Mam 3 problemy z grą. W zasadzie na jeden znalazłem temat z rozwiązaniem (brak przejścia między barem, a magazynami), lecz ciężko znaleźć rozwiązania do reszty:
Nie mogę porozmawiać z Kablem w barze, bo od razu wyrzuca mi bugtrapa (screen wraz z fatal errorem niżej). Z tego, co widzę brakuje jedynie jakiejś tekstury.
Nagle w grze zniknął interfejs, a plecak i mapa otwierają się tylko na sekundę (drugi screen) - prawdopodobnie zniknął podczas przechodzenia między lokacjami, chociaż pewien nie jestem, bo ja jedynie staram się usunąć błędy, a gra kto inny.
Brakuje ci textury zaraz ci ja upnę
To ze ci znikną plecak i interfejs to norma CZYTAĆ NIE UMIESZ miałeś napisane ze PDA szwankuje musisz się dostać do baru bez nawigacji i dać do naprawy .
A który to technik, bo doszedłem do baru i nikt nie jest skory do naprawy PDA. Gra mój ojciec i najwyraźniej nie zawsze przeczyta wszystkie pojawiające się komunikaty, ja jedynie widzę grę bez interfejsu, więc uznałem, że to jeden z wielu bugów (z których z resztą silnik STALKER’a jak i sama Solyanka słyną).
Przeszukałem SN i nie mam takiej tektury ? (przeszukałem tez inne mody) Dziwne , Możesz jakiś plik x.dds skopiować nazwać go,ui_arhara_osvedomitel, najwyżej postać albo ten obiekt będzie dziwnie wyglądał ale problem nie powinien się powtórzyć (możne tez być problem z wielkością tekstury) spróbować warto
Patrz na PW, to sejw zaraz sprzed wejścia do X10 (Mózgozwęglacz). W PDA mam trochę zadań pobocznych do wykonania, ale wiem że wszystkie da się zaliczyć.
Patrz na PW, to sejw zaraz sprzed wejścia do X10 (Mózgozwęglacz). W PDA mam trochę zadań pobocznych do wykonania, ale wiem że wszystkie da się zaliczyć.
Jeszcze jedno - właśnie znalazłem w folderze z plikami Solyanki adaptacje dla patcha 1.0006, więc musiałem go zainstalować.
Teraz pytanie: Jak zrobić downgrade?
Właśnie instaluje na nowo Soljanke, więc mogę podać jak i co instalowałem/instaluję:
1.STALKER Cień Czarnobyla 1.006
2.Narodnaya Soljanka 19.04.2010
3.Aktualizacja 14.08.2010
4.Patch 20.08.2010
5.Patch 03.09.2010 (zawiera w sobie minipatcha 23.08.10, 25.08.10 i 31.08.10)
6.Spolszczenie RC 3
7.Podmiana xrGame.dll w katalogiu bin
8.Adaptacja dla patcha 1.006
9.Jako nowość doinstaluję oficjalny HUD polonizacji stalkerteam.pl z 01.01.11
Wszystko prócz polonizacji i HUDa ściągnięte z forum stalker.pl (nie żebym robił reklamę, ale akurat tam pierwszy raz zobaczyłem Soljanke i ściągnąłem wszystko).
Na razie dodatkowo instaluję czystą Soljankę w osobnym folderze i poszukam czy da radę zrobić downgrade w jakiś sposób.
Możesz mi jeszcze tylko powiedzieć, czy miałeś pistolet wyglądający jak wygrawerowany desert eagle z lunetą i ewentualnie czy pamiętasz komu oddałeś lub sprzedałeś?