Wie ktoś jak wyłączyć trzęsienie broni przy strzelaniu?
@MaklerR Czy rozchodzi Ci się o efekt podrzutu lufy przy strzelaniu? Mnie nie przeszkadzał, bo jest całkiem przyzwoity. Daje realizm strzelania, a w celowaniu prawie nie przeszkadza. Specjalnie sprawdziłem z rożnych broni bitwę na Dziczy. Wszystko w normie.
W dniu 2.04.2018 o 19:12, MaklerR napisał:
Wie ktoś jak wyłączyć trzęsienie broni przy strzelaniu?
Przyłączam się do pytania @MaklerRa. To nie jest efekt podrzutu lufy, bronią telepie na wszystkie strony. W configu broni nie da się tego zmienić. Gdzie tego szukać?
W tym przypadku dość wiernie pokazano, jak rzeczywiście skacze lufa w broniach z kompensatorem, przy strzelaniu seriami. A nasz wzrok tak to odbiera.
Kiedyś epatowano graczy fajerwerkami wylatującymi z lufy, jakby to nie był karabin a palnik gazowy. Teraz dali taki efekt. I sądzę, że opcji tego trzeba szukać w animacji.
13 godzin temu, kondotier napisał:
W tym przypadku dość wiernie pokazano, jak rzeczywiście skacze lufa w broniach z kompensatorem, przy strzelaniu seriami.
Dla mnie ta wierność skakania lufy całkowicie psuje przyjemność rozgrywki. Mod do kosza.
Dodano:
Mod wraca do gry🙂 @EGZOdaw znalazł sposób na to skakanie lufy. Wystarczy usunąć wszystkie pliki z folderu gamedata/anims/shoot
Dodano:
Niestety, znowu kosz😟 Po usunięciu plików z folderu gamedata/anims/shoot rozrzut zniknął, ale nie długo się tym cieszyłem. Rozmowa w Barze z barmanem o naprawie broni powoduje wylot.
No i mod znowu wraca do gry🙂 @Testolityczny naprawił problem i wszystko jest tak jak chciałem. Jak przejdę tego moda, to wstawię patcha z poprawkami spolszczenia i opcjonalnie poprawkę @Testolitycznyego na rozrzut przy strzelaniu.
Właściwie, to poprawkę @Testolitycznyego można wstawić od razu - Mniejszy rozrzut.7z
Szkoda, że @Testolityczny sam tego nie wstawił. Byłoby kogo zaplusować.
Jak ktoś czegoś potrzebuje niech mnie wprost napisze w prywatnej wiadomości.
Nie wiedziałem że więcej osób ma problem z tym odrzutem dlatego nie wrzucałem do tematu.
Plusujcie smoxa który podesłał mi na PW folder config (nie miałem możliwości ściągnąć całego moda żeby naprawić).
@kobal Witam , nie mogę według poradnika odszukać schowków kolekcjonera na Wysypisku i w Barze.
@kanon1022 Zobacz mój wpis z 18 marca 2018 o schowku w Barze.
@kondotier Dzięki a na Wysypisku. Dodam ,że da Baru przyszedłem od razu z Jantaru. Nic nie widzę na twoim zdjęciu.
@kanon1022 Poprawiałem ten poradnik 2 lata temu jednocześnie grając i korzystając z niego. Pamiętam, że nie miałem problemu ze znalezieniem schowków.
Opcjonalnie tutaj masz wideoporadnik zaczynając od Kordonu.
Witam
Link do mega nie działa. Czy jest możliwość wznowienia lub alternatywny sposób pobrania? ![]()
jak ci bardzo zależy to po weekendzie mogę wrzucić gdzieś tego moda ale w sumie on za wiele nie zmienia w “czystej” Apokalipsie
Ja w niego grałem i nie chciało mi się jakoś bardzo łazić żeby znaleźć te mocne arty bo mod jest mocno nastawiony na główną fabułę i w sumie do niczego i tak ci się nie przydadzą.
Ja na twoim miejscu pyknąłbym czystą Apokalipsę, a potem kolejne cztery mody z tej serii i “będzie pan zadowolony”
W takim razie szkoda Twego czasu, ściągnę wersję bez dodatku 🙂 Dzięki za szybką odpowiedź
żebyś się nie denerwował podczas gry możesz zerknąć w moją opinię o modzie i w porady, szczególnie odnośnie konieczności zbierania forsy bo na tym można uwalić moda
Fabuły nie spoileruję
znalazłem Apokalipsę z dodatkiem Spadek Kolekcjonera to można dorzucić do pobieralni.
https://mega.nz/file/10QQUToZ#98WM4ITqwv7HHAlpw3zyRAzTF0fjLFY1QmNlu9i5YPg
Niestety nie mogę znaleźć tej wersji Apokalipsy odpicowanej przez Maklera.
także jak jeszcze nie ograłeś podstawowej wersji to możesz sobie tą pobrać.
Dzięki .
Mod już jest na naszym serwerze + nieco odświeżyłem jego wstawkę.
A sam dodatek oczywiście polecam, chociaż już swoje lata ma.
Jestem już za połową podstawki, więc chyba na razie sobie dodatek odpuszczę, zwłaszcza, że zdaje się być czasochłonny, a ja chcę ograć jak najwięcej modów do Cienia w najbliższym czasie.
BTW Widzę, że w Apokalipsie i następnych modach autor użył modeli z gier z serii jako zupełnie innych postaci, co mnie niebywale irytuje, bo te fizjonomie koreluję bezpośrednio z oryginałami. Może jako ćwiczenie poprzerabiam im trochę tekstury między rozgrywką, we wszystkich modach gdzie się na to natknę. Już zmieniłam tę dziwnie wyglądającą buildową teksturę twarzy naukowca-Duszmana, mimo że to bagatela, bo stoi w słabym świetle.
Mam problem. Gra się załadowała ale przy rozpoczęciu nowej gry wywala do pulpitu. Dokładnie na Wczytywaniu shaderów.
Log
FATAL ERROR
[error]Expression : fatal error
[error]Function : CBlender_default_aref::Compile
[error]File : E:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\xrRender_R1\Blender_default_aref.cpp
[error]Line : 75
[error]Description : <no expression>
[error]Arguments : Not enought textures for shader, base tex: prop\prop_barbwire3
stack trace: