Jekan, twórca kilku znanych, rozbudowanych i ciekawych modów do Stalkera spróbował zrobić coś nowego. Już powyższy obrazek podpowiada w jakie klimaty poszedł, chciał odciąć się od Stalkera i pójść w klimaty Fallouta i Metro.
Odpaliłem i pograłem trochę. Jest to remiks Metro/Fallout na silniku XRAY. Bardzo ciekawa i przyjemna rozgrywka. Język jedynie rosyjski co jest dla mnie znacznym utrudnieniem. Ale w necie są filmiki z tłumaczeniem + gra ma system znaczników więc da się pograć. Całkiem nowy świat. Według mnie warte zainstalowania…
Pełnoprawny temat tej gry można spokojnie zrobić. Gdyby @Little Frenchman aka Jek@n (Жекан) podzielił projekt na dwie części, to pierwsza jest w pełni gotowa, a w drugiej wchodziłoby się do miasta.
A to jest ta poprawka co jest dodana w temacie na ap pro czy jeszcze jakaś inna. Bo tą z głównego tematu oczywiście wrzuciłem. I jak ktoś będzie to odpalał to niech skasuje user.ltx bo mysz nie zjeżdża na przyciski zatwierdź/odrzuć w menu.
Tak, to fix z tematu modyfikacji na Ap-Pro. Może wrzuć link do tych filmików? Kto wie, może znajdzie się jeszcze jakiś desperado, który będzie to ogrywał bez znajomości języka? Projekt jest super, aż żal ściska cztery liery, jak już się dojdzie do końca, że to na razie tyle i trzeba czekać na drugą część.
Wiesz mogę dać tyle że są one w języku angielskim. Więc dla niektórych może to być jak zamienił stryjek siekierkę na kijek (język zmienia się na angielski w ustawieniach filmiku).
Ja mam biegły angielski więc dla mnie filmiki są ok.
To samo jeżeli mod jest w j. angielskim jak np. NLC Improved (jest na ogsr - bajecznie wygláda).
Czyli po prostu oglądasz sobie przejście gry przez Fladara na YT i podążasz jego śladem? A już myślałem, że ktoś zrobił swego rodzaju przewodnik po grze… Nie wiem czy wiesz, ale na YT można sobie włączyć napisy po polsku.
Dałem spokój z graniem w tego moda. Widzę że jest to naprawdę kawał dobrej gry i zbyt dużo tracę bez znajomości języka. Na spolszczenie nie liczę ale może uda mi się gdzieś dopaść zangielszczenie jak się pojawi…