Bitwa o Zonę v0.3

Tytuł Oryginalny: Битва за Зону
Platforma: Czyste Niebo 1.5.10
Autor: FaIL^
Data premiery: 10.07.2012r
Autor Spolszczenia: @metek58

OPIS:

Spoiler

W Bitwie o Zonę gruntownie przeprojektowano wojnę frakcji. Oto kilka zmian:

• Wszystkie ugrupowania mogą przejmować bazy przeciwników

• Powinność atakuje bazę Stalkerów na Agropromie i zdobywa bunkier naukowców na Jantarze. Po klęsce Wolności kontynuuje wojnę z Neutralnymi Stalkerami oraz Bandytami

• Stalkerzy atakują wojskową placówkę w Kordonie i zamierzają odbić Jantar. Rozpoczynają wojnę z Bandytami oraz kierują swoje odziały w kierunku Agropromu

• Wolność po pokonaniu Najemników w Dolinie Mroku zamierza całkowicie wyeliminować Powinność na Agropromie

• Wojsko stara się kontrolować cały Kordon

Uwaga: Wszystkie ugrupowania są wrogo do siebie nastawione, dlatego najlepiej dołączyć do któregoś z nich dopiero po zadaniu zalania podziemi.

Zmiany w Rozgrywce:

• Zmieniono respawn ugrupowań

• Do Renegatów przystępują Neutralni Stalkerzy

• Nowe kombinezony

• NPC przeszukują zwłoki i zabierają wyposażenie

• Efekt " God Ray " - Ulepszona pogoda

• Nowy respawn artefaktów

• Nowe tekstury

• … I wiele więcej

SCREENY:

Spoiler

INSTALACJA:

Spoiler

Poprawna kolejność instalacji:
1. Czyste Niebo 1.5.10
2. Po pobraniu i rozpakowaniu przenosimy zawartość archiwum ( gamedata ) do głównego katalogu gry

LINKI DO POBRANIA:

Spoiler

1. Mod
https://zone.stalkerteam.pl/files/70

2. Spolszczenia:
https://zone.stalkerteam.pl/files/71

Autor polonizacji moda @metek58 NIE WYRAŻA ZGODY na uploadowanie spolszczenia na inne serwery i udostępnianie linku do pobierania na innym forum niż StalkerTeam.pl

Źródło: battleforzone

4 Likes

Zapowiada się ciekawie, wiesz może, czy da się wyłączyć te promienie z GOD RAY bo mi komp nie uciągnie ?

@Devell mam smutne informacje autor zaleca gre na dynamicznym oświetleniu choć możesz próbować zmniejszyć ustawienia gry.

Z opisu wynika, że może w końcu wojny frakcji będą miały sens - zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce. Fajnie prezentuje się ten mod na screenach, bardzo dobra grafika i oświetlenie. Premierę miał 10.07. , więc trzeba trochę poczekać, jakie będzie miał opinie wśród graczy. Ale jeśli twórcy zrealizują to co jest w opisie, myślę że 'Bitwa o Zonę, może być najlepszym modem do CS i kandydatem do spolszczenia.

A i tak sprawdzę :devil: .To nic nie kosztuje…

Cichy będziesz testował tego moda?

Wróciłem z pracy i właśnie rozpoczynam 9-ci dniowy urlop. Myślisz, że mając tyle czasu mógłbym się powstrzymać ? Upierdliwość nie pozwoli. (właśnie się ściąga)

Ja korzystam z tego żródła: http://depositfiles…files/rukytpl03 , jeżeli ktoś używa rapidox.pl to wali 760 KB/s.

Instalacja klasyczna. Edycja localization.ltx (rus zmieniamy na pol) i w katalogu text (rus kopiujemy i przemianowanie na pol). Śmiga.

W menu gry leci muzyka z filmu Resident Evil. Podoba mi się.

@Cichy to pewnie przetestujesz kilka modów przez ten urlop.

Kocham moją Żonę, co nie znaczy, że w czasie jej pobytu w pracy będę sprzątał mieszkanie…(hi hi tego nie przeczyta) Świnia jestem, ale będę grał… dużo :devil:

Wgląda to ładnie, ale brak na razie czegoś nowego (więcej broni i sprzętu niż czystym CS), ale nie wyszedłem jeszcze z Bagien. Stabilnie.

W menu pojawia się również muzyka z 28 dni później - prawdziwa post-apokalipsa. Wyrwę się z Bagien - wtedy powinno się zacząć dziać.

Cichy tylko nie przesadzaj z czasem grania. Nie daj się zwariować inne rzeczy też warto robić. Lolex zmniejsz ustawienia grafiki w grze.

@lolex
Grasz w stalkera z pewnością nie raz nie drugi na modach też… Więc to pytanie retoryczne było? :slight_smile:

Czernobyl jakim cudem na Gtx 560 sie może to zwalniać ??? 6 gb ramu intel core i 5 2300.

Spytaj Kolegów z forum jak to skonfigurowć by miało sens. 3,5 roku temu sam bym Ci powiedział ale wypadłem z obiegu przez pracę.

Jest jakieś zangielszczenie tego moda? Bo ja pa ruski ni w ząb…

@czernobyl10, np. gdybym wziął z pierwszego linka moda, to mam na tą chwilę najnowszy kompletny mod?

@Metek pobieraj z pierwszego linka w poście nr 19, tam jest najnowsza wersja moda.

Pobrałem z pierwszego linka i odpaliłem na podstawce 1.5.10 i jak na razie, to idzie bez kłopotów. Czy to, co podałeś patch 1.5.07 na początku swojego posta o modzie - Bitwa o Zonę, to bezwarunkowe, czy niekoniecznie.

Na ostatnim patchu też można grać.

Mam pytanie do obeznanych w problemach modów. Otóż nie wiem z jakich przyczyn pojawia się niezrozumiały tekst name_stalker… itd. i nie wiem jak temu zaradzić, bo bierze z podstawki zapewne, bo widać polskie pozycje, ale nie pobiera nazwy stalkera prawidłowo. Proszę o naświetlenie sprawy.
Tu linki do screenów, tj. strona startowa z wersją podstawki i fotka pokazująca problem:

@Metek myślisz może o robieniu spolszczenia tego moda?