Napisy są ale bez polskich znaków
Lektora PL też nie ma . Da radę jakoś włączyć lektora?
@dymiosz Serwus, na początek spróbuj zrobić tak jak napisał użytkownik tuż nad Twoim postem:
W dniu 9.07.2020 o 13:08, ancient_pl napisał:
S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl\gamedata\config\ zedytować plik Localization.ltx (najlepiej za pomocą Notepad++, chociaż zwykły notatnik też da radę) i zmienić całość 2 wartości pod [string_table] na:
language = pol
font_prefix = _cent
A co do lektora, to nie wiem, czy on występuje oryginalnie w polskiej wersji tego moda, jeśli nie, to można poszukać i powinien być jakiś uniwersalny dodatek podmieniający audio.
W dniu 25.05.2022 o 18:26, dymiosz napisał:
Napisy są ale bez polskich znaków
Lektora PL też nie ma . Da radę jakoś włączyć lektora?
Wystarczy usunąć character_voice w folderze sound, wygląda na to że mod niby że ma wybór polskiego języka to jedyne co ma spolszczone to same napisy podstawki reszta pozostaje ruskimi krzakami ![]()
Wchodzę z wysypiska na bar, mijam palisadę i mam wylot i nie wiem o co cho po prostu zamyka grę ;/ (problem rozwiązany ![]()
Cześć,
Wiem, że temat starawy, ale nowszego nie znalazłem, więc pomyślałem, że się odezwę.
W pierwszym poście zauważyłem coś takiego:
Nowe opcje dla streamerów:
- wyłączenie muzyki w barze i stalkerskich gitar, za które Youtube banuje;
- zamiana muzyki z gitar na standardową (trzeba sprawdzić w opcjach moda).
Czy posiadacie może wiedzę jak nową muzykę w Autumn Aurora 2.1 + Autumn Addon 2.0 wyłączyć, gdzie są wyżej wspomniane opcje i jak powrócić do standardowych utworów gitarowych?
Siedzę w tym od kilku dni, pobrałem modzik, starałem się przeglądać ustawienia, grzebać w plikach, a nawet ręcznie podmieniać ścieżkę dźwiękową, jednak poddaje się, nic konkretnego nie zdziałałem, a w radio i przy ogniskach dalej lecą nowości.
@WagonYT Serwus
Abstrahując nieco od treści Twojego posta, chcę tylko zaznaczyć, że na podstawie tego, co piszą inni, ta wersja moda wygląda ogólnie rzecz biorąc na problematyczną, więc ja bym się nad tym powtórnie zastanowiła, ewentualnie trzeba się wyposażyć w stalowe nerwy ![]()
Edit. Zawartości tych dwóch folderów służą do wyłączenia muzyki i przywrócenia standardowych kawałków gitarowych:
Znajdziesz je w AA2.1+AA2.0.7z\Autumn Aurora 2.1#mod options.
Nałożyć ze zgodą na zamianę i teoretycznie powinno działać.
Witam serdecznie.
Zwracam się z takim oto problemem. mianowicie jak tylko próbuje wejść na teren Baru gra automatycznie sie crashuje, jest na to jakiś fix ?
29 minut temu, Draundenth napisał(a):
Jak tylko próbuje wejść na teren Baru gra automatycznie sie crashuje, jest na to jakiś fix ?
A jest coś w logu?
Tak czy siak na początek zmniejszyłoby ustawienia grafiki, zmienił oświetlenie, a nawet zmniejszył rozdziałke i popróbował przejść do Baru. Nie wiem jakiego masz kompa ale najszybciej to może pomóc bo AA podbija grafikę, a w Barze niejeden mod lubił się wykrzaczyć.
zmniejszylem grafike na srednie to teraz nawet save sie wczytac nie chce bo vrashyje gre…
@edit
Teraz to juz sie tak pokićkalo ze nawet nie moge z wysypiska do kordonu przejsc bo crashuje zanim dojde do punktu przejscia z mapy na mape…
@edit 2
Niech jakas kompetentna ogarnieta osoba mi pomoze bo mnie krew zaleje zaraz…
Bez loga nikt ci nie pomoże bo nikt nie będzie zgadywał co może być nie tak
a jak niby tego loga ogarnąć???
Wejdź w dokumenty, potem STALKER-ShOC i folder logs. Tam masz logi, wejdź w ten z najnowszą datą, znajdź moment w którym zaczyna się FATAL ERROR i wrzuć tenże fragment. Ewentualnie możesz dać całego loga jako załącznik.
prosze oto logi po crashu gdy probuje wejsc do baru zaraz za kladka
@edit
problem naprawiony:
w folderze “D:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\STALKER Shadow of Chernobyl\gamedata\meshes\weapons\vssk\ammo”
zmieniłem nazwy ammo_12x55_1 oraz ammo_12x55_2 na ammo_12ő55_1 oraz ammo_12ő55_2.
Wejdź w gamedata>meshes>weapons>vssk>ammo i zmień
ammo_12x55_1.ogf na ammo_12ő55_1.ogf
ammo_12x55_2.ogf na ammo_12ő55_2.ogf
Odpal i zobacz czy nadal będzie wywalać.
1 minutę temu, ArNie napisał(a):
Wejdź w gamedata>meshes>weapons>vssk>ammo i zmień
ammo_12x55_1.ogf na ammo_12ő55_1.ogf
ammo_12x55_2.ogf na ammo_12ő55_2.ogf
Odpal i zobacz czy nadal będzie wywalać.
nie wywala już chociaż ostro szarpie w tym barze =d a nie mam slabego kompa xd jakies rady ?
Szarpie w sensie mało klatek czy mocno przycina? Bo jak chodzi o przycinanie to nie zrobisz nic, taki silnik gry.
Teraz, ArNie napisał(a):
Szarpie w sensie mało klatek czy mocno przycina? Bo jak chodzi o przycinanie to nie zrobisz nic, taki silnik gry.
ilosc trawy dalem na 1/3 i jest okej
trochę pogralem i znowu crash mialem, oto jaki error był:
FATAL ERROR
[error]Expression : I != levels().end()
[error]Function : GameGraph::CHeader::level
[error]File : e:\stalker\sources\trunk\xr_3da\xrgame\game_graph_inline.h
[error]Line : 171
[error]Description : there is no specified level in the game graph : 205
stack trace:
@Draundenth wylot z różnych przyczyn i różne sposoby leczenia. Najczęściej zły spawn np jakiegoś potworka lub czegoś innego.
Tak jak w poście powyżej wyłącz/włącz grę i wczytaj zapis z przed wylotu. Można też zmniejszyć ustawienia grafiki.
A poniżej lista przypadków z innych modów więc pewnie będą też inne porady.
https://stalkerteam.pl/search/?&q=game graph &page=1&quick=1&search_and_or=and&sortby=relevancy
W dniu 30.05.2023 o 15:00, Meta napisał(a):
@WagonYT Serwus
Abstrahując nieco od treści Twojego posta, chcę tylko zaznaczyć, że na podstawie tego, co piszą inni, ta wersja moda wygląda ogólnie rzecz biorąc na problematyczną, więc ja bym się nad tym powtórnie zastanowiła, ewentualnie trzeba się wyposażyć w stalowe nerwy
Edit. Zawartości tych dwóch folderów służą do wyłączenia muzyki i przywrócenia standardowych kawałków gitarowych:
Znajdziesz je w AA2.1+AA2.0.7z\Autumn Aurora 2.1#mod options.
Nałożyć ze zgodą na zamianę i teoretycznie powinno działać.
Dziękuje za pomoc, dzięki tobie szybko sobie z tym poradziłem i udało mi się przejść Autumn Aurora 2.1 + Autumn Addon 2.0 w całości. Gra oprócz kilku błędów w dialogach wygląda i działa bardzo dobrze. Podczas rozgrywki nie uświadczyłem niczego co przeszkodziłoby w pokonaniu jakiegoś etapu. Zdecydowanie najlepiej zmodowany Stalker w jakiego grałem. Polecam i pozdrawiam! ![]()