Błędy Fatal Error

Witam.

Mam TŚ 2 + update + polonizacje beta + patch kumulatywny do polonizacji i ogólnie mam dość dużo bugtrapów. Instalowałem według tej instrukcji:

http://www.stalkerte…ix-polonizacja/

Pierwsze dwa BugTrapy potraktowały mnie w PDA, od razu na początku gry looknąłem w PDA i było takie o:

http://www.img.r95.pl/images/LQbFS.jpg

Zakładka Mapa dawała BugTrapa bez loga, a zakładka Kontakty dawała BugTrapa z logiem:

*```
FATAL ERROR

[error]Expression : assertion failed
[error]Function : _VertexStream::Lock
[error]File : E:stalkerpatch_1_0004xr_3daR_DStreams.cpp
[error]Line : 44
[error]Description : (bytes_need<=mSize) && vl_Count

stack trace:

Trzeci BugTrap miałem gdy biegłem po Wasiliewa, tego kuriera leśnika, bez loga.

Masz to samo co ja, a mianowicie za słaby komputer. Spróbuj zmniejszyć ustawienia, oświetlenie statyczne itd.
PS.
Czy tak naprawdę widać na monitorze 16x9? czy coś się tylko tak porobiło?

Wybaczcie zapomniałem napisać o ustawieniach :slight_smile:
Gram na minimalnych, wszystko oprócz “dalekiego widzenia” i rozdzielczości 1920x1080. Z tym PDA coś rozkminiłem, dałem wysokie detale, wszystko na full oprócz “gęstości trawy” i PDA było normalne, mapka i kontakty działały, zmieniłem w menu na minimalne, jak wcześniej i było ok do czasu wyłączenia gry, trzeba było ustawiać wszystko od nowa.

Bo musisz sam wyjść z gry żeby zapisały się zmiany BT i wyłączanie innymi sposobami powoduje powrót do ustawień poprzednich.

No dobra, ustawiam na minimalne, wychodzę, są minimalne to robię nową grę i PDA jest zepsute jak na screenie. Ustawiam na wysokie wchodzę jeszcze raz i jest normalne PDA, w grze już zmieniam znowu na minimalne i jest ok, tylko ciągłe zmieniane jest dość uciążliwe :stuck_out_tongue:

Graj na 1680x1050. A najlepiej najpierw odpal czysty Cień Czarnobyla, ustaw sobie rozdziałkę, załóż nową grę, zapisz. Potem zainstaluj i odpal moda.

*```
FATAL ERROR [error]Expression : fatal error[error]Function : CInifile::r_section[error]File : E:stalkerpatch_1_0004xrCoreXr_ini.cpp[error]Line : 342[error]Description : [error]Arguments : Can’t open section ‘ammo_12x70_kart’

Skoro już jest taki temat, to się podłączę. Ostatnio grałem w TS2 fix 0.2 i miałem problemy z niedziałającymi skryptami misji, więc postanowiłem znaleźć w necie i zainstalować możliwie jak najnowszą wersję moda. I tak natrafiłem na Final Update, więc zrobiłem backupa plików gry, odinstalowałem całego Stalkera i zainstalowałem od początku moda w wersji Final Update. No i przywitał mnie Fatal Error (j.w.), co nie jest niczym niezwykłym :D Tylko zastanawia mnie ta ścieżka, której nigdy nie widziałem w modach.