problem jest taki że jak stoję z Kretem przy wejściu do podziemi żeby odnaleźć kryjówkę striełoka i jak wchodzę na dół, to w trakcie wczytywania poziomu, grę wywala do pulpitu.
Ta linijka [error]Arguments : Can’t find model file ‘actors\mnp_npc\pustishka.ogf’.
wskazuje na brak pliku modelu pustishka.ogf z MNP Meshes. Sprawdź w instalce czy znajduje się ten plik i ewentualnie skopiuj go do folderu (nie mam moda na dysku, więc strzelam, że będzie to:) gamedata\meshes\actors\mnp_npc.
, Narodnaja Solianka 2016, to popularny mod i grało w niego wielu forumowiczów. Takiego jednak wylotu jak u Ciebie nikt nie zgłaszał. Podejrzewam, że coś u Ciebie jest nie tak. Być może źle się coś pobrało, albo źle zainstalowałeś. Trudno powiedzieć.
, Narodnaja Solianka 2016, to popularny mod i grało w niego wielu forumowiczów. Takiego jednak wylotu jak u Ciebie nikt nie zgłaszał. Podejrzewam, że coś u Ciebie jest nie tak. Być może źle się coś pobrało, albo źle zainstalowałeś. Trudno powiedzieć.
Właśnie dlatego jestem zdziwiony.
Ale od początku.
Pobrałem z chomika Stalkera w wer. angielskiej w wersji 1.0000, następnie pobrałem z moddb patche : 1.0001, 10003 i 1.0004 (wszystkie 3 w wersji angielskiej), wgrałem wszystkie patche wg. kolejności, następnie wgrałem spolszczenie, następnie wgrałem moda wg instrukcji, tak jak pisze tutaj:
następnie wgrałem:
a na końcu :
Zapomniałem wczesniej napisać, ale miałem kilka crashy na Kordonie, problemy udało się rozwiązać po wyłaczeniu i ponownym włączeniu gry.
Mam stalkera oryginalnego ze steama, ale miałem problemy z zalogowaniem się na STEAMA więć pobrałem pirata.
Dobrze, że to napisałeś, bo ktoś mógłby się doczepić. Na Forum piractwo nie jest dobrze widziane.
No więc tak - spolszczenie jest przystosowane do polskiej wersji SoC i pewnie stąd te problemy.
Jak szukałem stalkera w wersji steam na allegro to były same w wer. angielskiej ze spolszczeniami(nie było stalkera w wersji polskiej). Kupiłem jeden egzemplarz w wer. angielskiej spolszczenie poprostu ściągnąłem z neta bo koleś na aukcji podał linka.
Czyli rozumiem że chciałeś powiedzieć ze najlepiej wgrać tego moda na stalkera w wersji PL a nie na wersję eng z wgranym spolszczeniem ?
Mam ten sam problem z pustishką! Na ruskiej stronie znalazłem inną wersje gdzie znajduje się plik pustishka.ogf, jednak popełniłem błąd, z kopiowałem cały folder gamedata co popsuło mi gre. Załączam sam plik, daj znać czy pomogło
Mam ten sam problem z pustishką! Na ruskiej stronie znalazłem inną wersje gdzie znajduje się plik pustishka.ogf, jednak popełniłem błąd, z kopiowałem cały folder gamedata co popsuło mi gre. Załączam sam plik, daj znać czy pomogło
Niestety ale skasowałem stalkera i tym razem udało mi się zainstalować ze steama, wgram soliankę i zobaczę co się bedzie działo, oczywiście dam znak co i jak.
Uwaga po zainstalowaniu ponownie moda z wszystkimi dodatkami które miałem save mi zadziałał! (w co nie wierzyłem) i w tym samym miejscu wywaliło mi z nowym logiem brak tekstury “face_pustishka”!
Trzeba dodać tę teksturę do folderu gamedata > textures > act > npc_remeik !!!
Na tym ruskim forum czytałem, że ten dodatek również w innych miejscach wywalał z podobnymi problemami, więc nie wiem czy jest wart zagrania! No cóż zainstalowałem to pójdę dalej i zobaczę co z tego będzie.
Pobrałem stalkera ze steama, wgrałem spolszczenie, zrobiłem downgrade z wer 1.0006 do 1.0004( wg poradnika znalezionego tutaj na forum, nie pamiętam kto wstawił poradnik, ale ta osoba podała linka na MEGA do patchów już rozpakowanych gotowych do wklejenia do głównego folderu gry), nastepnie wgrałem NS2016 z tym patchem z 2018r, następnie fixy te które pisałem wczesniej.
Doszedłem do tego etapu przed wejściem do podziemi na agropromie wszedłem na dół zrobiłęm wszystko co trzeba następnie wyszedłem na powierzchnię tym samym włazem co owszedłem, potem zrobiłem kopię zalecanych plików i wgrałem moda z tutejszego forum. Włączyłem grę ponownie wszedłem na dół, no i nie było crasha, co mnie ucieszyło.