Autumn Aurora 2.1 + Autumn Addon 2.0

I to jest najważniejsze !

Powtórzę to co pisałem wyżej:

1. Za parę złotych kup sobie wersję BOX SoC 
    https://allegro.pl/oferta/stalker-s-t-a-l-k-e-r-shadow-of-chernobyl-8057905332
    https://allegro.pl/oferta/gra-na-pc-stalker-shadow-of-chernobyl-7600759154
    https://allegro.pl/oferta/gra-na-pc-stalker-shadow-of-chernobyl-7559176784

Unikniesz wielu problemów w STALKERSKIEJ przyszłości    

W razie pytań pisz i ruszaj w Zonę STALKERZE ! 

2 polubienia

No witam.

Mam ten sam problem z kumpel powyżej. Jest jakieś uniwersalne rozwiązanie dla osób które wejdą tutaj za parę lat czy trzeba modlić się aż linki z paczki nie wygasną? Przy instalacji wyskakuje to (załącznik). Próbowałem zrobić tak jak kolega opisał, czyli pobrałem sobie steamówkę do której wrzuciłem spolszczenie, następnie zacząłem instalować mod bezpośrednio do folderu z grą i wyskakuje to co widać. 

Czy spolszczenie Stalker SOC z lektorem będzie działać na tym modzie?

W #1 na same górze masz zielonym kolorem opisane jakie są zmiany. A w pierwszym spoilerze szczegółowo.

I to co tam jest wymienione nie będzie przetłumaczone i nawet jeśli nie spowoduje wylotu, to będzie w robalach.

Nie wiem czy ktoś tu jeszcze żyje ale mam wielki problem z zainstalowaniem tej modyfikacji. Pod żadnym pozorem nie chce się uruchomić, próbowałem prawie wszystkiego, jak instaluje bez ENB i ze statycznym to wywala “crash has been detected by bugtrap” , jak instaluje z ENB i dynamicznym pojawia sie czarne okno na 5 sekund i wyłącza się bez błędu żadnego, logi się nie pojawiają wiec nie wrzuce ;c. Jak potrzeba jakieś informacje jeszcze to udziele jak najszybciej. Z góry dzięki.

@Velmrok ale konkretnie tej wersji czy zwykłej wersji?

Bo jak tej to przejrzyj te parę postów i zobacz czy ci pomogą, a jak zwyklej AA to instalacja szczególnie dla steamowego stalkera opisana tutaj

@tom3kb do tej na tej stronie, przejrzalem posty wszedzie nawet z zagranicznych forow ;/

@Velmrok no to jak nawet metoda Oldmana ci nie pomogła to leżysz i kwiczysz :slightly_smiling_face:

Ale jakiego masz Stalkera to nadal nie napisałeś, możliwe, że na Rus wersji by to tylko jakoś bezproblemowo odpalało.

@tom3kb stalker z plyty jakis tam, aczkolwiek instalujac patche probowalem PL ale mi pisalo ze mam wersje EN , oczywiscie wersja 1.0006

Dasz linka do tej metody oldmana bo moze jej nie probowalem pewnosci nie mam?

@Velmrok no przecież ci pisałem żebyś sobie przeczytał posty na poprzedniej stronie. Ehhh.

@tom3kb aa rozumiem, ale on pokazuje kompletnie inny typ błedu, mi wywala bugtrap ale w kazdym razie i tak robilem to co pisal. Ale pisales zebym na RUS sprobowal odpalic czy zle przeczytalem?

A i dodam jeszcze ze , on napisal ze mu podczas wlaczania gry wywalalo o “d3d9” mi wywala “d9d11” czy tam “d3d11” i podczas instalacji mialem tez ten blad z ammo cos tam.

Zdaje sobie sprawe z tego ze pisze nieczytelnie jakbym byl niepelnosprawny, przepraszam za to ale 7 godzin dzis meczylem sie z tym modem i jestem wyczerpany.

Zdjecie dwoch crashy, ten u gory pojawia sie od razu po wlaczeniu gry, ten nizej sie pojawia po chwili

@Velmrok luz :blush: ja bym sobie tą wersję odpuścił, teraz czytam, że jeśli masz te błędy d3d11 i instalacje nowych DXów nie pomagają to pasuje kasować różne pliki, żeby sweet fx działał w tym modzie.

Np

http://forums.riftgame.com/technical-discussions/tech-support/459072-sweetfx-remove-dxgi-fx-dxgi-dll-fix-d3d11-dll-error.html

Ale zaczniesz kasować i coś się popierdzieli na kompie, kij wie czy moda uruchomisz, a może będziesz miał problemy z innymi grami itd.

Jak chcesz to wrzucaj ten twój error z odniesieniem do autumn aurrora lub tej wersji i doczytaj szczegóły ale ja bym sobie dał siana.

Szczególnie jeśli nigdy nie bawiłeś się w takie sztuczki.

Już lepiej czystą Autumn Aurore 2.1 zainstaluj.

@tom3kb myslisz ze zainstalowanie zwyklego AA bedzie rozwiazaniem dzialajacym?

@Velmrok zwykłą już nie jeden ograł czy to na stalkerze pudełkowym czy steamowym.

Temat ci wcześniej wrzuciłem, przejrzyj instalacje, opcje dobieraj tak jakoś z rozwagą :slightly_smiling_face:

A i jak jakieś problemy będą to jest więcej tematów w necie to i łatwiej coś zaradzić.

Nic nie szkodzi ci spróbować.

Dobra dzięki zainstaluje wtedy tą zwykłą mam nadzieję ze pojdzie bo mod wygląda swietnie

@tom3kb Od razu sie upewnie , instalowac na wersje stalkera 1.006?

Tak.

Ktoś wgl ukończył gre z tym modem czy wcześniej mu gre zjadło ? Troche dziwne że tyle czasu minęło a twórca nie postanowił tego moda naprawić, zwłaszcza że bardzo niestabilny jest.

Mnie ciagle wywala w barze tuz za legowiskiem psow

W dniu 28.03.2020 o 21:11, Szeregowy Killer napisał:

Mnie ciagle wywala w barze tuz za legowiskiem psow

Zarejestrowałem się specjalnie z tego właśnie powodu :grin:, bo mam (miałem) identyczny problem. No i proszę, po kilku chwilach problem rozwiązałem, wystarczy podmienić nazwy poniższych plików w katalogu: gamedata>meshes>weapons>vssk>ammo

ammo_12x55_1.ogf → ammo_12ő55_1.ogf

ammo_12x55_2.ogf → ammo_12ő55_2.ogf

1 polubienie

Dobra poświecę chwilę czasu i napisze CO ZROBIĆ ABY TO DZIAŁAŁO BEZ CYRKÓW nawet wersji PL!

1 Rozpakowujemy paczkę z Autumn Aurora 2.1 + Autumn Addon 2.0

2 Wchodzimy do rozpakowanej paczki gamedata>meshes>weapons>vssk>ammo, edytujemy i zmieniamy nazwy plików na:

Znak ő możemy przekopiować z mojego tematu, jak nie wiemy, jak zrobić go na klawiaturze :slightly_smiling_face:

3 Instalujemy Autumn Aurora 2.1 + Autumn Addon 2.0, w tym momencie instalator NIE POWINIEN wysypać błędu o złych znakach. Ominęliśmy 1 główny problem z tym cyrkiem.

4 Pomimo braku błędów podczas instalacji, i tak nie odpalimy gry bez wywalenia. Instalator zmienił język gry na RUS co powoduje zgrzyt. Aby to naprawić trzeba wejść do:

S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl\gamedata\config\ zedytować plik Localization.ltx (najlepiej za pomocą Notepad++, chociaż zwykły notatnik też da radę) i zmienić całość 2 wartości pod [string_table] na:
language = pol
font_prefix = _cent

Zapisać, cieszyć się modem w wersji PL, z czcionkami :slightly_smiling_face:

UWAGA:

Czasami może wywalić błąd przy próbie uruchomienia, ale dzieje się tak średnio 1/10

Nie wiem czy w dalszym etapie gry (póki co nie spotkałem) nie będzie wywalało błędu spowodowanego zamianą

Problem z tym modem jest taki że usilnie zmienia grę na RUS, a także znaki, co może spowodować zgrzyt. W razie problemów w FOLDERZE Z GRĄ gamedata>meshes>weapons>vssk>ammo i odmieńcie ő → x

Poradnik opracowany na bazie innych użytkowników tego forum.

2 polubienia