Tytuł Oryginalny: Битва за Зону Platforma: Czyste Niebo 1.5.10 Autor: FaIL^ Data premiery: 10.07.2012r Autor Spolszczenia:@metek58
OPIS:
Spoiler
W Bitwie o Zonę gruntownie przeprojektowano wojnę frakcji. Oto kilka zmian:
Wszystkie ugrupowania mogą przejmować bazy przeciwników
Powinność atakuje bazę Stalkerów na Agropromie i zdobywa bunkier naukowców na Jantarze. Po klęsce Wolności kontynuuje wojnę z Neutralnymi Stalkerami oraz Bandytami
Stalkerzy atakują wojskową placówkę w Kordonie i zamierzają odbić Jantar. Rozpoczynają wojnę z Bandytami oraz kierują swoje odziały w kierunku Agropromu
Wolność po pokonaniu Najemników w Dolinie Mroku zamierza całkowicie wyeliminować Powinność na Agropromie
Wojsko stara się kontrolować cały Kordon
Uwaga: Wszystkie ugrupowania są wrogo do siebie nastawione, dlatego najlepiej dołączyć do któregoś z nich dopiero po zadaniu zalania podziemi.
Zmiany w Rozgrywce:
Zmieniono respawn ugrupowań
Do Renegatów przystępują Neutralni Stalkerzy
Nowe kombinezony
NPC przeszukują zwłoki i zabierają wyposażenie
Efekt " God Ray " - Ulepszona pogoda
Nowy respawn artefaktów
Nowe tekstury
… I wiele więcej
SCREENY:
Spoiler
INSTALACJA:
Spoiler
Poprawna kolejność instalacji: 1. Czyste Niebo 1.5.10 2. Po pobraniu i rozpakowaniu przenosimy zawartość archiwum ( gamedata ) do głównego katalogu gry
Autor polonizacji moda @metek58 NIE WYRAŻA ZGODY na uploadowanie spolszczenia na inne serwery i udostępnianie linku do pobierania na innym forum niż StalkerTeam.pl
Z opisu wynika, że może w końcu wojny frakcji będą miały sens - zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce. Fajnie prezentuje się ten mod na screenach, bardzo dobra grafika i oświetlenie. Premierę miał 10.07. , więc trzeba trochę poczekać, jakie będzie miał opinie wśród graczy. Ale jeśli twórcy zrealizują to co jest w opisie, myślę że 'Bitwa o Zonę, może być najlepszym modem do CS i kandydatem do spolszczenia.
Wróciłem z pracy i właśnie rozpoczynam 9-ci dniowy urlop. Myślisz, że mając tyle czasu mógłbym się powstrzymać ? Upierdliwość nie pozwoli. (właśnie się ściąga)
Kocham moją Żonę, co nie znaczy, że w czasie jej pobytu w pracy będę sprzątał mieszkanie…(hi hi tego nie przeczyta) Świnia jestem, ale będę grał… dużo :devil:
Pobrałem z pierwszego linka i odpaliłem na podstawce 1.5.10 i jak na razie, to idzie bez kłopotów. Czy to, co podałeś patch 1.5.07 na początku swojego posta o modzie - Bitwa o Zonę, to bezwarunkowe, czy niekoniecznie.
Mam pytanie do obeznanych w problemach modów. Otóż nie wiem z jakich przyczyn pojawia się niezrozumiały tekst name_stalker… itd. i nie wiem jak temu zaradzić, bo bierze z podstawki zapewne, bo widać polskie pozycje, ale nie pobiera nazwy stalkera prawidłowo. Proszę o naświetlenie sprawy.
Tu linki do screenów, tj. strona startowa z wersją podstawki i fotka pokazująca problem: