Call of Chernobyl: dołączanie do frakcji

Witam, od jakiś 5 dni ogrywam Cew Czarnobyla na freeplay.
I mam dylemat. Czy można tutaj dołączyć do jakiejś frakcji?
Usatysfakcjonował by mnie wybór między wolnością a powinnością.
Czy jest to możliwe grając samotnikiem? Czy może w trybie fabularnym?
Bardzo ciekawi mnie jak wyglądała by wojna frakcji na tak dużej mapie.

I jeśli istnieje dodatek który umożliwia takie wojny to poprosił bym o linka

w każdej chwili możesz dołączyć do każdej frakcji grając jako samotnik. Oczywiście wiąże się to z odpowiednią opłatą albo zadaniem i opłatą.  Np. wejście do CzN kosztuję 15 tys.

Możesz również zacząć grę w konkretnej frakcji. Ale to wiesz. Właśnie pograłem trochę jako wolnościowiec i powiem, że gra na początku jest ciekawa. Inne zadania, Doktor Bagienny małomówny. Daje tylko zadanie na pokój w Prypeci. Po wyłączeniu Mózgozwęglacza brak Zewu Północy. Więc zrezygnowałem. A zacząłem wolnościowcem bo frakcja ma prawie samych wrogów także nawalanka jest ostra.

Jakoś nie mogłem znaleźć tej opcji. Trzeba być przyjacielem frakcji?
I co zrobić jak żaden stalker z danej frakcji nie daje mi zadań?

idziesz do szefa frakcji i pojawia się dialog - czy chcesz się przyłączyć ?

Zadania dają tylko “gwiazdkowi”. Czasami dopiero po kilku pytaniach. Dawanie zadań nie zależy od przynależności. 

Przyłączanie do frakcji możliwe jest z addonem “doxtorx dynamic faction relations” z tego co kminię

16 godzin temu, MaklerR napisał:

Przyłączanie do frakcji możliwe jest z addonem “doxtorx dynamic faction relations” z tego co kminię

Blisko, ale jednak źle kminisz  Chodzi tu o addon DoctorX Questlines: http://www.moddb.com/mods/call-of-chernobyl/addons/doctorx-questlines (do wersji 1.4.22)

Wiedziałem żeby pobrać tego moda :V
Dzięki koledzy