Czy da się ulepszyć te 2 bronie?? (ewentualnie 1 którą i gdzie) Bo patrzyłem u Powinności, Wolności u Stalkerów i nic.
Broń:
HK g-36
FN f-2000
Gram na Random mode i nie wiem czy w innych sytuacjach da się mieć ta broń, a w związku z tym ulepszać. Wiem tylko że FN można dostać na końcu nie ulepszony.
I teraz spójrzcie, okiem gracza/usera, który nie ma pojęcia, o plikach, katalogach itp.
Jak ma to spożytkować?. To, dla takiego człowieka trudne.Wiele pytań na forum, dotyczących instalacji dodatków, jest infaltylne. Dla posiadaczy ‘wiedzy’, może śmieszne.
Ale , moim zdaniem KLIKNIJ , to forma bardziej odpowiednia.Chyba,że chcemy forum dla zamkniętej społeczności.
I tu ma kolega racje, ja do tej pory wszystkiego za bardzo nie łapie chociaż siedzę tu z wami jakiś czas już, a na początku to była do mnie zupełnie czarna magia.
a że to jest mój temat to na początku chodziło mi o ulepszenie w grze i jeżeli by się tego nie dało zrobić to bym nie robił sam, nie kombionwał bym z plikami bo jak dla mnie coś nie jest dostepne to taki powinno być a nie od razu terminator, który wchodzi pomiędzy 12 Bandytów i ich likwiduje, czasem lepiej pozostawić grze pewna przewagę. Tak według mnie ![]()
I teraz spójrzcie, okiem gracza/usera, który nie ma pojęcia, o plikach, katalogach itp.
Jak ma to spożytkować?. To, dla takiego człowieka trudne.Wiele pytań na forum, dotyczących instalacji dodatków, jest infaltylne. Dla posiadaczy ‘wiedzy’, może śmieszne.
Ale , moim zdaniem KLIKNIJ , to forma bardziej odpowiednia.Chyba,że chcemy forum dla zamkniętej społeczności.
Bronie sie nazywaja innaczej tylko w opisie ale w plikach ltx maja jednakowe sygnatury
np kałasznikow wpn_ak47 i we wszystkich plikach *.ltx tak jest nazywany we wszystkich patchach i modach i wersjach gry a zmodyfikowana wersja kalasznikowa ma sygnature wpn_ak47_up lub wpn_ak47_up2 co oznacza _up =upgrade przy czym up2 ma z regóły wiecej modyfikacji.
Koledzy, pytanie zadałem ‘pro forma’, ponieważ dużo Gości na Forum, może wstydzić się zapytać, o takie drobiazgi, jakie dla Was są proste i zrozumiałe.
Broń i kombinezon trzeba wpisać w odpowiednim miejscu czyli zgodnie z lista tak jak w pliku trader trader.ltx
Mozna też stworzyć swoją własną odmianę broni już zmodyfikowaną. Ja stworzyłem ostatnio Lr 300_up2 (końcówka _up i up2 -oznaczaja że broń jest juz zmodyfikowana) niestety z braku amunicji na bagnach nie przydaje się :(. Kombinuje teraz nad modyfikacja skrytek aby powrzucać tam troche innego typu amunicji ale niestety Stalker CS jest ciężki do modyfikacji.
A szukam w ciemno.
Spróbuje przezbroić stalkerów z czystego nieba może zostawia troche amunicji.![]()
Trzeba tylko wypakować pliki - i do katalogu wejść, pozmieniać, potem wrzucić foldery z tym plikiem do gamedaty. Jaki patch? Taki, jaki masz obecnie zainstalowany. Ponieważ, między patchami są spore zmiany, ale głównie w skryptach, itd. a nie w nazwach broni, plików, to jest (prawie) takie same, jak na czystej. Podsumowując, jeśli chcesz się do tego brać, to zrób kopię zapasową, zaopatrz się w Data Unpackera (czy jakoś tak) i ruszaj do boju. Jak masz jakieś pytania, to pytaj ![]()
Ważne, (jak już pisałem wyżej) aby zmieniony plik zapisać, po czym stworzyć folder gamedata, po czym wrzucić do niego te wszystkie foldery i plik(i) - przykładowo - w wypakowanym jest:
*```
a/b/c/def_ghi
to i w gamedacie musisz to samo zrobić; czyli:
*```
gamedata/a/b/c/def_ghi
```*
Wszystko fajnie, tylko na jakim patchu, modzie itp.Gra jest bardzo kapryśna
.
Dlaczego pytam, na różnych modach, bronie mają różne nazwy.Zacznie ktoś grzebać w plikach, a często nie robi się kopii zapasowych i kucha, gra zacznie się sypać.
Jeśli chcesz ulepszyć dowolną broń u jakiegokolwiek technika
wystarczy z edytować plik o nazwie stalkers_upgarde_info.ltx który
znajduje się w gamedata\config\misc\stalkers_upgarde_info.ltx
tam znajduje sie zestawienie broni i kombinezonów które Ulepszaja dani technicy
wystarczy dopisać do listy broń lub kombinezon który chcesz ulepszyć
I niech moc będzie z tobą ![]()
Podaje wygląd pliku dla technika z czystego nieba :
;************************************************
;************** Marsh CS mechanic ***************
;************************************************
[mar_csky_tech]
wpn_bm16
wpn_toz34
wpn_pm
wpn_pm_up
wpn_pm_9x19
wpn_fort
wpn_fort_up
wpn_hpsa
wpn_wincheaster1300
wpn_mp5
wpn_ak74u
wpn_ak74
wpn_ak74_up
wpn_ak74_up2
wpn_lr300
wpn_pkm
novice_outfit
cs_light_outfit
cs_heavy_outfit
stalker_outfit
[mar_csky_tech_upgr]
up_sect_ac_ak74u = false
up_sect_ac_mp5 = {+info_up_ac_mp5}
up_sect_bd_mp5 = {+info_up_bd_mp5}
up_sect_a_novice_outfit = {+info_up_a_novice_outfit}
up_sect_a_cs_light_outfit = {+info_up_a_novice_outfit}
up_sect_a_cs_heavy_outfit = {+info_up_a_novice_outfit}
up_sect_a_stalker_outfit = {+info_up_a_novice_outfit}
up_sect_ab_pkm = false
up_sect_cd_pkm = false
up_sect_abcd_pkm = false
A dziękuję serdecznie, zaraz zainstaluję.
ja grałem na Random na 1.07 i to instalowany patch w ciągu grania i wsio chodziło więc nie powinieneś mieć problemu
To w końcu 07, to 06, czy 06, to był babol i należy 07 zainstalować. I random 07 ‘łyknie’,
czy też trzeba od początku instalować.
Wiecie co, Czyste Niebo tak mnie już zmęczyło niedoróbkami, jak żaden inny program. :-/
G36 na max celnośc i zapomnij o SVD czy Vinterozie. Na RM da sie ulepszyć tę broń w bazie Wolności na 100%, ale na 07 ![]()
Sciagnij 07. Naprawde czuc roznice :-P. G36K jest najszybkostrzelniejsza bronia w grze po tuningu w ta strone i sie prawie nie zacina jak dla mnie to lepszy niz FN2000.
A no może i się ale się cholerka gra na 04 i się nie pomyślało o tym ot głupek :0
Da sie i ta i ta giwere w bazie CS na 1.5.07.
ooooooo to już się tam wybieram w te pędy że się tak wyrażę ![]()
[ Dodano: 2008-11-19, 23:06 ]
No i byłem zobaczyłem i nie ulepszyłem, niestety ten patent z upgradem w bazie CS to chyba lekka ściema niestety…
Fn można ulepszać w bazie czystego nieba, a czy GP można gdziekolwiek -nie wiem.