Brak przejścia z dziczy do Baru

Witam!

Nie mam przejścia z Dziczy do Baru. 3 razy instalowałem i za każdym razem jest to samo. Wchodzę na Dzicz i nie mam powrotu na Bar. próbowałem szukać lecz nie znalazłem przyczyny (lub nie umiałem). Przyniosłem dokumenty z X-18 dostałem zadanie na jantar do X-16 i tutaj moje granie ma koniec. Nawet byłem w X-16 lecz nie mogłem wrócić do Baru.

A jak dochodzić do skraju mapy to nie przenosi Cię do baru? Bo tam generalnie mapa trochę wariuje.

Najlepiej wstaw sejwa. Może szybciej znajdzie się rozwiązanie.

Nawet przechodzę za granicę bramy na Bar a później lecę w dół.

Kurcze już nie pamiętam ale na logikę przejście Dzicz → Bar powinno otworzyć się fabularnie jak zrobimy questy na laboratorium x16 pod Jantarem, chyba, że po tym nie dawał nam czasem Sacharow jeszcze jakiegoś zadania, że otwierało się najpierw przejście Jantar → Agroprom? Nie wiem czy mi się nie pomieszało coś już.

Jak dobrze pójdzie to wieczorem będę to robił to zadanie to powiem co i jak :blush: Ale to przejście powinno być otwarte i tak i tak. Jak tylko w Dziczy się znajdziesz.

1 Like

Temat zamknięty.

Na Jantarze musiałem zrealizować zadanie na złapanie 5 myszek i oddanie narzędzia do znalezienia kasety. Wówczas na powrocie przeszedłem do Baru. Porąbane to trochę ale gra to gra.:smiley:

1 Like

zadanie na złapanie 5 myszek i oddanie narzędzia do znalezienia kasety …zrobiłem ale nadal mi się zawiesza gra przy przejściu z dziczy do baru….jedyne co było dziwne że te białe myszki chyba pobiegły do dziczy za mną??? bo tam je znalazłem zabrałem i zadanie zaliczyło mi….wszystko inne też zrobiłem a się zawiesza po przejści…pojawia się wait..mieli i wylot ..ktoś coś???

ok….już wiem że bez cofnięcia się naaaaprawdę daleko w save nic nie zdziałam…zdziwiło mnie to op 2.2…grałem kiedyś w solianke 2016 i wydaje mi się że tam jak co byś nie zrobił to jakoś i tak szło w fabule do przodu.. tu w OP.. małe potknięcie i klops…zapomniałem zapytać wilka o fotografa…i jak jesteście w temacie to wiecie że on wybył dośc wcześnie na magazyny gdzie na razie nie miałem dostępu i w skrócie.-.nie mam aparatu i wiele misji przez to leży!

Ja przed cofnienciem się w zapisach żeby nie tracić postępu poleciałbym szybko na Magazyny sprawdzić czy tam będzie w ogóle z nim ten dialog o Fotografie, jeśli tak to spoko. Jak nie no to trudno trzeba by cofać się w zapisach chyba, że….

Nie jestem pewny ale czy czasem z tych questów ze zdjęciami to nie można było w ogóle zrezygnować? Dawno grałem w Opka ale czy czasem jak już znaleźliśmy Fotografa to potem w rozmowie z Sidorowiczem nie było dialogu, że oddamy mu aparat bo nie chcemy się w to bawić?

Możliwe, że coś mi się pokićkało bo to było dawno temu.

poleciałem na magazyny wojskowe…ale jak wróciłem do baru po kilkunastu metrach..no bo nie od razu- gra się zawiesza..-zawiesiła się jak podchodziłem do posterunku z tymi powinnościowcami…może i można pominąć zadania fotografa.. ale ja i tak nie wiem co za błąd popełniam ..czego nie zrobiłem w odpowiedniej kolejności że te wizyty w barze teraz powodują wyloty..

no bo był ten dialog o fofografie..

tak szukałem odpowiedzi jak to naprawić.. w sensie te wyloty w barze..no i niestety nie znalazłem.. ale może wiesz gdzie wstawić takie info? mianowicie znalazłem stronę gdzie jest nowsza wersja patcha..z 15.03.2023 roku..-może ktoś będzie chciał się z tym zapoznać??

https://stalker-worlds.games/forum/topic/10730-ofitcialnaia-tema-moda-obedinyonnyj-pak-22-opis/

Znaczy się jak ktoś chcę grać na tym patchu to po rusku bo śmiem wątpić żeby ktoś brał się za tą wersję do spolszczenia.

Tak zerknąłem na changelog to za dużo tego nie ma, jest parę poprawek do zadań ale szału nie ma. Chyba z twoim problemem nic nie zrobi.

Ps. A weź sobie zmniejsz ustawienia graficzne jak masz iść do Baru, jakość grafiki plus ewentualnie rozdziałka w dół.

Nie masz też może tam narobionych dużo schowków ze sprzętem? Niby w Op2.2 skrytki są ograniczone ilościowo ale już nie raz tu widziałem ludzi co musieli grać z udźwigiem “5 ton” i zbierali z sobą każde gunwo i chomikowali po skrytkach.

przepraszam Cię ale co to znaczy ta rozdziałka? (jakość grafiki plus ewentualnie rozdziałka w dół.) no jakość grafiki zmniejszę ale nie kumam co to te drogie…

a skrydek tam żadnych nie mam…u mnie problem powrotu się chyba dopiero pojawił jak przeszedłem na dziczy dalej na jantar.. potem powrotu już nie było…

Rozdziałka w sensie rodzielczość w jakiej grasz :blush: w dół.

Najprostsze rozwiązania, te opcje graficzne w dół. Bar jest problematyczny w wielu modach, nawet dla ludzi co mają najnowsze kompy bo to “wina” gry i rozwiązań moda.

Rzucam w ciemno to co najszybciej może ewentualnie pomóc.

@ralf237612 nie wiem co ci poradzić, jak masz zapis to mozesz wrócić do Wilka pogadać o Fotografie ale czy akurat brak tej rozmowy to robi późniejsze problemy z Barem? Kij to wie.

Ja juz Solijanki znam na pamięć przynajmniej w części dojścia do Czarnobyla to jakbym się uparł to raz dwa bym dogonił ale czy komuś by się np chcialo grać od nowa dla sprawdzenia to nie wiem :grin: Trudno ci poradzić co robić, jeśli np to nie wina zawysokich opcji hraficznych przez ciebie ustawionych.

ok. dzięki bardzo.. jak nie pomoże to niestety ja jestem z tych psycho..co zaczną od nowa całego moda.. ;))

Słuchaj Staryyyy ! Jestem Ci wdzięczny jak nie wiem co !!! Dziękuje Ci Bardzo!!! bardzo mi pomogłeś naprawdę… tak się nastawiłem iż to jest jakiś wylot spowodowany błędami w fabule że nawet pod uwagę nie brałem takiej oczywistości jak wymagania.-.nie wiedziałem że ten Bar jest taki problematyczny! nigdy nie miałem zawiechy w tym modzie. .a fora różne i ludzie sugerowali błędy fabularne a trochę miałem tam nie po kolei spraw..-okazało się że jak za Twoją radą zmniejszyłem wymagania do minimum -problem zniknął!! ;))))). dziwne to trochę ponieważ jak wspomniałem wcześniej nie mam w barze nawet jednego schowka i tak dalej..ale pomogło i to najważniejsze. .a już miałem od nowa zaczynać mod….jeszcze raz wielkie dzięki!!!

1 Like