A to jakiś nowy problem. Nie mogę gry uruchomić. Macie jakiś pomysł jak to zrobić?
@Fiodor89 wpisz sobie w googla ten error w kontekście Anomaly. Różne pomysły. Jeśli problem po aktualizacji windowsa możesz np odpalić sobie jakąś muzyczkę w tle przed odpaleniem moda.
https://www.moddb.com/mods/stalker-anomaly/forum/thread/soundopenalfailed-to-create-context
Bo OpenAl masz oczywiście zainstalowany?
Własnie po wpisie zaczołem go szukać w aplikacjach i ni ma:( A był bo grałem. szukam na necie ale nie mogę znależć nic co udało by mi się zainstalować. nie wiem co się dzieje. ma może ktoś link do sprawdzonego openAL?
@Fiodor89 no ze strony producenta.
Tu mi niby pokazuje rozszerzenie do open al ale tylko tu tu znajduje nie w programach i nawet jak to próbowałem otworzyć za pomocą anomaly laucher to wyskakuje ten bład:/
sformatowanie komputera i instalacja od nowa pomogły. wracam do grania.
Teraz nie o błędach, a o wyposażeniu.
Który kombinezon według Was dla Samotnika jest najlepszy? Wiem, że niby egzoszkielet jest dobry, bo ma dobre parametry i duży udźwig ale nie można biegać.
Idę wyłączyć mózgozwęglacz i chciałem zakupić nowy kombinezon, bo za naprawę wołają 20k (aktualnie Nomad). Myślałem o zakupie Bazy egzoszkieletu Knieja, bo statystyki prawie jak egzoszkielet ale nie wiem czy warto u Sidorowicza wydawać 85k, bo może jest coś lepszego na co warto odłożyć pieniądze.
Jakieś podpowiedzi, sugestie?
W dniu 17.10.2023 o 13:35, Fiodor89 napisał(a):
No już niby to robiłem a teraz tu utknąłem. Co teraz Panowie? Już stoję tu pół godziny i nic się nie dzieje:/
Musisz ustawić odpowiednią częstotliwość
W dniu 3.11.2023 o 23:08, Mimiś napisał(a):
Teraz nie o błędach, a o wyposażeniu.
Który kombinezon według Was dla Samotnika jest najlepszy? Wiem, że niby egzoszkielet jest dobry, bo ma dobre parametry i duży udźwig ale nie można biegać.
Idę wyłączyć mózgozwęglacz i chciałem zakupić nowy kombinezon, bo za naprawę wołają 20k (aktualnie Nomad). Myślałem o zakupie Bazy egzoszkieletu Knieja, bo statystyki prawie jak egzoszkielet ale nie wiem czy warto u Sidorowicza wydawać 85k, bo może jest coś lepszego na co warto odłożyć pieniądze.
Jakieś podpowiedzi, sugestie?
Kombinezony można modyfikować i jak dostarczysz technikowi narzędzia, to będziesz mógł sklaibrować egzoszkielet, aby móc biegać
Drodzy Stalkerzy mala prosba. moglby tu ktos wrzucic linki do Anomaly i wszystkich potrzebnych aplikacji by gra odpalila? Kupilem nowego lapka zaraz go otwieram i az mnie skreca zobaczyc jak na nim bedzie to chodzilo a z gotowymi linkami poszlo by sporo szybciej. i moze ta apke do sprawdzania danych technicznych to bym wam wrzucil parametry i powiedzieli byscie czy stalker 2odpali na nim bo gamingowy za 6k zamowiony ale jak 2nie odpali to oddaje:)
ha ha ha. tu były potrzebne dodatkowe programy pamiętam. i ten do sprawdzania parametrów.
@Fiodor89 jakie programy? I co do sprawdzania jakich parametrów?
Jak ci czegoś będzie brakować to ci mod się najwyżej wywali. Ale o co może krzyczeć, najwyżej o jakieś biblioteki vc++ ewentualnie o OpenAl ale nie wiem czy o to ci chodzi. Zresztą okaże się jak odpalisz czy czegoś ci brakuje.
nie krzyczę tylko proszę o pomoc właśnie o to mi chodziło te c++ i opony ale teraz zaczynam instalować to będę pobierał ręcznie. A to do sprawdzania bebechów był program coś tam z cpu w nazwie i pokazywał parametry kompa. słaby jestem w technologii ale może byście wtedy powiedzieli czy w ewentualnego stalker 2 dało by rade na nim pociągnąć
i już wyskakuje brak jakiś d3d. czego szukać na necie?
@Fiodor89 program to był bodajże CPU Z, ten do sprawdzania co w kompie.
Stalker 2 miał na razie takie WYMAGANIA podana to porównaj ze swoimi bebechami.
A o d3d to weź wklej ten error bo tak to nikt nie będzie zgadywał o co może chodzić.
@Fiodor89Musisz pamiętać o tym, że laptop przeważnie będzie gorszy wydajnościowo od stacjonarnego PC nawet mimo tego, że będzie miał jakiegoś topowego i9 i RTXa serii 4 i 32GB ramu dla przykładu bo komponenty w laptopach już po prostu takie są. No, ale tak jak napisał Ci @tom3kb możesz sobie porównać Twoją specyfikację z wymaganiami podanymi przez GSC z tym, że oni raczej też wymagania podali pod stacjonarne PC, a nie laptopy.
W dniu 28.11.2023 o 20:35, Fiodor89 napisał(a):
wiem ale jestem w tym ciemny jak tabaga w rogu wiec wrzucam bebechy. da to rade?
Czepiam się, ale w spoiler wrzuć te ss
@Sin member gdzie?
12 minut temu, Sin member napisał(a):
Czepiam się, ale w spoiler wrzuć te ss
gdzie?
Tutaj, takie “oczko”. Wrzuć tam te zdj, tzn zrób edycje postu z tymi ss, kliknij w to oczko i umieść tam te zdjęcia
Jak dodajesz więcej niż 2 zdj, to wrzucaj w spoilerze.
sorki ale nie rozumiem:/ lubię grać w stalkera ale z technologii jestem noga
przepraszam jak napisałem cos nie tak ale dalem ponad 6tysi za lapka bo chciałbym pograć w stalker2 a o stacjonarnym nie ma u mnie mowy i chciałem się dowiedziedzieć czy na nim dam rade pograć czy muszę szukać innego.