Czy po zainstalowaniu AO jest jakieś info na stronie startowej ? Po lewej u dołu ma - Zew Czernobyla 1.4.22.
Nie ma takiego info. Dodam do finalnej wersji polonizacji AO 3.1.
Kilka słów aby wyjaśnić całą sytuację: zainstalowałeś zapewne tylko UAKTUALNIENIE polonizacji AO 3.1 i stąd brak m.in. napisów w menu ze względu na brak polonizacji CoC-a, prawda?
56 minut temu, gawron napisał:
W spolszczeniu, które pobrałem z Mod DB nie ma pliku localization. Może w tym jest problem? Po dodaniu pliku localization wszystko wyświetla się prawidłowo w PL z tym, że po wczytaniu zapisu, z powrotem gra przywraca eng. Po ustawieniu w Opcjach gry języka na - rus i w configs/text przemianowaniu pol na rus, wszystko jest w porządku.
Pobrałem polonizację COC-a moddb.com i po zainstalowaniu na czystego CoC-a 1.4.22 od razu wyświetla się język polski. W plikach jest również localization.ltx.
. Pobrałem wersję - CoC [Zew Czarnobyla] Polonizacja wersja 1.4.22 poprawka 05, przed chwilą rozpakowałem ją jeszcze raz 7z i tak wygląda u mnie katalog configs od środka:
Spoiler
PS. Sorki za zamieszanie, spolszczenie pobrałem wczoraj, nie wiedziałem, że jest wersja dzisiejsza 05.1 z całymi katalogami.
To co pobrałeś jest UAKTUALNIENIEM polonizacji (poprawką, którą pobrał również ). Są w niej tylko pliki z poprawkami błędów aktualnie zgłaszanych i stąd to zamieszanie.
Wcześniej na PW wszyscy testerzy dostali beta wersję polonizacji. Teraz na bieżąco dostają właśnie takie poprawki.
Co nie zmienia faktu że nawet ze spawnera, o ile oczywiście polonizacja jest dobrze nałożona i na jej (polonizacji) plikach nie ma czegoś innego kolidującego z nią, nazwa i opis powinny się wyświetlać jak na zrzucie ekranu przedstawionym przeze mnie.
Nie jest to co prawda błąd spolszczenia, ale nie mam gdzie o tym napisać więc piszę tu.
Przy zadaniach na eskortowanie naukowców (miałem na razie dwa takie), nie ma opcji dialogowej kończącej zadanie. Trzeba zrobić sejwa i wczytać, dopiero pojawia się odpowiedni tekst.