BIAŁA KREW. KONTRAKT NA DZIADKA MROZA.
Tytuł oryginalny: Белая Кровь: Контракт на Деда Мороза
Autor: Rostkot_css
Platforma: Cień Czernobyla 1.0006 | OGSR Engine
Data publikacji: 05.01.2026
Autor polonizacji: brak polonizacji
Fabuła
Za oknem zima, a Nowy Rok tuż-tuż. Jednak w tym roku ktoś będzie miał pecha. Woron jest najemnikiem, byłym agentem GRU, który brał udział w tajnej operacji „Śnieżna pętla”, mającej na celu przejęcie biomasy z laboratorium X-16. Operacja zakończyła się niepowodzeniem, oddział zginął, a Woron, poddany silnemu psi-oddziaływaniu, pozostał w Strefie. Minął rok. Woron się zmienił… Co zE mnĄ ???
Osiągnięcia w modzie
W modzie jest 5 unikalnych osiągnięć (w tym jedno “sekretne”). Można zdobyć maksymalnie 4 w jednej grze. Każda lokacja wymaga wykonania określonych działań, aby odblokować osiągnięcia. Powodzenia w poszukiwaniach.
Jak zdobyć osiągnięcia? !!! SPOILER !!!
- Mistrz Kul: Zbierz 3 unikalne kule. Jedna znajduje się w piwnicy w wiosce na Magazynach. Druga jest nagrodą za zadanie poboczne na Dziczy. Trzecią można będzie znaleźć przy Szramie lub Diegtiarowie.
- Władca Czasu: Zbierz 3 części zegarka w Dziczy. Pierwsza znajduje się w pobliżu helikoptera na początku lokacji. Druga na schodach porzuconej budowy (w pobliżu anomalii “skamielina”). Ostatnią część znajdziesz przy Krugłowie.
- Wojskowy Rygor: Wybierz Diegtiariowa na Radarze.
- Czas Psycholi: Wybierz Szramę na Radarze.
- “Sekretne”: Idź do Prypeci standardowym przejściem, pomijając cały wątek fabularny na Radarze.
Od autora
Witam wszystkich czytających. Chciałbym po prostu podzielić się paroma myślami na temat tego moda. Początkowo miał on ukazać się 31 grudnia 2025 roku, jak zwykle. Fabuła miała dotyczyć starego dobrego Dziadka 3. Ale po napisaniu kawałka fabuły zdałem sobie sprawę, że nie do końca pasuje to do uniwersum. Tak narodził się pomysł najemnika Worona i jego „problemów”.
Dlaczego nie 31 grudnia? To proste: dowiedziałem się z tajnych źródeł, że kilka modów ukaże się 31 grudnia i dlatego wydanie przesunąłem na 2 stycznia. Postanowiłem jednak dodać kilka ficzerów i nie zdążyłem. (Nawiasem mówiąc, mod był gotowy wczoraj w porze obiadowej, ale dzielna zima postanowiła zgasić światło, a nie chciałem go wypuszczać wieczorem).
Jakie mam plany na 2026 rok? Chcę odejść od krótkich modów i stworzyć coś większego (tytuł to “Chciwość”). Idea tego moda jednak już zdążyła się zmienić trzy razy i planowany jest nowy rebuild, dlatego szanse na wydanie w 2026 roku są nikłe. Mam nadzieję, że przynajmniej jeszcze jeden mój mod ukaże się w 2026 roku. Z Nowym Rokiem i wszystkiego najlepszego :3
Linki i instalacja
- Zainstaluj S.T.A.L.K.E.R. Cień Czernobyla 1.0006.
- Pobierz moda i patche z powyższego linku.
- Przenieś folder gamedata do folderu z grą S.T.A.L.K.E.R. Cień Czernobyla.
- Przenieś folder bin_x64 do folderu z grą.
- Przenieś patche do folderu z grą ze zgodą na zamianę
- Uruchamiać moda przez plik xrEngine.exe w folderze bin_x64
JEŚLI KWESTOWY PRZEDMIOT WALA SIĘ POD NOGAMI, A NIE MASZ NA TO ZADANIA, NIE ZABIERAJ GO!!!