Błąd waunded_1_idle_0

Witam…

Przy próbie wejścia do baru z dowolnej strony wywala mnie z takim logiem

*```
[error]Expression : motion_ID.valid()
[error]Function : CKinematicsAnimated::ID_Cycle
[error]File : E:stalkerpatch_1_0004xr_3daSkeletonAnimated.cpp
[error]Line : 136
[error]Description : ! MODEL: can’t find cycle:
[error]Arguments : waunded_1_idle_0

Próbowałem z emisją, odczekaniem itd...łaziłem już po innych lokacjach , wracałem i nic.

pomocy, pomocy, stalkerzy....

Na obcojęzycznych forach ten problem też był sygnalizowany ale nie doczytałem się recepty poza narzekaniami. :-

pozdrawiam
1 polubienie

Co dokładnie instalowałeś.? …dodatki wszystko.

Nie chce ci się wczytać jakiś model. Zapewne uszkodzony. Przeinstaluj wszystko jeszcze raz, zgodnie z instrukcją instalacji.

Nie chce ci się wczytać jakiś model. Zapewne uszkodzony. Przeinstaluj wszystko jeszcze raz, zgodnie z instrukcją instalacji.

Przeinstalowałem zgodnie z instrukcją instalacji z tego forum, pliki równiez pobierane z tego forum - bez rezultatu.

Aha, zmniejszenie szczegółowości grafiki, oświetlenia również nic nie daje…z dodatków poza listą z instrukcji instalacji dodałem slot na 21 artów oraz spawnera

intryguje mnie, że grea szuka “waunded” a przecież jest angielskie słowo “wounded”, może to jest trop???

Po prostu silnik nie może obrobić modelu. Spotkałem się z opisem tego błędu, gdzie gość zauważył że przy tym logu nie żył mu Barman. Właściwie okoliczności są takie same jak u ciebie. Ale Barman może umrzeć tylko jak się go zaleje zespawnowanym chłamem. Więc zrób rachunek sumienia. Może silnik nie może sobie poradzić z modelem Barmana, bo go nie umie znaleźć pod stertą zespawnowanych gratów.

1 polubienie

zmniejszenie szczegółowości grafiki, oświetlenia również nic nie daje

Nie daje i nie da…to błąd który występował w poprzednich wersjach przed patch 3.09…spróbuj zmniejszyć switch_ distance do wartości “0” i wejść do Baru..tam poszukasz winowajcy. Jeżeli spawnowałeś rzeczy i arty w Barze to wracaj do zapisów gdzie było tego względnie mało.

Jest chyba gdzieś na forum temat o tym błędzie. Jak poszukam to dodam link.

1 polubienie

kobal
ciekawe , bardzo ciekawy trop. Zaraz to sprawdzę
A może te graty znaleźć , oczyścić zasoby barmana do zera?
malakas
też dzięki, zaraz zmienię i odpalę.
Hmm
Aa ten switch_ dystans to gdzie go szukać?

Temat masz tutaj…http://stalkerteam.p…smierc-barmana/. Tak myślałem bo błąd wydał mi się znajomy. Mam nadzieję że grasz z dopełnieniem i patch 3.09.

Gdzie ten dystans to zaraz napiszę bo sam nie bardzo pamiętam…

1 polubienie

@malakas
Dziękuję bardzo. Swoją drogą ja gram na patchu 3.09, czyli w teorii - według tamtego wątku - ten problem nie powinnien się zdarzyć… dopełnienie też jest.

Parametr jest tutaj…gamedata/ config/ alife.ltx…switch_distance = X

Nie gwarantuję powodzenia, ale to tylko dla sprawdzenia..jeżeli wejdziesz do baru to szukaj Barmana. Potem sprawdź postacie kwestowe..może jest ktoś ranny.

Dziwne że wystąpił taki błąd, ale w NS nie trzeba się niczemu dziwić.. .