Anomaly Antology 1.2

Kanon1022 - co do FPS-ów to staram się zazwyczaj ustawiać na 60, jest dobrze.

Witam wywala mnie na pulpitu z taką informacją co zrobić .

Odkryte błędy tak po aktualizacji zadania w grze.

Spoiler

Czy da się poprawić minimapę i wyłączyć deszcz w grze.

Witam , czy da się powiększyć i jak pojemność schowków tworzonych z plecaków i osobistych skrzyń tych metalowych ( jest 70kg).

Witam, czy byłaby szansa na zrzut zainstalowanych dodatków, modów które komuś normalnie działają ? albo info jakich lepiej nie instalować. Pograłem miesiąc ale w końcu poległem, od czasu do czasu coś się gryzło ale jakoś grałem, teraz drugi raz wywaliło mnie i niebieski ekran śmierci. Po ponownym uruchomieniu puste pole dla modów, oczywiście podmapowałem ponownie ale nie odpala mi na zapisach ( nie pamiętam co odhaczyłem z modów) i za każdym razem po zmianach konfiguracji modów inne błędy. W desperacji uruchomiłem nowa grę ale po wyborze wyposażenia znowu wyrzuca mnie z błędami :(.

@najdrok Jak chcesz to mogę Ci zrobić zrzut listy dodatków z Mod Organizera - tych domyślnie aktywnych i domyślnie nieaktywnych z tym, że…

Piszesz, że wywaliło Ci BSOD-a (blue screen of death), a po uruchomieniu PC ponownie miałeś pustą listę dodatków… Stalker raczej BSOD-ów nie powoduje, (a przynajmniej nigdy się jeszcze nie spotkałem z takim przypadkiem, ani tu na forum, ani w necie) więc szczerze mówiąc to myślę, że to może być bardziej kwestia Twojego komputera - coś może być nie tak z systemem lub dyskiem, albo może z jeszcze jakimś innym komponentem🤔 Chociaż skoro wywaliło Ci BSOD-a, a potem wyczyściło ustawienia MO i musiałeś wszystko dopisywać od nowa to najprędzej bym powiedział, że dysk może Ci siadać lub pamięć. A jak jeszcze odhaczałeś jakieś dodatki grając może Ci być ciężko odtworzyć teraz to co miałeś przed BSOD-em, z kolei jeśli nie odtworzysz tego to zapisy Ci najpewniej nie będą działać.

Ponownie witam :slightly_smiling_face: , chętnie pozyskałbym zrzut listy dodatków z Mod Organizera - tych domyślnie aktywnych i domyślnie nieaktywnych :slightly_smiling_face: . Co do moich problemów z BDSO to zaczęły się od poprawki chyba marcowej dla win 11 , mam płytę AMD Aorus i coś się gryzło (musiałem wyłączyć TPM ). Natomiast co do Antology tylko kilku dodatków nie używałem ( ale nie pamiętam jakich). Problemem jest to, że nie chce mi się uruchomić nawet nowa gra :disappointed_face: .

Założyłem nowy profil w MO, wczytałem ponownie mody.

Wybrałem wyposażenie, trudność, lokację podczas wczytywania jest porada i prawie przy końcu wyrzuca z takim logo

@najdrokPodeślę Ci najwyżej jutro listę dodatków.

A co do wylotu to acid_sensor w ui_inventory_16 występuje jedynie w dodatkach UI Modern 4.0 Breackpoint Fix DirectX 8 to 11 i w UI Enhanced Graphical User Interface, więc musiałeś mieć wcześniej aktywny któryś z tych dwóch i jak teraz masz wszystko domyślnie to modpack używa UI Rework G.A.M.M.A. Style - Sotadlatego pierwsze co mi do głowy przychodzi na ten moment to to, żebyś dezaktywował po prostu ten UI Rework G.A.M.M.A. Style - Sota i aktywował któryś z tych dwóch o których wspomniałem wcześniej - może sama nazwa Ci przypomni, który z nich miałeś aktywny wcześniej i o ile reszta dodatków nie będzie powodować problemów to może zapis Ci się wczyta :face_with_tongue:

Ewentualnie jeżeli w okienku, które się pokaże po wylocie lub w samym logu masz podaną ścieżkę do pliku, który wywołuje wylot to zawsze można samą nazwę pliku podaną w Argument 1 (w tym przypadku ui_inventory_16.xml) wpisać w wyszukiwarkę plików Windowsa, ale dopiero jak wejdziesz sobie w folder z plikami Anthology i w folder mods - jak wtedy zaczniesz wyszukiwanie to najpewniej wyświetli Ci się parę plików o tej samej nazwie - jeżeli pliku o tej samej nazwie używa kilka różnych dodatków, i wtedy wrzucając sobie je choćby w Notatnik szukać np. tego acid_sensor podanego w Argument 0 opcją “Szukaj”, w tych plikach, które znalazło Ci wyszukiwanie nazwy pliku podanego w Argument 1.

Dzięki pokombinuję :slightly_smiling_face: niemniej chciałbym postawić nowy z niegryzącymi się dodatkami (próbowałem wyłączać te które miały konflikt albo we flagach modów albo w okienku MO pod laucherem, ale to syzyfowa praca, co rusz inne błędy).

@najdrok Screny z mod/

Spoiler

1 polubienie

Bardzo dziękuję Anatolijowi za gigantyczną pracę ze zrzutami dla mnie :slightly_smiling_face: . Przepraszam za kolejną “upierdliwość”, przeinstalowałem MO, coś tam powciskałem i za n-tym razem odpaliło mi z zapisu. Na razie zauważyłem jedną różnicę - pojemność schowków - plecaków została ograniczona. Albo zbankrutuję (tych najtańszych plecaków jakoś aktualnie nie ma w ofercie kupców), albo ktoś mi podpowie jaki mod albo jakie ustawienia odblokowują pojemność plecaka (skrytki). Z góry dziękuję za pomoc :slightly_smiling_face: .

1 polubienie

Nie przetłumaczona większość tekstu. I dlatego nie można skończyć zadań

Spoiler

st_notepad_pa.xml

Witam wszystkich przeinstalowałem całego moda i nie mogę odpalić nowej gry , mam wylot do windowsa z takim logiem co robię źle i jak to naprawić .

Gdzie zapisuje logi ten mod bo u mnie w zwykłym Anomaly.

Ustaw tak

Spoiler

.

@AnatolijDzięki ale ja nie mam takich komend jak Ty w MO2 po naciśnięciu edytuj (Antolog , Antology)

Spoiler

A jak dalej ustawiać

11 godzin temu, kanon1022 napisał(a):

@AnatolijDzięki ale ja nie mam takich komend jak Ty w MO2 po naciśnięciu edytuj (Antolog , Antology)

Pokaż ukrytą zawartość

A jak dalej ustawiać

Bo musisz sobie sam ustawć musisz kliknąć edytuj.

@Anatolij

Spoiler

A jak to właśnie ustawić aby było dobrze. Taki mam wylot do windy

FATAL ERROR

[error]Expression : cross_table().header().level_guid() == level_graph().header().guid()
[error]Function : CAI_Space::load
[error]File : D:\a\xray-monolith\xray-monolith\src\xrGame\ai_space.cpp
[error]Line : 116
[error]Description : cross_table doesn’t correspond to the AI-map

stack trace:

SymInit: Symbol-SearchPath: ‘.;D:\WOJTEK-13\ANOMALY 1.5.2;D:\WOJTEK-13\ANOMALY 1.5.2\bin;C:\WINDOWS;C:\WINDOWS\system32;’, symOptions: 530, UserName: ‘Asus’
OS-Version: 6.2.9200 () 0x300-0x1
D:\WOJTEK-13\Anomaly Anthology 1.1\mods\00 - Anomaly-modded-exes\bin\AnomalyDX11AVX.exe:AnomalyDX11AVX.exe (0000000140000000), size: 18075648 (result: 0), SymType: ‘-exported-’, PDB: ‘D:\WOJTEK-13\Anomaly Anthology 1.1\mods\00 - Anomaly-modded-exes\bin\AnomalyDX11AVX.exe’

Nie no ja się chyba poddaje. Nie mogę obejść błędu “Acces denied” w mod organizerze. Wszelkie próby, konto admina wbudowane, nadawanie uprawnień, nic nie pomaga. Coś jest nie tak z programem ModOrganizer, bo samo Anomaly działa. Prznosiłem na inny dysk/ foldery również. Zapora, natywirus wyłączałem zresztą i tak nic nie wyłapują. Funkcję "wymuś aktywacje plików gry też sprawdzałem, z i bez.

Hej, nie moge ustawic gry w PL , robie wzystko wedluk instrukcj i nic z tego, nawet mod organizer mam w wersji RU.Pomózcie prosze :}

Wybór preferowanej historii jest dokonywany w menu głównym, przed rozpoczęciem gry.- Wie ktoś jak to rozumieć? ja to myślałem żę to będzie wybór którą "ścieżkę fabularną pójdziemy(