Dziwne masz problemy z tym modem bo instalacja jest banalna.
Stawiasz czysty Zew Prypeci 1.6.02
Na niego wrzucasz wypakowany mod
Wrzucasz patche i zmieniasz nazwy tym plikom co podałem, żeby mod się włączał
Wrzucasz spolszczenie i grasz
Na ten Twój wylot Not enought textures for shader, base tex: crete\crete_border_02 pomaga obniżenie ustawień graficznych bo pierwsza lokacja ma takie loty, że na maksymalnych lub wysokich ustawieniach potrafi się wywalić przy wczytywaniu lokacji - niedopracowanie moda niestety.
Ja zrobiłem sobie skrót od xrEngine z bin i z niego uruchamiałem i wszystko działało i działać raczej musi no bo np bez problemu uruchomił mod.
Tak ogółem mod jest rosyjski, ale do paczki ze spolszczeniem dodałem też pliki dźwiękowe z polskim lektorem (te które są w czystym Zewie Prypeci w głównym katalogu gry w folderze localization) jako opcjonalne jeśli ktoś lubi mieć odzywki NPC nie związane z dialogami z naszym lektorem. A jak ktoś chce mieć tylko tekst po polsku, a odzywki NPC po rosyjsku to nie wrzuca zawartości folderu localization i tyle dlatego pisał, że lektor mu nie działa
Z ciekawości postawiłem moda, nic nie sknociłem, a też mam wylot albo zwiechę na ekranie ładowania. Próbowałem na wszystkich oświetleniach, a rozszerzone poszły najniżej z logicznych dla gry. A w logu wykazane błędów od groma i trochę. Przypuszczam, że winna jest optymalizacja moda i silnik z gry nie wytrzymuje.
Te sztuczki z restartem to stosowałem, nawet przed pierwszym uruchomieniem moda. Ale chętnie się dowiem, co sprawiło, że u Ciebie ruszył, choć mojego kompa mod już opuścił.
drugi raz jeszcze nie uruchomiłem, ale będę instalował jeszcze raz bo nie wrzuciłem tego nieoficjalnego patcha, a widzę na ap pro, że tam fiksy dla questów itd.
mógłby konkretnie napisać czy ten fiks jest potrzebny czy nie do gry? Czy go instalował.
Bo ja pominąłem licząc, że to jest w tym oficjalnym patchu ostatnim ale może nie i trzeba to też wrzucić.
Tylko tam jest patch i kilka rzeczy opcjonalnych i nie wiem jeszcze czy wszystko wrzucać
Ja wrzuciłem ten nieoficjalny fix bo patch miał premierę 14.03, a nieoficjalny 18 i według opisu na ap-pro poprawia:
Edycja zadania dla Tasaka - @ Stern-13
Naprawiono zachowanie zadania „Utracone …” - @ Stern-13
Naprawiono zakończenie zadania „Umarłem wcześniej” - Dla wszystkich początkujących graczy, którzy nie ukończyli tego zadania - @ Stern-13
Edycja logiki przejścia do Baru. Kontynuacja fabuły - @ Stern-13
Naprawiono zadanie na zniszczenie artefaktu - Naprawiono literówkę w logice.
Naprawiono literówkę „Artefak” na „Artefakt”. Nie jest wymagana nowa gra.
I w moim przypadku mod ruszył bez problemów - fakt na ekranie ładowania trzeba trochę poczekać, aż zacznie się ładować, ale załadował mi się bez problemów i jak widać pierwszy dialog odbyłem także samo spolszczenie nic nie psuje i jeśli macie problemy z uruchamianiem go no to chyba wina leży po stronie moda
Szczepan9205 mam takie dziwne pytanie,w bin moda ikonka odpalenia ma we właściwościach nazwę moda jak wkleiłem moda do Zewu to ta ikonka dziwnie zmieniła nazwę na Zew Prypeci, czy tak ma być?.
Oryginalny bin się usuwa lub zmienia mu nazwę na np. bin-original albo bin1 (jaką chcesz) bo mod ma swój własny bin i po wrzuceniu wszystkiego potem z tego co był z modem się odpala (w sensie z xrEngine.exe lub tego pliku exe co masz w głównym katalogu z grą - ważne, żeby nie próbować odpalać z oryginalnego binu bo nie bez powodu mod ma swój własny
Ok, rozumiem, stary z ZP zmieniłem na bin1 i wkleiłem moda, jest już : nowy: bin i xrEngine we właściwościach ma nazwę z Zewu a nie z moda, ja tak mam, jak opisywałeś wcześnie jak zrobić skrót to podawałeś nazwę z moda, nie wiem czy mnie zrozumiesz trochę to zapętliłem.
H:\S.T.A.L.K.E.R\Another Story\bin" zmienić na “H:\S.T.A.L.K.E.R\Another Story” i wtedy ze skrótu pójdzie.
Zrobiłem takie coś, wywaliłem stary i nowy bin z foldery gry, z moda skopiowałem bin wcześniej sprawdziłem we właściwościach i xrEngine ma nazwę moda, kopiuję do folderu gry i nazwa się zmienia na ZP, tego nie ogarniam.