloud Mail- [KLIK]

Źródło:

2 polubienia

Ograłem moda jakiś czas temu i jest to jeden ze słabszych w jakie grałem. Głównie przez brak możliwości użycia jednocześnie broni oraz latarki i brak bardziej rozbudowanej fabuły.

1 polubienie