Artefakty tracą ważność i kradzierze w Zonie

Witam.

Nie wiem czy to dobry dział ale..

Nie wiem czy na forum jest temat z listą miejsc gdzie artefakty zmieniają się w Brukowce lub następuje kradzież całego dobytku.
Może trzeba by coś takiego stworzyć żeby było w jednym miejscu i żeby można było się na to przygotować:

MIEJSCA ZAMIANY ATREFAKTÓW NA BRUKOWCE:

1. Na Radarze na wysokości dziury w podwójnym płocie którą przechodzimy z lasu na drogę wiodącą do góry do Mózgozweglacza.
  2. Zaraz po pierwszym przejściu z Labiryntu na Niezbadane Tereny - tam spotykamy Astronoma.
  3. Zaraz po pierwszym przejściu z Duchem z CAE-1 na Generatory.
  4. Przy drugim wejściu do Szpitala przed ożywieniem Muchy

MIEJSCA KRADZIERZY CAŁEGO EKWIPUNKU:

1. Podczas drugiej rozmowy z Gawrem na Magazynach Wojskowych pod koniec misji Poszukiwanie Zabójców Kła.

Proszę o dopisywanie miejsc gdzie czekają Nas niespodzianki.

Pozdrawiam Brać Stalkerską !

1 polubienie

Nie wiem czy tutaj się nada ale gdy zaczyna się emisja to czasem jakiś art z pasa czy w eq potrafi się zmienić w brukowiec ale to taka loteria wiec wczytasz save i patrzysz co znika :D.W X18 zmienia ale tylko modyfikaty tych standardowych nie rusza :)!

1 polubienie

Na bagnach we wsi niedaleko mostu kolejowego. Tam jak idziesz od strony placu maszynowego na wysokości tej wieży dostajesz info, że tracisz arty zazwyczaj 4-5.

1 polubienie

Jeśli to komuś pomoże to podaję link do mojego tutoriala na stalker.pl tłumaczącego jak wyłączyć przeterminowywanie się artefaktów.

http://forum.stalker.pl/viewtopic.php?f=68&t=26079

4 polubienia

No właśnie. Wiedziałem, że skorzystałem z tego poradnika, ale przekopałem całe forum, a za cholerę nie potrafiłem go znaleźć :thinking:

W każdym razie skorzystać warto :slightly_smiling_face:

1 polubienie

Dzięki WSZYSTKIM za odzew.
Każda wskazówka się przyda a jeśli jeszcze natrafię na takie miejsce dopiszę info do pierwszego postu.