Hmmm. Jaki dokładnie plik ode mnie? Wybacz, ale już się gubię… Tak dla pewności - instalowałeś w tej kolejności? 1. Wersja Alpha z downloadu 2. Patch z downloadu (tam są kolejne archiwa, zakładam, że się połapałeś) 3. Skrypt Bo u mnie ta kombinacja działa w 100% (a przynajmniej do momentu wyjścia na bagna i wyjęcia wszystkich broni)
U mnie z dowlandu nie było pliku skrypt tak jakoś pakowałeś ze go tam nie było to może i z tond te zgrzyty chyba dam sobie z nim spokój bo za dużo z nim zachodu.
Poczekaj z godzinkę, na dropboxa wrzucam właśnie aktualną wersję ze skryptami i poprawkami (tymi, co w downloadzie, poprawnie zainstalowanymi). I wejdź na Shoutboxa.
zapakuj go tak jak ma być w całości a ja powiem na koniec jak mi się to po doba. Na ogół lubię ciekawe bronie a tu widziałem ich dość sporo.
https://www.dropbox…1qcx2/Alpha2.7zPowinno być ok.
Ten jest kompletny? widzę bracie że nawet prędkość jest bardzo dobra.
Tak, to jest wszystko to, co do tej pory zdziałałem, czyli to co w pierwszym poście poskładane do kupy i wrzucone na lepszy hosting.
Teraz masz ode mnie plusa. Jak pobierze i odpalę to zagram aż jestem ciekawy co jest w środku.
Na razie nie spodziewaj się jakichś super rewelacji. To jest taki jakby szkielet z wieloma niedoróbkami. Dla tego to alpha. Choć można to już betą nazywać. Muszę dodać ikony amunicji, samą amunicję do handlarzy (na razie mamy niestety tylko tyle, co w magazynku) i takie tam detale, pewnie jakiejś tekstury jeszcze brakuje… I jak znasz się choć trochę na configach, to otwórz config nowej broni, i zmień jej sekcję ammo na np. ammo_9x19_fmj czy inną.
TO proste rzeczy mogę do toz34 zapakować nawet kule z pm i będzie strzelało ale ok zobaczę i opisze jak to idzie.
I w takiej postaci wrzucaj moda, niepodzielony na dwa lub kilka etapy. Późniejsze “wrzuć to, wrzuć tamto” powoduje jako takie zamieszanie, bo tu nie każdy po uniwerku jest.
Rzecz w tym, że mam miesięczny limit danych i czasem nie mogę sobie pozwolić na codzienne wrzucanie 200MB. A czekanie do północy też mi się nie uśmiecha Działa to, co wrzuciłem?
Trochę pograłem i tu bum wywaliło,oto log:
_[error]Expression : fatal error [error]Function : CScriptEngine::lua\_error [error]File : E:priquelsourcesenginexrServerEntitiesscript\_engine.cpp [error]Line : 180 [error]Description : \<no expression\> [error]Arguments : LUA error: ....t.a.l.k.e.r. - clear skygamedatascripts\_g.script:975: bad argument #2 to 'format' (string expected, got nil)_
Problem z _g.script jest mi znany tylko z pirackich wersji S.T.A.L.K.E.R.ów. Pozostałych przypadków nigdy nie ogarniałem. I nie mam pojęcia, jak to się ma do broni… Wątpię, żeby to była bezpośrednia wina arsenala. Masz może save sprzed bugtrapa? Sprawdzę, czy u mnie też to jest…
Nie nie mam nie zapisuje zbyt często podczas testowania moda.
Mamy krytyczny problem!!! Znaczy się, nie ma go, dopóki nie zginiecie. Ustawcie sobie nieśmiertelność. Broni nie ma w mp_ranks, uznałem, że na razie to nie potrzebne. Zapomniałem o sytuacji, kiedy jednak są dookoła nas stalkerzy i nas zabiją… Postaram się niedługo je dodać… Sorry za problem! Co do w/w błędu: A jeśli ten błąd nie pojawia się zbyt często, to olej to
Powtórka dalej wywala, dobra zakończcie tego moda bo nie warto testować bo wywala co jakiś czas. To dobra rada.
To była sugestia do mnie, że mam zakończyć nad nim prace czy do testujących, żeby przestali? I wolałbym jednak, aby inni także potwierdzili ten błąd…
Ty pracuj dalej a testy muszą poczekać bo ten błąd dotyczy skryptu tam gdzieś jest jakiś błąd i psuje całe te cacko.
Ten skrypt jest nie ruszany, a ten zmieniany ma dodanych parę dialogs.relocate_item i nic więcej… Jutro przejdę bagna i kordon i jeśli nie będzie wypadu, to znaczy, że coś u Ciebie nie gra.