Witam pogrzebałem troszkę w plikach i udało mi się dostosować pliki moda aby można było nosić więcej artów na pasie, a mianowicie 21. Mam monitor 27 cali i rozdzielczość 1920x1080 i wersję moda pobraną stąd:
INSTALACJA:
- kopiujemy folder “gamedata” do głównego katalogu gry.
UWAGA WAŻNE:
- przed instalacją uruchamiamy grę, wczytujemy jakikolwiek zapis następnie usuwamy wszystkie artefakty, bioradary czy detektory z pasa tak żeby nie było nic, robimy nowy zapis i wyłączamy grę. Kopiujemy “gamedatę” do głównego katalogu gry, uruchamiamy grę i wczytujemy ostatni zrobiony zapis.
Gram i obecnie używam tych plików na dowód screen:
Ja u siebie zrobiłem trzy rzędy po dziewięć pól, przez co kratki zachowały w przybliżeniu oryginalne proporcje i przedmioty nie ulegają bocznemu rozciągnięciu.
Ja u siebie zrobiłem trzy rzędy po dziewięć pól, przez co kratki zachowały w przybliżeniu oryginalne proporcje i przedmioty nie ulegają bocznemu rozciągnięciu.
A co z monitorem 19 cali i rodzielczością 1280x1024?
Próbowałem użyć plików zgodnie z instrukcją ale zmienia się tylko to że ikona pancerza przesuwa się na miejsce slotów i jest bardzo rozpłaszczona. Może ktoś wie jak to dopasować do mojej rodzieczości?
Tylko kogo ?
Może ktoś kto się takimi sprawami zajmuje zająłby sie dostosowaniem tych plików pod monitory nie panoramiczne.
Myślę, że kilka osób by z tego skorzystało chyba że ja jako jedyny posiadam jeszcze 19 stkę.
Proszę o pomoc w tej sprawie.
Tylko kogo ?
Może ktoś kto się takimi sprawami zajmuje zająłby sie dostosowaniem tych plików pod monitory nie panoramiczne.
Myślę, że kilka osób by z tego skorzystało chyba że ja jako jedyny posiadam jeszcze 19 stkę.
Proszę o pomoc w tej sprawie.
U mnie przy zmianie rozdzielczości na 1280x1024 też mam takie same krzaczki jak ty później postaram się jakoś wyedytować ten plik dla twojej rozdzielczości.
Przepraszam, ale nie miałem dzisiaj czasu na ogarnięcie tematu spróbuję jutro.
Jakby się udało to byłoby super. Spokojnie poczekam i tak doceniam że chcesz spróbować !
Pozdrawiam.
OK zrobiłem sprawdzałem u siebie w twojej rozdzielczości i jest ok wina była po mojej stronie przez przypadek ruszyłem linijkę od położenia pancerza jak ustawiałem sloty na arty, teraz powinno być dobrze: LINK