Bindowanie klawiszy myszki

Chodzi o to, że nie mogę ustawić dwóch bocznych klawiszy przy myszce A4- TECH X-710. W CoP miałem tam ustawione: 1.latarkę-mouse 5 2.detektor-mouse 4.
W SoC nie ma detektora więc będzie granatnik.
I tu pytanie w którym pliku da się to zmienić bo w grze się nie da. Tak jakby gra nie wykrywała tych przycisków.

@aenwu- musisz mieć rację, bo sprawdziłem to w Q3 Arena no i też qpa była. Zwyczajnie kiepską myszkę kupiłem :cry:

W Call of pripyat, Clear Sky, Shadow of chernobyl działają mi dodatkowe przyciski w MX 1000 myślę że tu nie o wersje silnika chodzi. Mehow oprogramowanie A4 Tech może nie działać z niektórymi grami, u mnie set point normalnie daje możliwość zbindowania klawiszy dodatkowych na myszce

Piszesz, że w CoP wszystko działa w porządku. A to dlatego, że w CoP jest nowa wersja silnika, która zapewne ma wbudowaną obsługę tych klawiszy.

No a ja zainstalowałem te stery do myszki, no i nic. Może zwyczajnie gra nie współdziała z nią w 100%… Szkoda.

Szkoda ze ten malutki przycisk miedzy strzałkami wstecz i dalej nie działa gra go nie rozpoznaje a tam jak znalazł wyświetlanie inwentarza bym sobie ustawił

Wyobraź sobie, że 99% graczy żeby włączyć latarkę katuje się i wciska L i jakoś im to nie przeszkadza. A proponowałbym na skrót inną rzecz którą się częściej używa PDA, plecak bądź detektor.

POWINNO a nie działa :grin: CoP “wysłuchuje” moich propozycji co do ustawień klawiszy, a SoC nie… Troszkę niewygodnie jak latarkę trzeba “L” wciskać. Ale ustawiłem kółko od myszy i gitara. Co faktu nie zmieni, że wQrw mam na to, że się nie da ustawić tak jak chcę…

Jeżeli działają ci w innych przypadkach to nie wiem dlaczego nie miałyby i teraz działać. Ale robisz to tak dajesz opcje sterowanie i przy latarce masz 1 L, a alternatywne żadne i klikasz na alternatywne tam się podświetla miga tak jakby i wtedy wciskasz ten który cie interesi i powinno śmigać.

Ale może nie wszystkie stery od mychy zgrałem… sprawdzę i dam znać??

OK, ale jeśli to nie zadziała, to niestety, ale gra nie obsługuje w pełni Twojej myszki.

No przecież od razu próbowałem w menu gierki ustawić. Jest tak:
1.Klikam na latarka w ustawieniach
2. Wciskam klawisz pod lewym kciukiem
3. I nic
4. Próbuję jeszcze raz
5. I damski @#$
Ale może nie wszystkie stery od mychy zgrałem… sprawdzę i dam znać??

2 minuty i po kłopocie jeżeli mycha jest poprawnie zainstalowana i działają jej wszystkie przyciski to nie powinno być z tym problemów.

No właśnie… O tym nie pomyśleliśmy. Według mnie to powinno zadziałać.

A ja mam boczne przyciski pod kciukiem i spokojnie w menu gry sobie ustawiłem dałem interesujące mnie pole i kliknąłem odpowiednim przyciskiem i gotowe.

Czy to możliwe, żeby gra nie obsłużyła tych dodatkowych przycisków??

Prawdopodobnie tak. Być może tamte przyciski mają inne oznaczenia, ale w to akurat wątpię.

Na szczęście latarkę da się ustawić pod mouse3=rolka

Jest tak jak piszesz, ponieważ gra obsługuje rolkę.

Wcześniej podziękowałem, ale dopiero teraz sprawdziłem czy się da… I niestety, robię tak jak piszesz (Iceman) ale nie działa. Czy to możliwe, żeby gra nie obsłużyła tych dodatkowych przycisków??
Na szczęście latarkę da się ustawić pod mouse3=rolka

Musiałbym rozgryźć jaki dany klawisz na myszce ma nr w oprogramowaniu do myszki mam tylko nazwy przycisków i możliwość edycji i tez nazwa klawisza nie ma nr. Na pewno gdyby się dało te klawisze zbindować to grało by mi się dużo wygodniej niż teraz

Tutaj już będziesz musiał kombinować z numerkami. Jeśli gra obsłuży te przyciski, to sprawdzasz kolejno mouse6, mouse7 itd. Tej myszki nigdy nie miałem, więc nie wiem o które przyciski dokładnie chodzi. Teoretycznie gra obsługuje komendy ‘k’ i ‘mouse’ - k to przyciski na klawiaturze, mouse to przyciski na myszce.

A można np zbindować dodatkowe klawisze na myszce jakie są w Logitechu MX 1000 chodzi mi o te przyciski pod kciukiem i pod palcem wskazujacym

Dzięki wielkie