"A pinch of Spices" - zestaw małych dodatków dla NS [NS2016]

“A pinch of Spices”

“A pinch of Spices” to zestaw kilkunastu małych dodatków dotyczących głównie efektów i dźwięków.

Addon aktualnie zawiera:

• Nowe efekty ogniska i świateł
  • Nowe “otwarte” lunety(Wciąż w fazie testów)
  • Nowe animowane efekty muzzle flash broni
  • Nowe dźwięki ambient(wycie w tle itp)
  • Nowe animacje i dźwięki niektórych anomalii
  • Nowe tekstury i ustawienia słońca(dwie konfiguracje do wyboru) Zamiast tego w tej chwili jedynie patch naprawiający flary z poprzedniej wersji
  • Nowe efekty noktowizora
  • Lepsza latarka z nową teksturą(do wyboru daleki i krótki zasięg)
  • Nowy deszcz z nowym dźwiękiem.
  • Opcjonalne tekstury ziemi i trawy w rozdzielczości 4096px
  • Kilka zmienionych tekstur gradientów i świateł
  • Dodatek zmniejszający efekty ekranu(rozmazanie po wypiciu alkoholu itp.)

Changelog:

Pokaż ukrytą zawartość

Zawsze to piszę changelog po angielsku i już mi się po prostu nie chce pisać tego  po polsku  

alpha1 - first release.
v 0.2 - Separate mods to different folders so you can choose what you need.
        Added bunch of new textures and modify others(contrast, sharpening etc)
        Modified textures.ltx file to fit new textures(its look like thm files doesnt do anything)
v 0.3 - Removed Sun addon and added patch to fix flares that where messed up in previous version
        Fixed wrong name of config folder for flashlight addons.
        Added OpenScopes test addon. Its still Work in Progress!
        Added new Nightvision effects. Its still Work in Progress!
        Added mod that make blur effecest smaller(like eg, alcohol blurred vision)
v 0.4 - New Animation for fire and anomalies, 
        Some changes in Open Scopes,
        Few new Ambient sounds
        Small fix for loud Radio
        Some changes in FX lights, insluding new random muzzle flash animation

Link:

Google Drive (120MB)

Nowe Screeny:

Ukryj zawartość

Nowe animowane efekty anomalii, ogniska i efektów muzzle flash broni:

(nawet liście są w lepszej jakości )

5 polubień

Plus już za same nazwy modów i obrazki

podziękowania dla  za pomoc z uaktualnieniem pierwszego posta

A teraz wracamy do tematu:

Nowa Aktualizacja!

Link zaktualizowany w pierwszym poście!

Dodałem również do pierwszego postu screeny i kilka gifów pokazujących nowe animacje.

Zmiany:

• Kilka nowych dzwięków ambient.
  • Małe zmiany w Otwartych celowanikach.
  • Nowe animacje i grafiki kilku anomalii.
  • Nowe animowane efekty muzzle flash.
  • Poprawiona animacja ogniska z lepszym efektem glow(nie jest już taki wielki)
  • Dodatek usuwający rozmazanie po wypicu alkoholu(jak dla mnie był zdecydowanie za duży, zwłaszcza że i tak celownik się kiwa cały czas)
  • Mały fix dla radia, zauważyłem że Radio ma dziwną głośność w zależności od odległości, więc delikatnie zmieniłem komentarze-ogg
2 polubienia

Działa bez wylotów i bardzo mi się podoba ta modyfikacja tekstur nie dodawałem bo gram na innym modzie latarka mogłaby dawać silniejsze światło.

Spoiler

1 polubienie

Sprawdzałem w wolnym czasie pliki, i tekstury powinny działać z każdym modem na bazie SoC, bo przeszperałem zipy wszystkich modów jakie mam dla SoC i poza kilkoma wyjątkami i oczywiście nowymi teksturami jakie mod daje, wszystkie dodatki powinny być kompatybilne z większością modów.

Jedyna rada w wypadku instalacji tego moda i tekstur “Tajtibir Fansm” to zrobienie backupa pliku textures.ltx w gamedata/textures a potem instalacja “Tajtibir Fansm” + inne mody, bo tylko zestaw tekstur ma zmodyfikowany plik textures.ltx.

Jeśli mod na którym ktoś gra nie ma tego pliku, a po instalacji w jakimś dziwnym wypadku gra sypnie się z powodu błędu związanego z teksturami to wystarczy usunąć ten plik.

PS w następnej wersji poprawie otwarte lunety dla ekranów 4:3, bo widzę że wciąż są lekko jajowate…

Ma może ktoś tego moda na dysku i mógłby go wrzucić na jakiś hosting ?

Dnia 2.09.2017 o 18:07, Keron napisał:

Ma może ktoś tego moda na dysku i mógłby go wrzucić na jakiś hosting ?

Moda nie ma i nie będzie przez najbliższe dwa miesiące, bo robię nowe wersje najpierw dla CoP a potem dla SoC i Narodnaji.

Wspominałem o tym, w innym temacie pod innym profilem, że wszystkie mody zarchiwizowałem bo pracuje nad nową wersją, ale kochana administracja, zamiast jak normalni ludzie zostawić przynajmniej wzmiankę o tym że mody są zarchiwizowane bo będą nowe, usunęli wszystko…

Poza tym modów nie będę udostępniał na tym forum, więc każdy chętny będzie musiał iść na moddb albo nexusmod Ale to jak wspomniałem dopiero za jakieś dwa miesiące gdy skończę wersje dla CoP/CoC :]

W tej chwili był bym wdzięczny za nie wgrywanie tego na inne hostingi.

Również Administracja albo jakiś moderator z dobrym sercem mógłby zamknąć ten temat oraz te:  ,  ,  ,  ,  , 

Nie będą one więcej wspierane i uaktualniane, a ich odnośniki zostały już usunięte.

Jeśli ktokolwiek jest zainteresowany nowymi teksturami, wystarczy od czasu do czasu zaglądać na tę stronę: http://www.moddb.com/mods/stalker-two-k Zakładam że gdzieś pod koniec września będzie dostępna pierwsza wersja dla CoP/CoC a miesiąc później wersja dla SoC oraz Narodnaja Soljanka.