Da się zrobić coś innego niż zaczęcie gry od nowa żeby Borow do mnie nie strzelał? Zacząłem grę od nowa bo jak się później dowiedziałem jest zadanie w którym trzeba spłacić u niego dług
Zakładam, że chodzi o Dzika z Doliny Mroku. Jeżeli tak, to on ma sporo zadań. Nie masz zapisu sprzed wejścia do Doliny? Trzeba dać apteczkę - chyba tak się bandos nazywał - Mongołowi. Wtedy bandyci z Dzikiem na czele nie będą w stosunku do Ciebie agresywni.
Czyli nie pozostaje nic innego jak odpuszczenie dużej części gry którą się już przeszło?
Bez Dzika, nie wykonasz w zasadzie dużej części fabuły. Musisz powtarzać.
Zacznij od wejścia do Doliny i uratowania Mongoła i przygotuj sobie od razu 50000 kafla na uratowanie jednego z Powinności. Da ci to dostęp do fajnej ścieżki zbieraczej.
A czy ten Mongoł to chodzi o bandyte z początku wejścia do Doliny Mroku przy którym stoi powinnościowiec? I co w kwestii ratowania powinnościowca z rąk dwóch bandytów podczas zasadzki, czy postrzelenie ich jakoś wpływa na relacje z tymi bandziorami w bazie bo już się przekonałem że strzelanie do powinności na magazynach wojskowych kiedy ich wydajemy wolności nie jest korzystne
@Brzo0za tak to ten pierwszy bandyta, którego masz uratować.
A zabicie tamtych dwóch prowadzących jeńca nie wpływa na stosunki z Bandytami.
Teoretycznie poradnik zakładał pójście z Nabojem na zasadzkę zlikwidowanie kogo trzeba i szybki powrót i leczenie ale tak jak pisze @tom3kb obecnie możesz go wyleczyć od razu gdy Nabój zniknie za horyzontem.
Nie chcąc otwierać kolejnego tematu aby nie zaśmiecać forum chcę jeszcze zapytać o jedną rzecz.
U Borowa można się dowiedzieć o kimś kto kręcił film w Zonie i wie coś o Fenrirze, daje namiar na Kamaza w okolicy Rostoku gdzie rzekomo ma być zdjęcie. Gdzie chociażby mniej więcej tego szukać, obleciałem najbliższą okolicę z 20 razy i nic nie mogę znaleźć
@Brzo0za nie jestem pewien czy to to zadanie ale chodzi chyba o Kamaza znajdującego się w Barze jak się idzie na Magazyny Wojskowe AALLLLEEE że Kamaz niby jest w Dziczy/Rostoku to z Baru przechodzisz na Dzicz, później wskakujesz na rury koło przejścia i że tak powiem “wychodzisz poza mapę” w stronę Magazynów wojskowych, i tam też będzie stał ten Kamaz, no i szukaj na nim.
Dziękuję bardzo za pomoc, w życiu bym się nie domyślił że trzeba zrobić taki manewr, dużo takich ciekawości czeka podczas gry?
@Brzo0za na sto procent nie jestem pewien czy to to zadanie ale jedno na bank jest tak zrobione.
I tak w Opku nie raz wychodzisz za mapę, przechodzisz przez dziurę w teksturach do jakiegoś budynku itp zagrywki. Trochę tego jest. Przynajmniej wiesz czego się spodziewać ![]()
w Op 2.2 nie trzeba łazić po za mapą. Zdjęcie jest na pacę Kamaza na drodze wystarczy wskoczyć i tam będzie.