Jeszcze kilka błędów. Tu brak literki.
Tu raczej “pierdzielnie” a nie “pierdzielenie” i “pod dostatkiem”.
Tu taki sobie dubel.
Nie przetłumaczony znacznik.
A ja ich miałem z pięć sztuk, zebrane po zabitych, jeden faktycznie znalazłem leżący na którejś lokacji i zdarza się że można kupić.
Jeszcze tu brak literki, to już prawie końcówka więc chyba dużo więcej już tego nie będzie.
1.W spawnerze po naciśnięciu “technika” wszystkie nazwy są w krzaczkach.Czy tak musi być?
2.Literówka.
Błąd w tłumaczeniu.Jest pijaki powinno być pijawki.Następne:Barman poprosi cię o wylączenie powinno być wyłączenie,w następnym wydaje mi się,że zamiast ‘nie’ powinno być ‘też’. W następnym jest o jedno ‘mi’ za dużo i w ostatnim jest ‘ze’ a powinno być ‘że’.
Skoro nie ma jeszcze stworzonego odpowiedniego tematu do dzielenie się takimi spostrzeżeniami to zamieszczę je tutaj. Kilka mniej i bardziej kujące w oczy niedoskonałości, o ile od 1 do 4 są tylko literówkami to ostatnie dwa to już spore babole:
Znów udało mi się wyłapać kilka ciekawych rzeczy. Pierwsze foto to literówka w tłumaczeniu, ale kolejne 3 zdjęcia to dość ciekawa sytuacja, pomylone dialogi. Co do ostatniego zdjęcia to dla @gawron’a odnośnie naszej rozmowy o tym stworku “Kiwaczku”, ten gość ogłuszony wybuchem lodówki nie reagował na próby nawiązania z nim dialogu. Zostawiłem go w tym miejscu i pociągnąłem grę dalej, wróciłem na Kordon przy okazji gdy odprowadzałem pułkownika na placówkę wojskową. Od momentu jak porzuciłem to zadanie minął jakiś tydzień, poszedłem sprawdzić a tam klęczy dalej i tak jak było poprzednio nie da się z nim zagadać. Czy to bug czy ja coś schrzaniłem ?
W temacie tym znajdują się wszystkie zgłoszenia błędów jakie znalazłem od ostatniej aktualizacji spolszczenia “2.10”
Niestety wystąpiły komplikacji, z racji tego że niektóre zgłoszenia zawierają odpowiedzi to postów z tematu Dyskusja Ogólna.
Dlatego w tym temacie bądź dziale proszę jedynie zgłaszać poprawki do tłumaczenia.
Witam.
Po dwumiesięcznej przerwie postanowiłem dokończyć tego moda.
W zadaniach do wykonania między innymi miałem zlecenie od Woronina na znalezienie ulepszonego karabinu TRS 301 na terenie Magazynów Wojskowych. Przekopałem cały obszar MW - bez powodzenia i odpuściłem. Zadanie zaliczyłem przez przypadek, pobierając ze schowka w Barze “Colt 1911 z tłumikiem”. Wystąpił chyba błędny opis zadania (z podstawki) a przekopując pliki moda nie udało mi się znaleźć “TRS 301”, w opisie zadania w pliku “task_manager.ltx” jako target figuruje pistolet Colt.
W przeciwieństwie do literówek czy drobnych błędów, które nie mają żadnego wpływu na grę, ten błąd może jeszcze kogoś kosztować sporo nerwów.
Z wyrazami szacunku i wdzięczności dla grupy tłumaczy
Pozdrawiam AW.
Ta pukawka dla Woroninna, bez względu na moda, zawsze znajduje się na posterunku przy bramie na inne lokacje. Na przystanku autobusowym. Miałeś tam coś?
W skryptach bardzo często pozostają pamiątki po podstawkach i w trakcie tłumaczenia, a nawet testowania, takie błędy są nie do wychwycenia.
I gdzie tego Colta znalazłeś? Bo to jest najistotniejsze.
Witam.
Po dogłębnej analizie plików moda mam prawie pewność że TRS 301 w tym modzie nie występuje a zadanie od Woronina ma zmieniony “target” ale tłumaczenie opisu zostało przeniesione z polskiej podstawki (repack rosyjski).
Tak jak pisałem wcześniej miałem długą przerwę w graniu w tego moda i nie pamiętam miejsca zdobycia Colta ani zadania z nim powiązanego. Po prostu zawsze zakładam magazyn na wszystkie “unikalne” przedmioty i sprawdzałem czy przypadkiem wcześniej nie zdobyłem tej pukawki i schowałem do kufra, wybrałem opcję “weź wszystko” i zadanie się zaliczyło, drogą eliminacji doszedłem że chodzi o Colta. Dopiero potem sprawdziłem plik “task_manager.ltx” i tam jest Colt a TRS 301 nigdzie nie występuje.
pozdrawiam
Szkoda, bo miejsce znalezienia Colta rozwiałoby wątpliwości, w którym miejscu dokonać korekty. Nie dysponuję modem, więc nie jestem w stanie pomóc.
DODANO: poszperałem w archiwach tłumaczy i znalazłem stosowne pliki. Faktycznie, obiektem poszukiwań jest Colt a nie TRS.
@Andre_Woz- musiałeś tego Colta zabrać wcześniej z tego posterunku, a że nie miałeś zadania od Woronina, nie dostałeś sygnału od moda, aby go oddać. Dobrze że się go nie pozbyłeś i mogłeś zaliczyć zadanie.
W załączeniu plik z poprawionym dialogiem. Należy wkleić do katalogu pol, ze zgodą na zamianę.
Witam.
Dzięki za szybką reakcję, ja ten problem już mam za sobą ale innym może pomóc.
Pozdrawiam