weź pod uwagę, że CC nie jest modem w dosłownym tego słowa znaczeniu, a tylko bazą dla innych modów. To na razie półprodukt. Wiele z opcji w nim zawartych na razie nie działa. Ruszy, jak autor moda zrobionego na CC je uruchomi. Teraz działają wybiórczo, w zależności od tego jaki tryb gry wybierzesz.
o ziom (nwm czy mogę tak mówić, bo jesteś w wieku mojego ojca xD) z nieba mi spadłeś. Od rana próbuję pobrać z Moddb ale tam na każdym mirrorze zipy popsute. Wywala błąd przy wypakowywaniu lokacji albo textures.db2 ale tu torrent działa. Bóg zapłać
Borovos (jeden z twórców Call of Chernobyl) kontynuuje pracę nad nowym “połączonym Barem”. Obejmie on obszar lokacji: Bar, Rostok, stary (buildowy) Rostok i część terenu Doliny Mroku. Poniżej kilka zrzutów ekranu z edytora:
Witam , już długo gram na jednym savie w CoC no i stasznie mi klatkuje i częściej przez to kraszuje XRay 1.6 , jest jakiś sposób na zredukowanie tego klatkowania ?
Zmniejszyć opcje graficzne albo zmienić oświetlenie. Ewentualnie grać na tych samych ustawieniach ale z rozdziałką zejść w dół albo kupić mocniejsze podzespoły do kompa
No i radzę robić jeszcze parę saveów żeby za chwile nie było “grałem tylko na quicksave i mi się zrypał, jak żyć panie premierze”
Bardziej mi chodzi o to że to dzieje się w obrębie tylke tej rogrywki [bo do 5 quik savów i jeden twardy który nadpisuję], jak inne wczytuje to mi chodzi gładziutko
Ważniejsze parametry :
Intel core i3
AMD Radeon HD 6700 series
W grze zauważyłem w konsoli że sporo pamięci zajmuje o ilości obiektów
Jakieś ewentułalne komendy na ograniczenie tych klatek ? Bo jednak trohę szkoda mi tego seva bo dużo zrobiłem
Ma jakieś znaczenie że mam parę skrytek z dużą ilością itów w środku ?
Spróbuj przeczyścić system np. CCleanerem. Zdefragmentuj dysk lub chociaż partycję z tą grą Defragglerem. Z pewnością nie zaszkodzi, a być może pomoże.