Masz to samo co ja, a mianowicie za słaby komputer. Spróbuj zmniejszyć ustawienia, oświetlenie statyczne itd.
PS.
Czy tak naprawdę widać na monitorze 16x9? czy coś się tylko tak porobiło?
Wybaczcie zapomniałem napisać o ustawieniach
Gram na minimalnych, wszystko oprócz “dalekiego widzenia” i rozdzielczości 1920x1080. Z tym PDA coś rozkminiłem, dałem wysokie detale, wszystko na full oprócz “gęstości trawy” i PDA było normalne, mapka i kontakty działały, zmieniłem w menu na minimalne, jak wcześniej i było ok do czasu wyłączenia gry, trzeba było ustawiać wszystko od nowa.
No dobra, ustawiam na minimalne, wychodzę, są minimalne to robię nową grę i PDA jest zepsute jak na screenie. Ustawiam na wysokie wchodzę jeszcze raz i jest normalne PDA, w grze już zmieniam znowu na minimalne i jest ok, tylko ciągłe zmieniane jest dość uciążliwe
Skoro już jest taki temat, to się podłączę. Ostatnio grałem w TS2 fix 0.2 i miałem problemy z niedziałającymi skryptami misji, więc postanowiłem znaleźć w necie i zainstalować możliwie jak najnowszą wersję moda. I tak natrafiłem na Final Update, więc zrobiłem backupa plików gry, odinstalowałem całego Stalkera i zainstalowałem od początku moda w wersji Final Update. No i przywitał mnie Fatal Error (j.w.), co nie jest niczym niezwykłym :D Tylko zastanawia mnie ta ścieżka, której nigdy nie widziałem w modach.