Brak tekstur nieba

Cześć, zakładałem już kiedyś temat dotyczący braku tekstur nieba w Zewie Prypeci. Tym razem mam identyczny problem w Soljance.

Screen:

Jeszcze za czasu problemu w CoP miałem przegrzewającą się kartę graficzną oraz windows xp. Teraz mam nową gtx 460 (temperatura w stresie coś koło 80 stopni)1gb + przewiewną obudowę oraz win7 64bit.

Dodam jeszcze, że używam shaderów portals’a.

Problem wygląda identycznie jak poprzednio czyli po około 3-4 godzinach gry tracę tekstury :wink:

Problemu nie rozwiązuje wyjście z gry i ponowne uruchomienie.

Proszę was o pomoc.

Coś masz pecha do tej gry…GTX460 dobry zakup. Możesz podać dokładny model. Proponuję postawić grę bez dodatkowych shaderów, by wykluczyć możliwość błędu z ich strony. Resetowałeś Bios przy zmianie karty.? Poprzednio miałeś ATI, więc dobrze byłoby to zrobić…

Jest to Gigabyte 1gb czyli wersja z dwoma wiatrakami. Usunąłem shadery i wczytałem save’a jednak wciąż to samo. Poprzednio miałem geforce’a gtx 260 więc nie ati :wink: No i system świeżutki czyli nie mam żadnych śmieci po starych ustawieniach.

Poprzednio miałem geforce’a gtx 260 więc nie ati

Zapomniałem ..jakoś ATI utkwiło mi w głowie… :wink: ..system świeżutki to dobrze ,ale nic wspólnego z Bios nie ma. Nawet jak stawiasz winde, a robiłeś OC to powinieneś resetować Bios płyty…bo mogą ustawienia inne jak fabryczne pozostać.,np. Podkręcone gniazdo grafy PCI-E…

Przydałby się inny zapis, bo jeżeli Twój jest uszkodzony, to nim nie sprawdzisz.

Zobacz czy tam gdzie masz zapisy nie ma folderu shaders_cache jak jest to usuń go

Niestety nie ma takiego folderu. Wgrałem wcześniejszego save’a (z uwagi, że jest to Sojlanka robię dużo różnych save’ów na wszelki wypadek :slightly_smiling_face: ) i na początku wszystko ok, ale pograłem jakieś 15 minut i znów. Identycznie miałem w CoP. To tak jakby gra sama wyznaczała dokładną godzinę zniknięcia tekstur :wink: