Czasem bawie się w ASG i jestem ciekaw jak inni stalkerowicze? Czy macie pomysły najakieś scenariusze? Jakich broni używacie?
Ja w tej chwili używam M89 ale planuje się go pozbyć (tak samo jak AWP i beretty) na rzecz tego cuda :
http://www.airsoftxtreme.pl/product-pol-531-Replika-karabinu-LR300S.html
(co o nim myślicie?)
Macie jakieś ciekawe miejsca do strzelanek?
U mnie w okolicy są 3 opuszczone szpitale w tym jeden kompleks ( planuje zrobić troche zdjęcieć gdyż jestem zapalonym fotografem ale boje się troche tam iść z powodu psów biegających sobie tam) No i masa innych opuszczonych budynków.
Na co ci luneta do mp5? Jesli juz to kolimator, wszystko co powieksza mija sie z celem w przypadku tej repliki. Szyne masz prawdopodobnie 22mm a do wiatrowki jest 11mm. Kupujesz: szyne pod wiatrowke, przejsciowke albo optyke na 22mm.
Mam pytanie.Czy do Normalnego ASG(MP5 A5) który ma szynę montażową można zamątować lunetę od wiatrówki? Z tego co czytałem są takie miary i od ASG i od wiatrówki.
Mam zimowego lenia. Nie jezdze od jesieni. Puki co kompletuje szpej.
Panowie, ferie się skonczyły, ale czy mieliście okazję się postrzelac przez ten czas?
Ja na przykład wczoraj miałem strzelankę na Mokrym Ługu w Rembertowie w Warszawie. Załączam zdjęcie Sniper Teamu do ktorego należę.
http://img12.imageshack.us/img12/9746/gallery94753815500x500.jpg
Szkoda tylko, że nie ma systemu blow-back, choć przy tworzywie ABS pistolet mógłby się szybciej popsuć.
Mylisz sie. W przypadku replik z blow backiem znacznie lepsze sa konstrukcje z tworzywa. Zjadaja mniej gazu, daja lepszego kopa i przy zacince nie rozwala ci pistoletu, a przynajmniej jest znacznie mniejsze prawdopodobienstwo [swoja droga ciezko jest o zacinke przy poprawnym korzystaniu]. Zepsuc moga sie czesci, ktore sa pod zamkiem, nie zas sam zamek [chyba, ze prowadnice sa bardzo wyrobione to pistolet bedzie sam sie rozkladal przy strzelaniu ale zeby doprowadzic pistolet do takiego stanu potrzeba sporo czasu].
Ps. Wiatrowka to nie replika do asg.
Też mam zamiar kupić ten pistolet, ale kasy u mnie na razie brak. Szkoda tylko, że nie ma systemu blow-back, choć przy tworzywie ABS pistolet mógłby się szybciej popsuć. Klamka wygląda solidnie. W podobnej cenie jest też Crosman C11, ale nie jest repliką żadnego z pistoletów.
tylko gaz szybko się kończy ( jedna butla starczyła na 65 strzałów ).
Na szczęście kapsułki z CO2 nie są takie drogie. Gorzej byłoby w przypadku karabinów strzelających ogniem ciągłym.
Mam wiatrówkę elektryczną Desert Eagle Compact firmy Umarex . Tania bo kupiona za 160 zł, ale to najlepszy pistolet w tej cenie. Ma dobry zasięg, moc też ogółem niezła ( niszczy butelki, puszki ). Wiatrówki są dobre, tylko gaz szybko się kończy ( jedna butla starczyła na 65 strzałów ).
Ja się tam nie bawię w ASG, ale kupiłem elektryczny Desert Eagle za dwie stówki, tylko żeby postrzelać sobie do butelek z kolegami
Giwera wygląda prawie jak prawdziwa i ma super zasięg jak za tą cenę.
świetna sprawa!
Fajnie by było zrobić coś takiego tylko u mnie mało fanów stalkera w mieście. Chociaż , może teraz w liceum ktoś się znajdzie. Ewentualnie ktoś komu uda sie zaszczepić stalkerostwo ![]()
[ Dodano: Sro 22 Lip, 2009 ]
Przez przypadek znalazłem takie cudo :
http://www.taiwangun.com/shop,show,1557
Chyba w końcu wystawie na allegro moje wysłuzone AWP na rzecz SVD ![]()
Jak myslicie , warto?
Heh…szkoda że nie ma czegoś takiego w Polsce, z chęcią bym zagrał.
O kurde… bycie fanem to jedno ale to już obsesja, nie mniej jednak są pewne nie doróbki, ale jak na robotę w “garażu” to wyszło naprawdę pięknie. Gratulacje. Swoją drogą skąd znam tego gościa z dredami szramą na policzku i ślepego na jedno oko?
Troche zdjec ze strzelanki w klimatach fallouta:
Naprawde warto zobaczyc.
Troche zmienie temat.
Jednak (karabin) kupiłem przez Allegro (pacjent kupował z Taiwangun’a)
Pomimo kilku drobnych rys i braku jednej mało istotnej śrubki karabin działa jak złoto.
Nie rozumiem pytania.
Czyli elektryczne zamki w ASG będą lepsze?
W elektrycznych jest troche bardziej skomplikowane.
Z braku checi do pisania zapodam animacje.

Chociaz jest jest sporo innych rodzajow gb. W taki sposob dziala tylko v2 i v3.
W elektrycznym sprężynka jest naciągana przez silniczek zasilany elektrycznie a w normalnym musisz ręczne naciągać.
Może mi ktoś powiedzieć czym się różni pistolet elektryczny od normalnego w ASG?
http://www.asg.qrde.pl/
Poszukaj czy ktos zamawia.